Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 18
- tegnap: 148
2016.07.26. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Federico Lombardi: A krakkói IVT a hit nagy ünnepe lesz!

Federico Lombardi: A krakkói IVT a hit nagy ünnepe lesz!

 

 

 

Ma hivatalosan is elkezdődik a krakkói Ifjúsági Világtalálkozó, melyen közel kétmillió, a világ minden részéből érkezett fiatal vesz részt. A találkozót megelőző napokról nyilatkozott Federico Lombardi SJ a Vatikáni Rádió lengyel programja főszerkesztőjének, P. Leszek Gesiak jezsuitának.

 

 

Lombardi atya elmondta, hogy a szervezők ismételten megerősítették: nincs ok aggodalomra, a találkozón résztvevők biztonságáért mindent megtettek az illetékes hatóságok, majd úgy fogalmazott: „az IVT a hit nagy és szép ünnepe lesz”.

Az elmúlt napokban elkövetett merényletek nem befolyásolták a Krakkóba érkező csoportok számát, továbbra is tömegesen érkeznek a fiatalok, hogy a pápával együtt ünnepeljenek. Ferenc pápa július 27-én, szerdán délután érkezik meg Krakkóba, és vasárnap este tér vissza Rómába.

Krakkó II. János Pál pápa városa – emlékeztetett Lombardi atya. – Itt volt érseki székhelye. És arról sem feledkezhetünk el, hogy az ő nagy szíve, lelkipásztori géniusza kezdeményezte a fiatalok világtalálkozóját. Mindemellett pedig az Isteni Irgalmasság II. János Pál pápaságának is központi üzenete volt. Emlékezzünk Dives in misericordia k. enciklikájára, Fausztina nővér szentté avatására vagy arra, hogy a 2000-es jubileumi szentévben megalapította az Isteni Irgalmasság ünnepét.

Most pedig az irgalmasság szentévét ünnepeljük – tette hozzá Federico Lombardi, majd azt is megemlítette, hogy történtek kisebb változások a pápai út programjában, például Ferenc pápa nem mondja el a lengyel püspököknek szánt beszédét, mert közvetlen szavakkal kíván hozzájuk fordulni.

Nem is változásról van szó igazából, hanem inkább arról, hogy a pápa az előre megírt beszéd helyett a családias találkozás, a párbeszéd formáját kívánja választani, mint ahogy erre már más külföldi útján is volt példa – fejtette ki a szentszéki sajtóterem igazgatója. – Ezért nem közvetítik majd élőben a találkozót, hogy arra teljes mértékben családias légkörben, szabad beszélgetés formájában kerülhessen sor, hogy a püspökök úgy szólhassanak a pápához, mint fiúk az apához, mint Róma püspökének, az egyetemes egyház vezetőjének püspöktestvérei.

A pápa a népes olasz püspöki konferenciával való találkozásakor is a dialógus formáját választotta az elmúlt években – emlékeztetett Federico Lombardi, és hangsúlyozta: a pápa nem fél a médiától. Ezt jól tudjuk, hiszen nagyon készségesen válaszol a kérdésekre a repülőutakon tartott sajtókonferenciákon is. Azonban amikor azt szeretné, hogy a találkozó a lehető legcsaládiasabb légkörben történjen, akkor jobban szereti, ha nincs jelen a média. A Szentatya azt szeretné ilyenkor, hogy a teljes nyitottság testvéri légkörében folyjanak le a találkozások.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

 

Kedves Testvérek! Kérlek benneteket imádkozzatok ezekért a fiatalokért, hogy a sátán a beígért isis általi támadással ne tudja megfélemlíteni és megtámadni ezeket a hitüket a világ előtt megvalló katolikus fiatalokat. Amen.

A sátán sajnos alattomosan dolgozik:

Robbanóanyagot találtak egy iraki férfinál Lengyelországban

2016.07.25. 12:48

 

Egy nappal a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó megnyitása előtt robbanóanyagot találtak egy iraki állampolgárnál a lengyelországi Lódzban. A férfit letartóztatták. A világtalálkozón részt vesz Ferenc pápa is.

 

Robbanóanyag birtoklása miatt letartóztattak egy iraki állampolgárt a közép-lengyelországi Lódzban, egy nappal a krakkói katolikus Ifjúsági Világtalálkozó hivatalos megnyitása előtt – jelentette az egyik lengyel hírtelevízió.

A Polsat News szerint a 48 éves férfit vasárnap vették őrizetbe egy lódzi hostelben. A férfi néhány napja érkezett Lengyelországba. A televízió értesülései szerint a férfi korábban Svájcban, majd Svédországban tartózkodott, ahonnan kiutasították.

A lengyel közszolgálati televízió ügyészségi forrásokra hivatkozva azt közölte: a férfit két hónapos letartóztatásba helyezték, miután robbanóanyagot találtak nála. A lengyel hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy vannak-e tettestársai.

A Dziennik Zachodni lengyel regionális napilap szerint a férfi nyomára a krakkói rendőrség bukkant rá. Krakkóban kedden kezdődik a Ferenc pápa lengyelországi zarándoklatával összekötött, több százezer fiatal részvételével megtartandó katolikus Ifjúsági Világtalálkozó.

Forrás: Origó.hu

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás