Tiszta Forrás
2019. december 06.   
Névnap: Miklós, Csinszka

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 730
- tegnap: 1122
2014.12.12. 01:00
Hozzászólások: 0

A GUADALUPEI SZŰZANYA EMLÉKNAPJA

A GUADALUPEI SZŰZANYA EMLÉKNAPJA
December 12-e, a Guadalupei Szűzanya (csodás kegyképének) emléknapja
 
     A Szent Szűz mexikói négy jelenésének története szorosan összefügg az őslakosságának - az aztékok - megtérésével. A város közelében a Tepeyac-dombon 1531. december 9-én, Mária fogantatásának (akkori) ünnepén a Szűzanya megjelent egy Juan Diego Cuauhtlatoatzin nevű egyszerű indián férfinak, aki épp szentmisére igyekezett. A Boldogságos Szűz templom építését kérte, hogy ott mutathassa meg anyai jóságát. Juan elment Zumárraga püspökhöz, aki megígérte, hogy megfontolja a dolgot.
     A "dolgavégeztelen" Juan Diegot a Szűzanya harmadszor is visszaküldte a püspökhöz, aki végül jelet kért a jelenés hitelessége végett. December 12-én a Szűzanya jelül, kasztíliai rózsákkal rakatta tele az indián kötényét és így küldte a virágokat a püspöknek. Az átadáskor, amint Juan a gyönyörű rózsákat a püspök elé tárta, az egyébként durva szövéső ruha felületén a guadalupei Szűzanya csodálatos képe vált láthatóvá.
     Ez a kép máig nagy rejtély a tudomány számára, mert létrejötte épp oly megmagyarázhatatlan, mint a Turini Lepelé, és bár gyönyörű élénk színekben pompázik, semmilyen festék nem mutatható ki az anyagon! Mi több, a kép az anyag felett "lebeg" néhány mikronnyira! Számtalan, megfejthetetlen titkot hordoz magán ez az Ikon, többek közt azt is, hogy a Szűzanya köpenyén látható csillagok, a mi csillagképünket ábrázolják, csakhogy a "túloldalról"!
     1754-ben XIV. Benedek Mexikó pátrónájának, majd 1910-ben X. Pius pápa Latin-Amerika pátrónájává nyilvánította a Guadalupei Szent Szüzet.
     1990-ben, II. János Pál pápa boldoggá avatta, 2002 július 31-én pedig szentté avatta Juan Diegót Mexikóban, a Guadalupei Miasszonyunk-bazilikában. 
     Szent Juan Diego Cuauhtlatoatzin emléknapját december 9-én tartja az Egyház, a Guadalupei Boldogasszony emléknapját pedig december 12-én. Előbbi az első jelenés-, utóbbi a csodás kép megjelenésének dátuma.
     A guadalupei jelenés történetéről és történelmi körülményeiről, bővebben olvashattok a  http://www.szeretetlang.blog.hu  felületen! A posztok, 2014. november 12-től, december 13-ig közötti időben keresendők! Az Újévben ezen a szent honlapon is lesz sorozat a Guadalupei csodás történetről, ám ez nem feltétlen azonos a fentebb ajánlottal!
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás