Tiszta Forrás
2023. szeptember 26.   
Névnap: Jusztina, Kozma

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 21
- tegnap: 162
2016.08.13. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Az egész nyugati társadalom nagyon beteg

Az egész nyugati társadalom nagyon beteg

 

Mikor térnek már észhez a nyugati társadalmak népei? Mire várnak a franciák, a németek? A 2017-es parlamenti választásokra? Nem lesz késő addigra? De különben is, a szélsőliberalizmussal fertőzött választók, a szocialista–liberális–kommunista–zöld alakulatok tömege, lehet, hogy újra hatalomhoz juttatja a nemzeteiket sírba vivő politikai elitjeiket, és akkor már nem lesz menekvés, mert akkor ezek már be fogják teljesíteni a megkezdett művüket: Európa végzetét.

 

A nyugati társadalom beteg. Hiába lesz a titkosszolgálatok megerősítése, a rendőri, katonai létszám megemelése, az önkéntes rendőrök, segítők beállítása, a merényletek, terrortámadások nem kerülhetők el, amíg a társadalomban a jó és a gonosz relativizálása a mérce, és a politikai vezetés nem áll ki egyértelműen az évezredes értékrend szerinti Jó feltétlen érvényesítése mellett.

               

Amíg a neoliberális szélsőségek csúcsra járatása helyett a társadalmi együttélés ezeréves európai normái alkotta értékrend nem áll helyre, addig hiába minden, csak pótcselekvés az egész próbálkozás. Az emberi jogok tisztelete, a másság iránti türelem… a nemes szándéknak helye van a társadalmi életben, de csak addig, amíg nem élnek vissza vele. Amíg nem fordítják visszájára a szép elveket, a nemes szándékot a törvénytisztelő, jó szándékú többséggel szemben.De ha a pipogya vagy hazaáruló, politikai hatalmat gyakorló vezetők nem fojtják el csírájában a visszaéléseket, ha nem torolják meg a normális többség elleni gyalázatos provokációkat, akkor a társadalom védtelenné válik az eltorzult, egykor nemes eszmékkel szemben, és beteggé válik. A különböző különbbé emelkedik, és a deviáns lesz a norma. Jelenleg itt tartunk. A gonosz áll nyerésre a jóval szemben.

               

Azt mondja az Iszlám Állam, hogy vállalja a felelősséget a nizzai, a párizsi, a brüsszeli, a német, a normandiai stb. terrortámadásokért. Miről beszélnek? Milyen felelősséget vállal ez a terrorbanda? Mikor, hogyan, ki előtt vállal felelősséget az ártatlan emberek százainak legyilkolásáért?

A nyugati társadalmakban elültetett félelem légköréért, a világ számos pontján elkövetett gyilkos merényletekért, az általuk teremtett kaotikus állapotokért, a normális élet lehetetlenné tételéért is „vállalja a felelősséget” az Iszlám Állam? Lássuk már ezt a felelősségvállalást! Mikor állnak bíróság elé, mikor állnak ki a nép elé a „felelősségvállalók”?

Mikor néznek szembe jól megérdemelt büntetésükkel? Soha, sehol, semmikor. Találjon már ki a média valamilyen más szóhasználatot arra, amikor egy-egy gaztett elkövetése után bejelentkezik ez a terrorbanda, hogy közük van a gyanútlan, ártatlan emberek lemészárlásához! Ne írjanak, ne beszéljenek „felelősségvállalásról”, hanem csak azt írják meg, hogy a gyilkosokkal, merénylőkkel, terroristákkal azonosul az Iszlám Állam, velük vállal közösséget!

                     

Vajon az Európai Unió Bizottsága, Junckerrel, Schulzcal az élen, és Angela Merkel, az Európai Unió tényleges vezetője vállalja-e a felelősséget az unió területén mindennapossá vált iszlamista terrorcselekményekért? Esze ágában sincsen. Még nyilatkozatban sem, még olyan cinikusan sem, mint az Iszlám Állam.

                 

Virágot visznek ájtatos arccal, megrendülten a tetthelyekre, fogadkoznak, hogy most már tényleg mindent megtesznek… és Merkel századszor is elmondja, hogy megbirkóznak a feladattal, nem hátrálnak meg stb. Valójában azonban semmit sem tesznek sem az Iszlám Állam felszámolása, sem a tömeges illegális bevándorlás ellen, sem Európa megszállásának azonnali megszüntetésére.

Még gondolatként sem merül fel bennük, hogy az illegális bevándorlásnak véget vessenek. Inkább azon mesterkednek, hogyan lehetne legalizálni és a népek torkán lenyomni az ingyenélő milliók betelepítését és a mindennapossá váló terrorcselekmények elfogadtatását.

Ebből van már nagyon elege Európa népeinek, ez ellen küzdenek a V4-ek, élükön Magyarországgal, és ezért hagyta el az uniót Nagy-Britannia, nem vállalva a megadó engedelmességet, az önkéntes halált.

A Nyugat társadalma (nem csak Európában, mert látjuk, mi történik Amerikában is) beteg. Gyógyulásához a népek, nemzetek öntudatra ébredése szükséges. Az, hogy lerázzák magukról a rájuk telepedett, a hatalomba belemerevedett, a népüktől elszakadt politikai eliteket. Európában és az Egyesült Államokban egyaránt.

 

Somogyi János

A szerző nyugalmazott ügyvéd

Forrás :

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás