Tiszta Forrás
2021. szeptember 21.   
Névnap: Máté, Mirella

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
79 látogató

Látogatások

- ma: 296
- tegnap: 470
2016.04.26. 08:00 Kriszta
Hozzászólások: 2

Szentmise az örmény genocídium áldozataiért

Szentmise az  örmény genocídium áldozataiért

 

 

 

 

Szentmisében emlékeztek meg Budapesten az örmény genocídium áldozatairól

2016. április 25.

 

 

Örmény katolikus szentmisével emlékeztek április 24-én a genocídium évfordulójára az örmény katolikus lelkészség templomában.

 

 

 

 

 

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az ünnepélyes szentmisét Krikor Robert Badichah, a római XIII. Leó Örmény Kollégium rektorhelyettese mutatta be a Budapesti Örmény Katolikus Lelkészség Orlay utcai templomában.

1915. április 24-én kezdődött az Oszmán Birodalomban, a történelmi Örményország területén élő örménység megsemmisítésére irányuló, központilag szervezett népirtás. Mintegy 1,5 millió örmény vesztette életét, százezrek menekültek más országokba.

A rektorhelyettes Fülöp Ákos plébániai kormányzó meghívására érkezett Budapestre. Az ünnepi liturgián közreműködött a Voszkeberán kórus Zsigmond Benedek vezetésével. A templom megtelt az ünneplő, emlékező, imádkozó közösség tagjaival.

A szentmisét követően a templom külső falán elhelyezett hacskárnál (kereszteskőnél) emlékeztek meg a résztvevők az 1915-ös népirtás áldozatairól, és elhelyezték a megemlékezés virágait. Az örmény genocídium 100. évfordulója alkalmából állított kereszteskövet egy évvel korábban, 2015. április 24-én áldotta meg Krikor Badichah.

Forrás és fotó: Budapesti Örmény Katolikus Lelkészség

Magyar Kurír

 

 

1915 április 24-én Isztambulban kivégezték az örmény értelmiség vezetését. Ezzel megkezdődött a törökök és a kurdok által elkövetett keresztény népirtás, aminek az örmények mellett asszírok, szírek, káldok, arabok, arámiak és görögök estek áldozatul.

Az akkori Oszmán Birodalom Észak-szíriai tartományaiban, Nyugat Iránban és Kelet Törökországban 1,5 millió örményt és majdnem 2 millió asszír-szír keresztényt öltek meg, vagy üldöztek el szülőföldjükről. Az Oszmán Birodalom akkori lakosságának majdnem fele keresztény volt. A népirtásoknak köszönhetően ma Törökország lakosságának kevesebb mint 1%-a keresztény.

A török -kurd csapatok védtelen keresztény falvak százait dúlták fel és mészárolták le a lakosait. Az áldozatok többsége asszony és gyermek volt.

 

Archiv képek az örmény népirtásról.

(Megrázó képek !)

 

         

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2016.04.28.   07:47:11   JóB
Április 24-én, vasárnap, más hírforrások szerint 25-én, hétfő hajnalban az iraki Moszul városában az Iszlám Állam szélsőségesei felrobbantották a domonkosok által fenntartott Csodatévő Szűzanya-, más néven „órás templomot”.

http://www.magyarkurir.hu/hirek/felrobbantottak-a-moszuli-oras-templomot
#1    2016.04.27.   17:48:44   JóB
„Az akkori Oszmán Birodalom Észak-szíriai tartományaiban, Nyugat Iránban és Kelet Törökországban 1,5 millió örményt és majdnem 2 millió asszír-szír keresztényt öltek meg, vagy üldöztek el szülőföldjükről. Az Oszmán Birodalom akkori lakosságának majdnem fele keresztény volt. A népirtásoknak köszönhetően ma Törökország lakosságának kevesebb, mint 1%-a keresztény.”
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zászlónk' gyakran plántálád
Vad Török' sánczára…

Majd Töröktõl rabigát
Vállainkra vettünk.

Hányszor zengett ajkain
Ozman' vad népének
Vert hadunk' csonthalmain
Gyõzedelmi ének?

A magyar Himnusz sorai örök időkre emlékeztetnek bennünket az oszmánok vad népére, a ránk, és más népekre kényszerített rabigára.
Nemzeti himnuszunk sorai ma aktuálisabbak, mint bármikor. A muszlimok célja ma is ugyanaz, mint az oszmán terjeszkedés idején, a XV-XVI.században.

Akkor a magyar királyság seregei állították meg az oszmán hódítókat, Hunyadi János, és Kapisztrán Szent János vezetésével. Nélkülük ma nem létezne a civilizált, keresztény Európa (ma már lehet, hogy Európára vonatkoztatva a keresztény jelzőt csak múlt időben használhatjuk).

Ma ki állítja meg az oszmánok utódait? Ma ki védi meg Európát? Ma mit akarnak az iszlám fanatikusai? És mit akarnak az EU vezetői?

Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat. A jövőben szeretnénk megvilágítani ennek az égetően fontos témának a hátterét, bemutatva az okot és okozatot.