Tiszta Forrás
2023. december 07.   
Névnap: Ambrus, Ambrózia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 96
- tegnap: 141
2016.05.07. 17:30 JóB
Hozzászólások: 6

A muszlim Sadiq Khan London új polgármestere

A muszlim Sadiq Khan London új polgármestere

Az ellenzéki Munkáspárt képviselője, Sadiq Khan lett London új polgármestere. A csütörtökön tartott választások eredményét hivatalosan szombat hajnalban jelentették be, az eredetileg tervezett időponthoz képest csaknem hat órával később, mert a szavazatösszesítő informatikai rendszer meghibásodott.

 

A végleges és hivatalos adatok szerint Khan jelentős előnnyel győzött: a voksok 56,8 százalékát kapta.

 

 

 

Zac Goldsmith volt a fő vetélytárs

 

Khan fő vetélytársa az indulók népes mezőnyében Zac Goldsmith, a kormányzó Konzervatív Párt jelöltje volt, akire - az első és a második helyen megjelölt preferenciák legnagyobb számának összeadása alapján számolva, és így a többi induló voksait kiszűrve - a választók 43,2 százaléka szavazott.

Khan az összesítés szerint 1,31 millió, Goldsmith nem egészen 995 ezer szavazatot gyűjtött. A brit fővárosnak nyolc év óta először van ismét baloldali polgármestere. Sadiq Khan egyben az első muszlim a londoni városháza élén.

 

Buszsofőr édesapa, varrónő édesanya

 

A 45 esztendős Khan pakisztáni bevándorlók gyermekeként, meglehetősen szerény körülmények között, egy tanácsi szociális bérlakásban élő nyolcgyermekes családban nevelkedett. Néhai édesapja londoni buszsofőr volt, édesanyja varrónő.

Goldmsmith milliárdos nagyvállalkozói családban nőtt fel, felesége a nagy múltú Rothschild bankárdinasztia leszármazottja.

Sadiq Khan a konzervatív párti Boris Johnsont váltja London polgármesterének székében.

 

Johnsont kétszer választották London polgármesterévé, de már a tavalyi brit parlamenti választások után közölte, hogy harmadszor nem indul a posztért. A Konzervatív Párt egyik legeredetibb, legszínesebb figurájának ennél sokkal nagyratörőbb tervei vannak, legalábbis a brit sajtó szerint, amely a leköszönő polgármestert a kormányfői tisztségért 2020-ban esedékes következő parlamenti választásokon már nem induló David Cameron miniszterelnök legesélyesebb utódjelöltjeként tartja számon.

Boris Johnson 2008-ban és 2012-ben vívott győztes választási csatákat a polgármesteri tisztségért a Munkáspárt veteránjával, az antiszemitának ítélt kijelentései miatt párttagságából épp a minap felfüggesztett Ken Livingstone-nal, aki 2000-től 2008-ig két terminuson át már volt London polgármestere.

 

Antiszemitizmussal is vádolták

A kampányban Sadiq Khant is érték olyan vádak, hogy antiszemita nézeteket vall. Goldsmith és David Cameron konzervatív párti miniszterelnök részéről emellett elhangzottak olyan kijelentések is, hogy Khan rendszeresen mutatkozott szélsőséges nézeteket hirdető hitszónokok társaságában London főleg muszlimok lakta kerületeiben.

Khan és a Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn ezeket a vádakat rágalomkampánynak minősítette és visszautasította.

Sadiq Khan szombat hajnali rövid győzelmi beszédében is utalt erre, hangsúlyozva: a kampány nem volt mentes "vitatható elemektől", de ő és stábja pozitív kampányt folytatott, és büszke arra, hogy London a félelemkeltéssel szemben a reményre, a megosztottság helyett az egységre szavazott.

 

Befagyasztják a tömegközlekedési díjakat

Sadiq Khan 84 oldalas választási programjának fő pontjai között szerepel a londoni tömegközlekedési díjak befagyasztása négy évre, vagyis egészen a következő polgármester-választásokig. Khan írásba foglalt ígérete szerint a londoniak 2020-ban "egy pennyvel sem fognak többet fizetni" a tömegközlekedési eszközök használatáért, mint most.

Ez komoly horderejű ígéret, hiszen a 9 milliós brit főváros tömegközlekedési díjai a legmagasabbak között vannak világviszonylatban, és eddig minden évben szinte automatikusan - rendszerint az inflációt meghaladó mértékben - emelkedtek.

Khan programjában szerepel emellett a világhírű bevásárlóutca, az Oxford Street átalakítása gyalogosutcává a gépjárművek kitiltásával, és az a célkitűzés is, hogy különböző finanszírozási konstrukciók segítségével a Londonban épülő új lakások legalább 50 százaléka az alkalmazotti fizetésekből élők számára is megfizethető legyen.

 

Forrás:  http://www.hirado.hu/2016/05/07/a-muszlim-sadiq-khan-london-uj-polgarmestere-2/

Forrás:   http://www.origo.hu/nagyvilag/20160506-sadiq-khan-lett-london-uj-polgarmestere.html

 

 

Kapcsolódó videó:     Végjáték – London                                   https://www.youtube.com/watch?v=LNfbMC4cN0I

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#6    2016.05.17.   12:06:51   __
Előzmény: #5
Csak 6 napig kellett várni és az általam "hiányolt" Berlin is megkapta a magáét a Pünkösdi parádén, a kultúrák karneválján:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20160516-zaklatas-berlinben-kulturak-karnevaljan.html
#5    2016.05.11.   09:52:54   __
Párizs, London, Brüsszel, Köln, München, Stockholm és nemsokára talán Berlin is. Bár egyenlőre a bevándorlók nem nagyon kedvelik még ez utóbbit. Nyugat-Európa halott kedves testvéreim, imádkozzunk azért, hogy Kelet-Európa az erős libsi eu-s nyomás ellenére meg tudjon maradni annak, ami. Keresztény Visegrádi 4-ekké, és persze ott van még hála Istennek az erős ortodox Oroszország, ami nem egy könnyen lesz bevehető az Európa halálát kívánó tönkretevőknek.
#4    2016.05.08.   15:29:14   Kriszta
Előzmény: #2
.
#3    2016.05.08.   15:27:49   Kriszta
Előzmény: #2
#2    2016.05.08.   09:03:24   JóB
Előzmény: #1
"Londonban sej,
van számos utca,
s egyikben sincs
sem Taylor, sem Smith..."

Trafalgar Square-en
tüntet sok muszlim:
de hová tűnt az
anglikán hit?

Széles a Temze,
sok a víz benne:
de keresztelni
nincsen már kit!

Sária, burka,
semmi sem furcsa:
eltűnt már rég
a fehér elit!
#1    2016.05.08.   07:49:39   Kriszta
"A londoni pokol
Közzétéve: 2015. július 14. Szerző: Megagigatron

Londonban már minden hetedik ember muzulmán, az angol középosztály pedig kiszorul saját városából: az iszlamizálódó gettókból és a szuper gazdagok elit negyedeiből is. Úgy tűnik London a szegény bevándorlók és a nagyon tehetősek városa lesz.

Hatvan éve a muszlimok száma még alig haladta meg a 20 ezer főt az Egyesült Királyságban, de 1991-re lélekszámuk átlépte a milliós határt. Ma már 3 millióhoz közelít a létszámuk, többségük pedig Londonban él. A jövőben is hasonló növekedési ütem várható, így rohamos mértékben fog nőni a muszlim bevándorlók aránya. Látható, hogy berendezkedtek, otthon érzik magukat, sokasodnak, de azért még így sem teljesen elégedettek. Ma már azt követelik, hogy a saría törvénye a brit jogrendszerben és a szociális segélyrendszerben is helyet kapjon. Sőt, a londoni muzulmánok már a saját gárdájukat is létrehozták „Muszlim Járőr" néven, London zömmel muszlim bevándorlók lakta negyedeinek „megvédése” érdekében. Videofelvételeken látható például, ahogy a „járőrözők" kiverik a kezükből a sörüket, figyelmeztetve őket, hogy „bejöttetek a mi utcánkba” vagyis muszlim negyedben járnak, ahol tilos az alkoholfogyasztás. Ráadásul az sem ritka, hogy dzsihadisták kerülnek ki a brit muzulmánok közül. Nemrég bukkant fel a hír, hogy az iszlám szélsőségesek egyik szellemi atyja, Hani al-Sibai Londonból terjeszti dzsihadista eszméit. Neki személyesen része lehetett a Jihadi John átnevelésében, és szoros kapcsolatban volt a tunéziai merényletet elkövető terroristacsoporttal is. Noha nyomozás folyik ellene, mégis óriási – évi 22 millió forintnyi – segélyt vesz fel, és abból tartja el feleségét, valamint öt gyerekét Londonban.

Jane Kelly a The Telegraphban megjelent, nagy botrányt kiváltó cikke elég ijesztő képet fest a nyugat-londoni Acton városrész gettósodásáról: „Korábban is volt bevándorlás, olyan esetek is, amikor a helyi lakosságot kiszorították az újonnan érkezők, nem tagadható, hogy volt diszkrimináció és rasszizmus is, de aztán szépen megbékélt mindenki a helyzettel. Megtanultunk egymás mellett élni, közös célokat kialakítani, ha nagyon más otthonokba is tértünk haza este. Ma azonban a multikulturalizmus ábrándja mellett ott van a bevándorlók szándékos elkülönülése, aminek az az eredménye, hogy a fehér lakosság elköltözik a városokból. A Statisztikai Hivatal adatai szerint 600 ezer fehér brit hagyta el Londont az utóbbi 10 évben. A legutolsó népszámlálás adatai szerint egyes londoni kerületek elvesztették eredeti brit lakóik negyedét. (…) Én is elhatároztam, hogy elköltözöm, követve a szomszédjaimat, bár nem nagyon szeretnék menni, mert sokat dolgoztam azon, hogy itt éljek. De már idegennek érzem magam ezeken az utcákon, a jó környékek pedig számomra megfizethetetlenek. Úgy érzem London a szegény bevándorlók és a nagyon tehetősek városa lesz.”

Valóban úgy tűnik, hogy London kerületeit a mohamedán bevándorlók és a globális elit „osztja fel” egymás között. Érdemes elolvasni a Politico cikkét is a szupergazdagok londoni térhódításáról, vagy arról, hogy hogyan lett London a 21. század New York-ja, a világ egyik legnagyobb aktuális pénzmosodája, ahol az ingatlanok tömegeit off-shore cégek tulajdonolják. Az olyan negyedekből, mint Mayfair vagy Knightsbridge szinte teljesen kiszorult az angol középosztály. A különbség annyi, hogy itt nem a szociokulturális közeg, hanem az ingatlanárak miatt. Ezekben a negyedekben az új globális elit úgy tekint az angolokra, mint egy évszázaddal korábban a britek saját gyarmataik lakosságára. Csak akkor érintkeznek a köznéppel, mikor házvezetőre, ingatlanügynökre vagy épp brókerre van szükségük.

Eközben az olyan egyszerű középosztálybeli angolok, mint Jane Kelly szorulnak ki saját lakóhelyükről, hogy átvegyék a helyüket a muzulmánok vagy a jól menő brókerek. Így alakul át London viktoriánus városból brit emirátussá."
"Londonban sej,
van számos utca,
s egyikben sincs
sem Taylor, sem Smith..."


Forrás:
"O.E."
Mandiner
Módosítva: 2016.05.08.   08:20:26-kor Kriszta által