Tiszta Forrás
2020. október 24.   
Névnap: Salamon, Antal

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2020-10-24 ~ ~ ~ ~ Éppen abban az időben voltak ott néhányan, akik hírt hoztak neki azokról a galileaiakról, akiknek a vérét Pilátus az áldozatukéval vegyítette. ~ ~ Ő ezt felelte nekik: ˝Azt hiszitek, hogy ezek a galileaiak bűnösebbek voltak a többi galileainál, mivel mindezt elszenvedték? ~ ~ Mondom nektek: Nem! ~ ~ De ha nem tartotok bűnbánatot, mindnyájan ugyanígy elvesztek. ~ ~ Vagy az a tizennyolc, akire Síloében rádőlt a torony, és megölte őket? ~ ~ Azt hiszitek, hogy vétkesebbek voltak minden más embernél, aki Jeruzsálemben lakik? ~ ~ Mondom nektek: Nem! ~ ~ De ha nem tartotok bűnbánatot, mindnyájan ugyanígy elvesztek.˝ ~ ~ Aztán ezt a példabeszédet mondta: ˝Egy embernek egy fügefa volt a szőlőjében. Kiment, gyümölcsöt keresett rajta, de nem talált. ~ ~ Ezért így szólt az intézőjéhez: ˝ Íme, három esztendeje, hogy ide járok, gyümölcsöt keresek ezen a fügefán, de nem találok. Vágd ki, miért foglalja hiába a földet?˝ ~ ~ De az így felelt neki: ˝Uram! Hagyd meg még ebben az évben, amíg körülásom és megtrágyázom, hátha gyümölcsöt hoz jövőre; ha pedig nem, akkor vágd ki.˝˝ /Lk 13,1-9/

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 60
- tegnap: 212
2014.12.12. 01:00
Hozzászólások: 0

A GUADALUPEI SZŰZANYA EMLÉKNAPJA

A GUADALUPEI SZŰZANYA EMLÉKNAPJA
December 12-e, a Guadalupei Szűzanya (csodás kegyképének) emléknapja
 
     A Szent Szűz mexikói négy jelenésének története szorosan összefügg az őslakosságának - az aztékok - megtérésével. A város közelében a Tepeyac-dombon 1531. december 9-én, Mária fogantatásának (akkori) ünnepén a Szűzanya megjelent egy Juan Diego Cuauhtlatoatzin nevű egyszerű indián férfinak, aki épp szentmisére igyekezett. A Boldogságos Szűz templom építését kérte, hogy ott mutathassa meg anyai jóságát. Juan elment Zumárraga püspökhöz, aki megígérte, hogy megfontolja a dolgot.
     A "dolgavégeztelen" Juan Diegot a Szűzanya harmadszor is visszaküldte a püspökhöz, aki végül jelet kért a jelenés hitelessége végett. December 12-én a Szűzanya jelül, kasztíliai rózsákkal rakatta tele az indián kötényét és így küldte a virágokat a püspöknek. Az átadáskor, amint Juan a gyönyörű rózsákat a püspök elé tárta, az egyébként durva szövéső ruha felületén a guadalupei Szűzanya csodálatos képe vált láthatóvá.
     Ez a kép máig nagy rejtély a tudomány számára, mert létrejötte épp oly megmagyarázhatatlan, mint a Turini Lepelé, és bár gyönyörű élénk színekben pompázik, semmilyen festék nem mutatható ki az anyagon! Mi több, a kép az anyag felett "lebeg" néhány mikronnyira! Számtalan, megfejthetetlen titkot hordoz magán ez az Ikon, többek közt azt is, hogy a Szűzanya köpenyén látható csillagok, a mi csillagképünket ábrázolják, csakhogy a "túloldalról"!
     1754-ben XIV. Benedek Mexikó pátrónájának, majd 1910-ben X. Pius pápa Latin-Amerika pátrónájává nyilvánította a Guadalupei Szent Szüzet.
     1990-ben, II. János Pál pápa boldoggá avatta, 2002 július 31-én pedig szentté avatta Juan Diegót Mexikóban, a Guadalupei Miasszonyunk-bazilikában. 
     Szent Juan Diego Cuauhtlatoatzin emléknapját december 9-én tartja az Egyház, a Guadalupei Boldogasszony emléknapját pedig december 12-én. Előbbi az első jelenés-, utóbbi a csodás kép megjelenésének dátuma.
     A guadalupei jelenés történetéről és történelmi körülményeiről, bővebben olvashattok a  http://www.szeretetlang.blog.hu  felületen! A posztok, 2014. november 12-től, december 13-ig közötti időben keresendők! Az Újévben ezen a szent honlapon is lesz sorozat a Guadalupei csodás történetről, ám ez nem feltétlen azonos a fentebb ajánlottal!
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás