Tiszta Forrás
2023. október 01.   
Névnap: Malvin, Teréz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2023-10-01 ~ ~ ~ ~ Abban az időben Jézus ezt mondta a főpapoknak és a nép véneinek: Vajon erről mit gondoltok? Egy embernek két fia volt. Odament az elsőhöz és így szólt: ˝Fiam! Menj ki ma, dolgozz a szőlőben!˝ ~ ~ Az így válaszolt: ˝Nem akarok˝, de később meggondolta magát és kiment. ~ ~ Akkor odament a másikhoz is, és ugyanúgy szólt neki. Az ezt felelte: ˝Igenis, Uram!˝ De nem ment ki. A kettő közül melyik tette meg az apa akaratát? ~ ~ Azt felelték: ˝Az első.˝ ~ ~ Erre Jézus azt mondta nekik: Bizony, mondom nektek: a vámszedők és az utcanők előbb mennek be Isten országába, mint ti. Eljött ugyanis hozzátok János az igazság útján -- és nem hittetek neki. A vámszedők és az utcanők azonban hittek neki. Ti még ennek láttán sem gondoltátok meg magatokat később, hogy higgyetek neki. /Mt 21,28-32/ ~ ~ ~ ~ Ezek az evangélium igéi.

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 49
- tegnap: 103
2014.12.12. 01:00
Hozzászólások: 0

A GUADALUPEI SZŰZANYA EMLÉKNAPJA

A GUADALUPEI SZŰZANYA EMLÉKNAPJA
December 12-e, a Guadalupei Szűzanya (csodás kegyképének) emléknapja
 
     A Szent Szűz mexikói négy jelenésének története szorosan összefügg az őslakosságának - az aztékok - megtérésével. A város közelében a Tepeyac-dombon 1531. december 9-én, Mária fogantatásának (akkori) ünnepén a Szűzanya megjelent egy Juan Diego Cuauhtlatoatzin nevű egyszerű indián férfinak, aki épp szentmisére igyekezett. A Boldogságos Szűz templom építését kérte, hogy ott mutathassa meg anyai jóságát. Juan elment Zumárraga püspökhöz, aki megígérte, hogy megfontolja a dolgot.
     A "dolgavégeztelen" Juan Diegot a Szűzanya harmadszor is visszaküldte a püspökhöz, aki végül jelet kért a jelenés hitelessége végett. December 12-én a Szűzanya jelül, kasztíliai rózsákkal rakatta tele az indián kötényét és így küldte a virágokat a püspöknek. Az átadáskor, amint Juan a gyönyörű rózsákat a püspök elé tárta, az egyébként durva szövéső ruha felületén a guadalupei Szűzanya csodálatos képe vált láthatóvá.
     Ez a kép máig nagy rejtély a tudomány számára, mert létrejötte épp oly megmagyarázhatatlan, mint a Turini Lepelé, és bár gyönyörű élénk színekben pompázik, semmilyen festék nem mutatható ki az anyagon! Mi több, a kép az anyag felett "lebeg" néhány mikronnyira! Számtalan, megfejthetetlen titkot hordoz magán ez az Ikon, többek közt azt is, hogy a Szűzanya köpenyén látható csillagok, a mi csillagképünket ábrázolják, csakhogy a "túloldalról"!
     1754-ben XIV. Benedek Mexikó pátrónájának, majd 1910-ben X. Pius pápa Latin-Amerika pátrónájává nyilvánította a Guadalupei Szent Szüzet.
     1990-ben, II. János Pál pápa boldoggá avatta, 2002 július 31-én pedig szentté avatta Juan Diegót Mexikóban, a Guadalupei Miasszonyunk-bazilikában. 
     Szent Juan Diego Cuauhtlatoatzin emléknapját december 9-én tartja az Egyház, a Guadalupei Boldogasszony emléknapját pedig december 12-én. Előbbi az első jelenés-, utóbbi a csodás kép megjelenésének dátuma.
     A guadalupei jelenés történetéről és történelmi körülményeiről, bővebben olvashattok a  http://www.szeretetlang.blog.hu  felületen! A posztok, 2014. november 12-től, december 13-ig közötti időben keresendők! Az Újévben ezen a szent honlapon is lesz sorozat a Guadalupei csodás történetről, ám ez nem feltétlen azonos a fentebb ajánlottal!
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás