Tiszta Forrás
2020. április 08.   
Névnap: Dénes, Valér

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

JÉZUS SZAVAI FAUSZTINA NŐVÉRHEZ: ~ ~ ~ ~ Azt akarom, hogy a bűnösök félelem nélkül jöjjenek Hozzám. A legnagyobb bűnösöknek különös joguk van Irgalmasságomra. Ha bűneik még oly elvetendők volnának is, megörvendeztetnek akkor, ha Irgalmasságomnál keresnek menedéket. Elhalmozom őket szeretetemmel várakozásukon felül. Nem tudom megbüntetni azt, aki Irgalmasságomban bízik! ~ ~ ~ ~ Kívánom, hogy a papok hirdessék a bűnös lelkeknek nagy Irgalmasságomat. ~ ~ ~ ~ Mondd meg a papoknak, amikor kimeríthetetlen Irgalmasságomat hirdetik, szavaiknak oly erőt adok, hogy tőlük a legkonokabb bűnös szíve is meglágyul. ~ ~ ~ ~ Ha egy bűnös Irgalmasságomhoz fordul, megdicsőít Engem és tiszteli szenvedésemet. Halála óráján megvédem őt. ~ ~ ~ ~ Ha egy lélek Irgalmasságomat magasztalja, megremeg tőle a sátán és a pokol mélységébe menekül. ~ ~ ~ ~ Leányom, ne hagyj fel küldetéseddel! Vigasztald Szívemet, mely a bűnösök iránti Irgalmamban felemésztődik! ~ ~ ~ ~ Azokat a lelkeket, akik irgalmasságom tiszteletét terjesztik, egész életükben megoltalmazom. Haláluk óráján pedig nem bírájuk, hanem irgalmas Megváltójuk leszek! ~ ~ ~ ~ Úgy tetszik nekem, hogy ez által az ima által mindent megadjak, amire engem kértek, ha ez megegyezik akaratommal. ~ ~ ~ ~ Ha ezt az imát haldokló mellett mondják, mérséklődik Isten haragja, és mérhetetlen irgalom veszi körül a lelket. E rózsafüzér imádkozásával közelebb hozod hozzám az emberiséget. ~ ~ ~ ~ Azokat a lelkeket, akik ezt a rózsafüzért imádkozzák, már életükben körülöleli irgalmam, különösen pedig haláluk óráján. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 196
- tegnap: 359
2016.07.24. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Ezerkétszáz magyar fiatal vesz részt az IVT előtalálkozóin Frissítve!

Ezerkétszáz magyar fiatal vesz részt az IVT előtalálkozóin Frissítve!

 

Holnap kezdődik Krakkóban az Ifjúsági Világtalálkozó. A világegyház legnagyobb ifjúsági eseményén részt vevő mintegy négyezer magyar fiatal közül ezerkétszázan az IVT-t megelőző, július 20. és 25. között tartó előtalálkozókra is kiutaztak.

 

 

Az ifjúsági világtalálkozók meghatározó, szerves részei az előtalálkozók. Ezeket a helyi egyházmegyék, lelkiségi mozgalmak, szerzetesközösségek rendezik. Az Egyházmegyei Napok célja, hogy a – gyakran távoli földrészekről is érkező – zarándokok a világtalálkozó pörgős, sűrű napjai előtt kicsit elmélyültebben találkozhassanak a fogadó ország kultúrájával, lelkiségével, szokásaival. Sokaknak itt van lehetősége megérkezni, átállni, lelassítani a mindennapok hajszoltságából. Az előtalálkozók programjait nem a krakkói szervezőbizottság, hanem a helyi egyházak szervezik, így ahány helyszín, annyiféle hangsúlyt kap a krakkói találkozót bevezető időszak.

Az ezekben a napokban megrendezett előtalálkozókon közös imaalkalmak, kulturális események, koncertek, városjátékok, sportolási lehetőségek és számos más program várta és várja a zarándok fiatalokat egészen vasárnap délutánig. Erre a hétre minden lengyel egyházmegye egy-egy bibliai helyszín nevét vette fel, hogy ezzel is megalapozza a találkozó lelkiségét, fókuszpontjait. Kána, Tarzusz, Kármel-hegy, Péter bárkája, Emmausz, Mória-hegy és Galilea – ezek azok a helyszínek, melyek története megelevenedik a zarándokok számára az előtalálkozókon. A lengyel szervezők tájékoztatása szerint közel 300 ezer fiatal érkezett már Lengyelországba és vesz részt ezeken a találkozókon különféle lengyel városokban.

A legtöbb magyar szót vélhetően Łódź városában hallani, ahol több mint félezer hazánkból érkezett zarándok gyűlt össze. Ebben a városban egyszerre több előtalálkozó is zajlik. Ezen kívül fiataljaink ott vannak az egyik legismertebb lengyel zarándokhelyen, Częstochowában, illetve Katowicében, Gliwicében, Wrocławban is. A legtávolabbra minden bizonnyal a piarista csapat utazott, az észak-lengyelországi, Gdańskhoz közeli Bolszewóba.

* * *

A Győri Egyházmegyéből érkezett Gyuri szerint Częstochowában (ahová Veres András püspök útra bocsátó szentmiséje után indultak Győrből) valódi terülj-terülj asztalkámmal készültek a vendéglátók, sőt a győriek közös fotójára a helyi nyugalmazott érsek is örömmel odaállt.

Brigi, a Kaposvári Egyházmegye csapatának tagja azt mondta, nagyon jó a hangulat és a helyiek tárt karokkal fogadták a magyar fiatalokat, a saját házaikat megnyitva számukra. Az utazás nem volt rövid, de énekeltek, imádkoztak, játszottak, így gyorsan telt az idő.

„Az együttlét már most igazi ajándék minden fiatal számára. Krisztus egységében gyűltünk itt össze, és az Atya irgalma ölel át bennünket” – fogalmazott Nagy Éva Anna, aki a Pécsi Egyházmegye csoportjával a Chemin Neuf közösség előtalálkozóján vesz részt.

Az előtalálkozók ugyan sokfélék, de az Ifjúsági Világtalálkozó egy lesz, ugyanaz mindenki számára: ide indulnak hétfőn a magyar csoportok is. Érkeznek biciklivel, autóval, busszal, gyalogosan… Igazi zarándokként készülnek a pápával való találkozásra, azzal a várhatóan 1-1,5 millió fiatallal együtt, akik 178 országból indultak hasonló útra.

Forrás: Krakkó2016.hu

Fotó: Ifjúsági Világtalálkozó

Magyar Kurír

 

Kedves Testvérek! Kérlek benneteket imádkozzatok ezekért a fiatalokért, hogy a sátán a beígért isis általi támadással ne tudja megfélemlíteni és megtámadni ezeket a hitüket a világ előtt megvalló katolikus fiatalokat. Amen.

 

Robbanóanyagot találtak egy iraki férfinál Lengyelországban

2016.07.25. 12:48

 

Egy nappal a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó megnyitása előtt robbanóanyagot találtak egy iraki állampolgárnál a lengyelországi Lódzban. A férfit letartóztatták. A világtalálkozón részt vesz Ferenc pápa is.

 

Robbanóanyag birtoklása miatt letartóztattak egy iraki állampolgárt a közép-lengyelországi Lódzban, egy nappal a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó hivatalos megnyitása előtt – jelentette az egyik lengyel hírtelevízió.

A Polsat News szerint a 48 éves férfit vasárnap vették őrizetbe egy lódzi hostelben. A férfi néhány napja érkezett Lengyelországba. A televízió értesülései szerint a férfi korábban Svájcban, majd Svédországban tartózkodott, ahonnan kiutasították.

A lengyel közszolgálati televízió ügyészségi forrásokra hivatkozva azt közölte: a férfit két hónapos letartóztatásba helyezték, miután robbanóanyagot találtak nála. A lengyel hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy vannak-e tettestársai.

A Dziennik Zachodni lengyel regionális napilap szerint a férfi nyomára a krakkói rendőrség bukkant rá. Krakkóban kedden kezdődik a Ferenc pápa lengyelországi zarándoklatával összekötött, több százezer fiatal részvételével megtartandó katolikus Ifjúsági Világtalálkozó.

Forrás: Origó.hu

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás