Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~ ~ ~ ~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~ ~ II ~ ~ December hónapban a következő szándékokra ajánljuk fel imádságainkat: > Imádkozunk a koronavírus járvány megszűnéséért. > Imádkozunk a családokért. > Imádkozunk a Kárpát-medencében élő magyarokért. > Imádkozunk az európai országokban élő honfitársainkért, és a világon szétszóródott magyarokért. > Imádkozunk a békéért, a háborúk áldozataiért, a hitükért vértanúságot szenvedett keresztény testvéreinkért. > Imádkozunk a terrortámadások áldozataiért, a meggyilkolt papokért és civilekért, az erőszakot szenvedett nőkért, gyermekekért. > Imádkozunk Krisztus urunk második eljöveteléért. ~ ~ II ~ ~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~ ~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~ ~ II ~ ~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~ ~ ~ ~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
24 látogató

Látogatások

- ma: 99
- tegnap: 148
2016.07.15. 06:35 JóB
Hozzászólások: 2

Terror Nizzában

Terror Nizzában

A francia nemzeti ünnep alkalmával tartott tűzíjátékot néző tömegbe hajtott egy teherautós Nizzában. A kamionban ülők utána tűzharcba is keveredett a rendőrökkel, akik végeztek az autó vezetőjével. Legalább hetvenen meghaltak, mintegy kétszázan megsebesültek. A külügy péntek éjjel egy magyar sérültről tudott. A francia elnök bejelentette, terrortámadás történt. Meg nem erősített hírek szerint egy 31 éves, francia-tunéziai kettős állampolgár személyi igazolványa volt a kocsiban.

A péntek hajnal 3 órás jelentések szerint már 77 ember vesztette életét Nizzában, amikor egy teherautó járókelők tömegébe gázolt csütörtök este, a szám két órával később már 80-ra emelkedett. Az áldozatok között van egy gyerek is, a Guardian tudósítása szerint számos gyerekről van szó.

A TASZSZ orosz hírügynökség a BMF francia televíziócsatornára hivatkozva jelentette, hogy a teherautó mintegy 80 kilométeres óránkénti sebességgel, úgy két kilométeren keresztül gázolt a mintegy 100 százezres tömegben, amely a francia nemzeti ünnep alkalmával rendezett tűzijátékot nézte meg. A kamion állítólag cikkcakkban haladt, hogy minél több embert sodorjon el. Eközben ráadásul a teherautóból tüzet is nyitottak az emberekre. Szakértők szerint ez a dzsihádisták egyik módszere, amelynek célja minél több emberáldozat szedése.

A nizzai ügyészség péntek hajnalban mintegy kétszázra tette a sérültek számát. Éjjel még ötven, hajnalra már csak tizennyolc ember állapota volt válságos.

Nice attack: amateur footage shows panic in the streets as truck rams into crowd killing dozens:

https://www.youtube.com/watch?v=kvTEFWdCJes

A rendőrök végül a teherautó sofőrjét lelőtték, majd megindult a nyomozás esetleges társai után. Az éjszakára bebizonyosodott, hogy túszejtés nem volt. Szemtanúk szerint a környéken minden csupa vér volt. A televíziók beszámoltak arról, hogy a gázolás és az azt követő lövöldözés nyomán pánik tört ki a tömegben, a képernyőkön rohanó embereket lehetett látni.

A Guardian a francia média jelentése alapján azt írja, meg nem erősített hírek szerint a kocsiban egy 31 éves nizzai lakos személyi igazolványát találták meg, aki francia-tunéziai kettős állampolgár. A támadást egyelőre senki sem vállalta magára.

Francois Hollande francia elnök a támadás hírére azonnal visszatért Párizsba Avignonból, és a belügyminisztérium épületében válságtanácskozást hívott össze. A francia hatóságok egyértelműen terrorcselekményként kezelik a történteket, a gázoló teherautóban sajtóértesülések szerint jelentős mennyiségű fegyvert, illetve gránátokat  is találtak. Az ANSA olasz hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva elmondta: a gázolásos merénylet után a rendőrség fel is szólította az embereket, hogy azonnal meneküljenek el a helyszínről, mert a járműben vélhetően robbanóanyag is van.

A francia elnök kora reggel kimondta, terrortámadás történt. Francois Hollande bejelentette, hogy további három hónappal meghosszabbítják a tavaly november 13-i merényleteket követően életbe léptetett rendkívüli állapotot (amelyről előző nap még azt mondta, hogy július 26-tól feloldják). Ennek értelmében továbbra is fenntartják a tízezer fős katonai erősítést - tette hozzá az elnök, aki a hadsereg tartalékos állományába tartozó polgári lakosokhoz is felhívást intézett. Beszédében Hollande szükségesnek nevezte azt is, hogy tovább erősítsék a katonai jelenlétet Irakban és Szíriában.

Magyar sérült is van

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy sérült magyar nőről tud a nizzai tömeges gázolással összefüggésben - közölte Menczer Tamás, a tárca szóvivője péntekre virradó éjszaka az M1 aktuális csatornán. A szóvivő elmondta, hogy a francia hatóságoktól egyelőre nem kaptak hivatalos tájékoztatást magyar érintettekről. A sérült nő telefonon hívta fel székesfehérvári édesanyját, akinek azt mondta, megsérült, a szállásán várja a segítséget.

Menczer Tamás tájékoztatása szerint a külképviselet mindenkit próbál elérni, akiről tudja, hogy Franciaországban van, hogy megkérdezze, miben tud segíteni, illetve az érintettek hol és hogy vannak. Emellett a 00 33 683 254 362-es ügyeleti telefonszámon várják a kérdéseket, bejelentéseket.

Forrás: Internet

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2016.07.19.   20:21:07   __
A baltimoros "Omár a homár" után itt egy újabb homokos prosti. Muszlim, de azért ivott, cigizett, drogozott és nem válogatott, mindegy volt neki, hogy nő vagy férfi. Azért elgondolkozom rajta, hogy ezt tanulta meg csak az európai nyugati libsi társadalmi értékből az itt töltött 4 éve alatt? Ez a nyugati társadalomra tiszta szégyen, persze nem ad felmentést az ő számára. Aztán rájött, hogy ez maga a fertő és inkább radikalizálódott? De akkor miért nem tért haza a feleségéhez és a 3 gyermekéhez inkább? Ja, mert már közben bekattant az agya, és az iszlám államnak nem nevezhető valami felhasználta? A Bayer Zsolt cikkével egyet értve úgy gondolom mi magyarok nem kérünk se a nyugati "értékrendből", se a bevándorlásból!
#1    2016.07.17.   07:43:00   Kriszta
Pillanat (részlet)

„A kamion volánjánál ott ül az arab. A muszlim. Nem, tudom én, hogy nincsen olyan, hogy »az” arab és »a« muszlim, de most nincsen már sok időm cizellálni, úgyhogy mégiscsak ő ül ott a volánnál. Belém hajt, a véreimbe hajt, két kilométer hosszan hajt belénk, közben lő is a fegyverével, és azt üvölti eksztázisban, hogy »Allah akbar!« – bármit is jelentsen ez azon kívül, amit amúgy jelent.

Mivel nagyon kevés az időm, muszáj végiggondolnom, akarom-e, hogy ő itt legyen, hogy belém hajtson, a véreimbe hajtson, a földrészembe hajtson, a hazámba hajtson, és akarom-e, hogy az ő vérei majd ugyanezt tegyék, miután őt magát, aki éppen most teszi, sikerül megölni végre.

Nem, azt hiszem nem akarom. Nem akarom, hogy ő itt legyen, és azt sem akarom, hogy a vérei itt legyenek. Már csak egy pillanatom van hátra, ezért hiába üvölt fel bennem a jólneveltség, és hiába üvölti azt, hogy nem szabad általánosítani, és hogy rengeteg sok olyan vére van őneki, aki nem akar belém hajtani, de sajnos ez most teljesen mindegy. Mert nekem csak ez az egy életem volt, és azt hittem, én fogok rendelkezni felette. És a hagyományaim, az örökségem, a hazám és nemzetem, a hitem és meggyőződéseim szerint fogok majd rendelkezni egyetlen életem felett, és most látom, hogy erre nem maradt lehetőségem.”

( Bayer Zsolt: Pillanat / Magyar Hirlap 2016. 07.16. )

Teljes irás itt :
http://magyarhirlap.hu/cikk/61087/Pillanat?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201607