Tiszta Forrás
2023. december 03.   
Névnap: Ferenc, Olívia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 22
- tegnap: 131
2016.08.01. 00:00 __
Hozzászólások: 6

Belga papot késelt meg egy migráns

Belga papot késelt meg egy migráns
 

 

 

A pap beengedett az otthonába egy migránst, aki zuhanyozni kérezkedett be. Ezután a migráns pénzt kért az atyától, ám amikor az megtagadta, akkor leszúrta és elmenekült.

 

 

 

A 65 éves Jos Vanderlee atyát súlyos kézsérüléssel szállították kórházba a Belgiumban található lanakeni otthonából.

A pap házának ajtaján egy migráns kopogtatott vasárnap kora délután. Először azt mondta Vanderlee-nek, hogy csak le szeretne zuhanyozni, az atya pedig beengedte.

 

.

                                                                                           Jos Vanderlee atya

 

A jelek szerint a férfi menedéket szeretett volna kérni Hollandiában, ami mindössze két kilométerre fekszik Lanakentől. A rendőrség információi szerint a támadónak nincs dossziéja a belga menekültügyi központban, és azt feltételezik, hogy nem áll kapcsolatban terrorista csoportokkal. Ugyanakkor körözést adtak ki ellene.

Miután a férfi lezuhanyzott, pénzt kért a paptól, hogy folytathassa útját a holland határ felé. Vanderlee nem akart pénzt adni a férfinak, mire a migráns elővett egy kést és többször megszúrta az atyát.

A pap sérülései nem voltak életveszélyesek. Az eset után a plébános saját autóján a genki kórházba hajtott, ahol még az éjjel megoperálták.

Jos Vanderlee atya a közelben levő 8 kisebb parókiáért felel, és idén volt pappá szentelésének negyvenedik évfordulója.

A támadás helyi idő szerint vasárnap 14:20-kor történt. A támadó azonnal elmenekült a helyszínről. A belga rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, de hamar kijelentették, hogy nem történt terrortámadás.

"Azt leszámítva, hogy mélyen megdöbbentett minket az eset, muszáj kihangsúlyoznom, hogy ez nem terrorcselekmény volt, legalábbis az eddigi vizsgálatok szerint."

– mondta Marino Keulen polgármester.

Az incidens csupán pár nappal azután történt, hogy Jacques Hamel francia katolikus papot brutálisan meggyilkolta két terrorista, akik az Iszlám Államnak esküdtek hűséget. Kedden a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray faluban, mise közben rontott be a templomba a két terrorista. Az elkövetők késsel felfegyverkezett migránsok voltak, Hamel atyát és még négy személyt ejtettek túszul. A katolikus papnak az oltárnál elvágták a torkát, miközben valamiféle rituálét mutattak be, és mindezt videóra is vették. Az Iszlám Állam magára vállalta a merényletet, majd bemutatott egy videót, amelyen az elkövetők hűséget esküdnek a terrorszervezetnek.

(DailyMail, MTI)

 

Hurrá. Nem terrorista. Csak egy átlagos „menekült”.

Akkor csak egy sima, átlagos migráns, aki bekéredzkedett egy belgiumi plébániára zuhanyozni. A "csúnya" pap bácsi már pénzt nem akart adni, ezért jött a muszlim vitakultúra és a késelés.

Talán megkéne újra kérdezni Ferenc pápát: a papkéselések után is még mindig fenntartja azt a felhívását, hogy a plébániák fogadják be a menekülteket?

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#6    2016.08.03.   13:06:03   __
Én úgy gondolom, hogy nyugodtan be lehet a linket is rakni Kriszta:
http://badog.blogstar.hu/2016/08/01/a-papa-esze/29105/
mert lényegében ő ugyanazt mondja ki, mint Józsi, csak esetleg kicsit nyersebben fejezi ki magát.

A Józsi meglátása:
"Szegény Szentatyának fogalma sincs a migránsinvázió valódi mibenlétéről! (Ha viszont pontosan tisztában van vele, akkor sürgősen követnie kellene elődje példáját.)"

És a Zsolté kicsit radikálisabban:
"pápa vagy egy demens vénember, aki teljességgel alkalmatlan a pápai poszt betöltésére, vagy egy gazember."

Nos, most már én is nyíltan kimerem mondani a saját állápontom: vagy valami komoly baj van az agyával, esetleg agytumora is lehet, vagy pedig valóban a szabadkőművesek ültették puccsal a pápai trónra Benedek pápa lemondását fenyegetéssel kikényszerítve.

A lényeg, hogy az napok, hetek, hónapok múlásával ez ki fog derülni.

Még egy nagyon érdekes dolog: a pápa kijelentette, hogy a 3 év múlva Panamában megtartandó IVT-n ő nem lesz ott? De ő ezt honnan tudhatja? Ha nem akar elmenni, akkor miért? Ha el akar, akkor miből gondolja, hogy már nem fog élni? Vagy arra készül, hogy lemondjon, és ebbe a forgatókönyvbe már nem lesz benne ez az esemény? Azért el lehet ezeken gondolkozni. Ja, és hogy én honnan tudom, hogy nem lesz ott? A magyar katolikus médiából azon az ominózus interjú kapcsán:

Javier Martínez Brocal – Rome Reports:
– Szentatya, azt mondta nekünk korábban, az önkéntesekkel való találkozón, elképzelhető, hogy Ön nem lesz ott Panamavárosban. De ezt nem teheti meg, mert mi ott várjuk Panamavárosban!

Ferenc pápa (spanyolul):
– Ha én nem megyek, Péter akkor is ott lesz!

Javier Martínez Brocal:
– Mi hisszük, hogy Ön lesz az! A panamaiaktól két dolgot hozok Önnek: egy focimezt, tizenhetes számmal, hiszen ez az Ön születésnapja, és egy kalapot, amelyet a panamai földeken dolgozó emberek hordanak… Kérték tőlem, hogy vegye fel… Ha szeretné üdvözölni a panamaiakat… Köszönöm!

Ferenc pápa (spanyolul):
– A panamaiaknak hatalmas köszönet ezért! Kívánom, hogy jól készüljetek fel, ugyanazzal az erővel, ugyanazzal a lelkülettel és ugyanazzal a mélységgel, amellyel felkészültek a lengyelek, Krakkó lakosai és minden lengyel.
#5    2016.08.03.   07:11:37   Kriszta

„Ha jól értem (jól értem!), akkor Ferenc pápa szerint, amikor egy megkeresztelt katolikus gyilkosságot követ el, megöli a barátnőjét vagy az anyósát, az egyenlő azzal, amikor egy muszlim telerakja a testét robbanóanyaggal, és Alah akbar! üvöltéssel felrobbantja magát valami nyilvános helyen, hogy minél több embert pusztítson el. Vagy ha egy muszlim kamionba ül, és belehajt a tömegbe, hogy annyi embert öljön meg, ahányat csak bír.

Ez még akkor is elmebeteg állítás lenne, ha a megkeresztelt katolikus Jézus segíts! üvöltéssel ölné meg a barátnőjét vagy az anyósát. Ugyanis az összehasonlítás kizárólag abban az esetben állná meg a helyét, ha egy megkeresztelt katolikus robbanóanyagot erősítene a testére (telerakva fémdarabokkal, hadd pusztuljanak minél többen!), elmenne mondjuk Szaúd-Arábia fővárosába, és egy ottani bevásárló központban robbantaná fel magát, miközben azt üvöltené, hogy Jézus segíts! S ez még mindig nem elég az összehasonlítás teljes jogosságához, ugyanis arra is szükség lenne, hogy létezzen a világon bárhol egy magát katolikusnak valló terrorszervezet, terror-állam, amely fennen hangoztatná, hogy egyetlen programja van: kiirtani a muzulmánokat, és eltüntetni a föld színéről a muzulmán civilizációt. És arra is szükség lenne, hogy megkeresztelt katolikusok milliói özönöljenek a muszlim országokba, tengeren, szárazföldön, a határon őrjöngve követeljék, hogy engedjék át őket, méghozzá oda, ahová nekik tetszik, és ezen milliók közé bújva megkeresztelt katolikus terroristák ezrei, tízezrei próbáljanak bejutni mondjuk a gazdag öböl-államokba, ölni, ölni, ölni, másodsorban pedig párhuzamos társadalmakat kialakítani, katolikus gettókat, ahová a muszlim rendőrség be sem merné tenni a lábát, arra lenne szükség, hogy a megkeresztelt katolikusok milliói odaérve a muszlim világba, soha, semennyire se akarjanak integrálódni, beilleszkedni, és egyáltalán ne tartsák tiszteletben a muszlim társadalom törvényeit, ellenben ellentmondást nem tűrő módon követeljenek jogokat maguknak, letépjék a burkát és a fejkendőt a muszlim nőkről, és azzal a lendülettel meg is erőszakolják őket.”

Bayer Zsolt

Olvasói kérdés:
"Mi megbeszélni valója lehetett Schulz-zal, Junckerrel migráns-ügyben?"
#4    2016.08.02.   20:56:27   __
"Szegény Szentatyának fogalma sincs a migránsinvázió valódi mibenlétéről! (Ha viszont pontosan tisztában van vele, akkor sürgősen követnie kellene elődje példáját.)"

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a Krakkóból Rómába tartó repülőúton 2016. július 31-én. Ebből idézem az erre a témára vonatkozó újságíró kérdését és a pápa válaszát:

Antoine-Marie Izoard – I.Media:
A kérdés kicsit nehéz. A katolikusok sokk alatt állnak – és nemcsak Franciaországban – az után, hogy Jacques Hamel atyát babár módon legyilkolták a templomában, miközben a szentmisét mondta. Négy nappal ezelőtt itt Ön ismét azt mondta nekünk, hogy minden vallás a békét akarja. Ezt a nyolcvanhat éve szent papot azonban egyértelműen az iszlám nevében ölték meg. Tehát két rövid kérdésem lenne, Szentatya: miért van az, hogy Ön, amikor ezekről az erőszakos tettekről beszél, mindig terroristákat említ, de sohasem iszlámot. Soha nem használja az iszlám szót. Azután, az imádságon és a párbeszéden kívül, melyek nyilvánvalóan nagyon lényegesek, Ön milyen konkrét kezdeményezést tud elindítani vagy esetleg javasolni az iszlám erőszak megállítására? Köszönöm, Szentatya!

Ferenc pápa:
– Nem szeretek iszlám erőszakot említeni, mert mindennap, amikor végiglapozom az újságokat, erőszakos cselekményeket látok, itt, Olaszországban [például]: az egyik ember megöli a barátnőjét, a másik az anyósát… És ezek megkeresztelt katolikus elkövetők! Katolikus erőszakelkövetők… Ha iszlám erőszakról beszélnék, akkor katolikus erőszakról is beszélnem kellene. Nem minden muszlim erőszakos; nem minden katolikus erőszakos. Mint egy gyümölcssaláta, van benne minden, vannak erőszakos követői ezeknek a vallásoknak. Egy dolog igaz: azt hiszem, hogy szinte minden vallásban mindig van egy kis fundamentalista csoport. Fundamentalista. Nálunk van. És amikor a fundamentalizmus odáig jut, hogy ölni kezd – de lehet ölni a nyelvvel, és ezt Jakab apostol mondja, nem én [az Újszövetségben: Jakab levele, 3. fejezet – a ford.], és késsel is –, azt hiszem, nem lenne helyes az iszlámot az erőszakkal azonosítanunk. Ez nem helyes, nem igaz! Hosszú párbeszédet folytattam az al-Azhari egyetem nagyimámjával, és tudom, hogyan gondolkodnak ők: a békét, a találkozást keresik. Az egyik afrikai ország nunciusa elmondta nekem, hogy a fővárosban mindig tömérdek ember áll sorban – és mindig tömve van az a hely – a szentévre felállított szent kapu előtt: vannak, akik a gyóntatószékhez mennek, vannak, akik a padban imádkoznak. De a nagyrészük megy előre, előre, hogy a Mária tiszteletére állított oltárnál imádkozzon: ezek muszlimok, akik csatlakozni akarnak a szentévhez. Ők testvérek. Amikor Közép-Afrikában voltam, elmentem hozzájuk, és az imám a pápamobilra is felszállt. Jól együtt lehet élni. De vannak fundamentalista csoportosulások. És kérdezem én: mennyi fiatal is van – mennyi fiatal! –, akiket mi, európaiak eszmények nélkül hagytunk, akiknek nincs munkájuk, akik a droghoz, az alkoholhoz nyúlnak…, akik odamennek, és a fundamentalista csoportokhoz csatlakoznak!? Igen, mondhatjuk, hogy az úgynevezett ISIS egy iszlám állam, amely erőszakkal lép fel, mert megmutatja nekünk valódi természetét, amikor megmutatja, hogyan vágja el az egyiptomiak torkát a líbiai tengerparton, vagy hogyan tesz ehhez hasonló dolgokat. De ez egy kis fundamentalista csoport, amelyet ISIS-nek hívnak. De azt nem mondhatjuk – azt hiszem, nem lenne igaz, és nem lenne helyes –, hogy az iszlám terrorista.

A teljes interjú megtalálható ezen a linken:
http://www.magyarkurir.hu/hirek/ferenc-papa-fiatalok-mondanak-ostobasagokat-es-mondanak-jo-dolgokat-mint-mi

NO COMMENT.
#3    2016.08.02.   11:17:02   __
A legteljesebb mértékig egyetértek a szavaiddal Józsi, ennél érthetőbben és bölcsebben nem lehet megfogalmazni a mai európai kereszténység káoszát.

Viszont mi akik nem szólhatunk bele a vezetők keresztény ellenes döntéseibe, bízzuk teljesen életünket Isten Gondviselő Szeretetére, és imádkozzunk azért, hogy hazánk határait ne tudja a sátán gyilkoló gépe betörni! Amen.
#2    2016.08.02.   10:41:47   JóB
#1    2016.08.01.   19:30:38   JóB
"Talán meg kéne újra kérdezni Ferenc pápát: a papkéselések után is még mindig fenntartja azt a felhívását, hogy a plébániák fogadják be a menekülteket?"

Szegény Szentatyának fogalma sincs a migránsinvázió valódi mibenlétéről! (Ha viszont pontosan tisztában van vele, akkor sürgősen követnie kellene elődje példáját.)


Ezekre a sátánista bűnözőkre a törvény teljes szigorával kellene minél hamarabb lesújtani, és kitoloncolni őket erről a kontinensről.

Együttérzésről, irgalmas szeretetről az áldozatok vonatkozásában lenne ildomos beszélni.

Európa nem a muszlim betolakodóké, hanem azoké, akik létrehozták ezt a kultúrát, megművelték, és megművelik ezt a földet, felépítették ezeket a csodálatos épületeket, megalkották a szebbnél szebb képzőművészeti alkotásokat.

Akik rombolni, káoszt teremteni, gyilkolni és élősködni jönnek, azok ellen fel kell venni a harcot.

A 101. zsoltár szavai jól jellemzik a mai világ üldözött keresztényeinek állapotát.

˝A szegény imádsága, amikor bajban volt, és panaszát az Úr előtt kiöntötte. ~ ~ Uram, hallgasd meg imádságomat, és kiáltásom jusson eléd. ~ ~ Ne fordítsd el tőlem arcodat soha, amikor engem szorongatás ér. ~ ~ Hajtsd hozzám füledet, amikor csak segítségül hívlak, sietve hallgass meg. ~ ~ Mert füstként enyésznek el napjaim, és csontjaim szárazak, mint a forgács. ~ ~ A szívem, mint a lekaszált, kiszáradt széna, még azt is elfelejtettem, hogy kenyeremet megegyem. ~ ~ Annyit jajveszékel szavam, hogy a bőr már a csontomra szárad. ~ ~ A puszta pelikánjához hasonlítok, olyan lettem, mint a bagoly a romok között. ~ ~ Virrasztok és olyan vagyok, mint a magános veréb a háztetőn. ~ ~ ELLENSÉGEIM SZÜNTELENÜL GYALÁZNAK, GYŰLÖLŐIM ÖSSZEESKÜDTEK ELLENEM.˝ ~ ~ ~ ~

Rajtuk kell segíteni, nem pedig üldözőiket javadalmazni. Az irgalmasság, a felebaráti szeretet jegyében cselekedő szamaritánus az áldozaton segített, és nem a rablóknak ajándékozta a két dénárját és a szamarát.

Hitvaló őseink példáját kellene követnünk. Amikor megjelent az ellenség az ország határainál, a várfalak előtt, félreverték a harangokat. Istenhez fohászkodtak a vész idején, életüket, és vérüket áldozták a haza, és a keresztény hit védelmében.

Hunyadi János, Kapisztrán Szent János Nándorfehérvárnál, a kilenc mártír püspök Mohácsnál a végsőkig harcolt a muszlim betolakodókkal szemben. Ezért létezik még Európa.

Ma a keresztények közül (legyenek bár azok egyszerű hívők, vagy felszentelt papok bármilyen egyházi beosztásban) sokan lesütött szemmel járnak, ahelyett, hogy tekintetüket az Égre emelnék!

Templomainkat (egyházunkat) ma is megszállták a kufárok. Nem alkudozni kellene velük az igazhitű Istenhívők kárára, hanem kiűzni őket a szent helyről.

Isten számon kéri nyájának tagjaitól, és pásztoraitól, hogy mit tettek a megpróbáltatások idején: a nyájat védelmezték-e, vagy a farkasok közé állva reméltek maguknak jobb életet.

Módosítva: 2016.08.02.   10:41:10-kor JóB által