Tiszta Forrás
2023. szeptember 25.   
Névnap: Eufrozina, Kende

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a nagy német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: A halász meg a felesége. ~ ♡ ~ ˝Jön már az ismerős százlábú, deres ősz.~ ~ Sepreget, kotorász, meg-megáll, lombot ráz, kruplit ás, szüretel… ~ ~ Sóhajtoz nagyokat, s harapja , kurtírja a hosszú napokat.˝ /Kányádi Sándor: Jön az ősz/ ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
22 látogató

Látogatások

- ma: 124
- tegnap: 127
2016.03.23. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 1

Terror Brüsszelben

Terror Brüsszelben

Az Iszlám Àllam öngyilkos merénylöi robbantottak

Két terrorista öngyilkos merényletet hajtott végre kedd reggel a brüsszeli Zaventem repülőtéren. Később egy EU-negyedhez közeli metróállomáson is felrobbantotta magát egy terrorista. A merényletekben legalább 34-en meghaltak és 200-an megsérültek. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a robbantásokért. A legmagasabb fokú terrorkészültség lépett érvénybe Belgiumban. Három napos gyászt hirdettek a belgáknál.

Megerősítették a belga hatóságok a VRT közszolgálati tévé azon értesülését, miszerint öngyilkos merénylet volt a brüsszeli Zaventem reptéren kedd reggel történt egyik robbantás. A második bombát viszont távvezérlővel robbantották fel. A reptéren a tűzszerészek később találtak egy harmadik pokolgépet is. A merényletben tizennégyen meghaltak és kilencvenhatan súlyosan megsérültek.

Nem sokkal később az EU-negyedhez közeli Maelbeek metróállomáson is robbantás történt. A bomba egy három tagból álló metró középső kocsijában robbant éppen a szerelvény elindulásakor. A metróban legalább húszan meghaltak a brüsszeli polgármester közlése szerint. A metrót és a tömegközlekedést lezárták és a legmagasabb fokú terrorkészültséget vezették be. A VRT úgy tudja, a belga parlamentet is evakuálják.

Az Európai Tanács a keddi üléseit elnapolta, az Európai Parlamentet viszont nem ürítik ki, de emelik az épületben a rendőri jelenlétet.

A terrortámadás után a londoni, a párizsi és több közép-európai reptéren is szigorítják biztonsági intézkedéseket.

Délután 16 óra után az Iszlám Állam közleményt adott ki, amelyben magára vállalta a brüsszeli merényleteket. Belgiumban három napos gyászt hirdettek a terrorcselekmények miatt.

 

Forrás:

Internet

 

Imádkozzzunk az áldozatokért és hozzátartozókért !

 

 

Ferenc pápa és Erdő Péter, a CCEE elnöke is kifejezte részvétét a brüsszeli terrortámadások után

 

Ferenc pápa március 22-én délután Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával részvéttáviratot küldött Jozef De Kesel mechelen-brüsszeli érseknek a reggeli brüsszeli terrortámadások kapcsán. Erdő Péter bíboros, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) elnöke is együttérzését fejezte ki.

„Tudomást szerezve a brüsszeli merényletről, mely számos ember halálát okozta, Őszentsége Ferenc pápa az Isten irgalmasságába ajánlja az életüket vesztett embereket és imádságban társul az őket fájlaló rokonokhoz. Mélységes együttérzését fejezi ki a sérültek és családtagjaik iránt és mindazok felé, akik a mentési munkálatokban segédkeznek, egyúttal kéri az Urat, hogy adjon nekik erősítést és vigaszt ebben a próbatételben. A Szentatya ismételten elítéli a vak erőszakot, mely oly sok szenvedést okoz. Istenhez fohászkodik a békesség adományáért és Isten áldását kéri a megpróbált családok és az egész belga nép számára” – szól az egy órakor küldött pápai részvéttávirat.

* * *

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa részéről Erdő Péter bíboros, a tanács elnöke fejezte ki részvétét a brüsszeli támadások kapcsán:

„Hallva ma reggel a híreket a brüsszeli repülőtéren és a belga főváros metróvonalán történt támadásokról, ezzel az újonnan elkövetett embertelen cselekménnyel szembesülve, imádkozom az áldozatokért és kifejezem együttérzésemet családjaiknak.

Ezekben a nehéz időkben ne hagyjuk, hogy legyőzzön minket a félelem, és imádkozzunk a békéért Európában, a Közel-Keleten és az egész világon.”   

Március 22-én, kedden nyolc óra előtt kettős robbantás rázta meg a brüsszeli Zaventem repülőterét. Hatósági közlések szerint az egyik detonáció öngyilkos merénylet volt, a másikat pokolgép okozta. Eddigi adatok szerint 14 halott és 81 sebesült van. A Maalbeek metróállomásnál is volt még egy detonáció, ebben még 20 ember vesztette életét, és 55-en sérültek meg.

Forrás és fotó: Vatikáni RádióEurópai Püspöki Konferenciák Tanácsa

Magyar Kurír

 

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2016.03.23.   09:59:49   JóB
Egy testvérpár robbantott a zaventemi repülőtéren:

A belga közszolgálati adó névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy Khalid és Brahim el-Bakraui volt a zaventemi repülőtéren a két robbantó.

Közben sikerült azonosítani a harmadik, még szökésben lévő merénylőt is. A biztonsági kamerák felvételei szerint ő is csomagszállítóra rakta a táskáját, de ő pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet.

A férfi neve Najim Laachraoui a La Derniére Heure című helyi lap szerda reggeli értesülései szerint.
A fiatalemberről nemrégiben azt közölte a belga államügyészség, hogy tavaly ősszel Magyarországon keresztül érkezett vissza Szíriából Belgiumba, majd segítette a párizsi öngyilkos merényletek előkészítését.

A 24 éves Laachraoui a hatóságok szerint 2013-ban csatlakozott az Iszlám Államhoz Szíriában, majd a menekülthullámot kihasználva tért vissza illegálisan Belgiumba.


http://magyarhirlap.hu/cikk/50749/Egy_testverpar_robbantott_a_zaventemi_repuloteren