Tiszta Forrás
2019. december 06.   
Névnap: Miklós, Csinszka

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 735
- tegnap: 1122
2016.09.24. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Hat tanács az Anonim Alkoholistáktól, mely bármelyikünknek segítségére lehet

Hat tanács az Anonim Alkoholistáktól, mely bármelyikünknek segítségére lehet

 

 

 

Akár szenvedsz valamilyen függőségtől, akár nem, az Anonim Alkoholisták meglátásai nagy segítséget nyújthatnak.

 

 

 

Az Anonim Alkoholisták (AA) szervezet tagjai frappáns kifejezések és mondatok segítségéhez folyamodnak, melyek egyszerű stílusuknak és jól megjegyezhető üzenetüknek köszönhetően beugranak egy krízis kellős közepén is. Ezek nekünk is jól jöhetnek, akár szenvedünk valamilyen függőségtől, akár nem.

 

 

1.) Az előrehaladás számít, nem a tökéletesség.

Ha tökéletességet vársz el magadtól, az nagy gőgre vall, és ráadásul szinte biztosan kudarchoz vezet. Ha belegondolsz: Lucifer első hazugsága az volt, hogy olyanok lehetünk, mint Isten, a saját erőnkből. Ha valaha is tökéletesek leszünk, az nem ebben az életben fog bekövetkezni, ezért ahelyett hogy tökéletesek próbálnánk lenni (és kudarcot vallanánk), összpontosítsunk arra, hogy ne hátrafelé haladjunk. Még ha csak egy centimétert jutunk is előrébb, az is jobb, mint ha nagy elvárásokat táplálnánk, amiket viszont soha nem teljesítenénk be.

Ugyanakkor, miközben kordában tartod a gőgödet, tartsd észben, hogy…

 

2.) …az alázat nem azt jelenti, hogy kevésre tartjuk magunkat, hanem hogy kevesebbet gondolunk magunkra.

Az alázat nem azt jelenti, hogy a legrettenetesebb emberi lénynek tartod magad, aki valaha a földet taposta. Ez szintén gőg lenne, hiszen ezáltal is kiemelkednél a többiek közül: nagyobb és rettenetesebb bűnös lennél, mint az átlagos, hétköznapi bűnösök; gonoszságod mértékének különlegességével is kitűnnél. Nem helyes könnyedén venni a bűnt, természetesen, de aki valóban alázatos, az elfogadja a bukásait, és a valódi feladat felé fordul: Isten akaratát akarja megtenni, magáról elfeledkezve, másokat szeretve – ami mindig kifelé fordulást jelent.

És amikor ennek az önzetlen életnek a képe ijesztőnek tűnik, gondolj arra, hogy…3.) …csak ma/egyszerre csak egy napot.

Nem kell ma elköteleznünk magunkat arra, hogy mostantól kezdve egész életünkben szentek leszünk – csak amellett kell elköteleznünk magunkat, hogy megpróbáljuk szeretni Istent a mai napon, vagy ha még ez is túl soknak tűnik: ebben az órában. Vagy ebben a percben. Isten segíteni fog nekünk pillanatról pillanatra. Kis lépéseket kell megtennünk, különben úgy éreznénk: ez túl sok. „A mának elég a maga baja” – mondta Krisztus (Mt 6,34). Ha megpróbáljuk megtenni Isten akaratát a jelen pillanatban, akkor pont azt tesszük, mint amit a legnagyobb szentek tettek.

Ha úgy érzed, hogy ha csak a következő két percben is megpróbálod elkötelezetten Isten akaratát tenni, az biztosan kudarccal végződik, akkor emlékezz rá:

 

4.) …a készségesség a kulcsa az egésznek.

Az élet rémisztő. Rettenetesen bonyolult; hihetetlen mértékű áldozatokat kíván, és a tét meglehetősen nagy. De az Úr, aki olyan sokat kér tőlünk, mindezt összegöngyölítette egyetlen nagyon kicsi, nagyon egyszerű kívánságba: hogy jót akarjunk tenni. Ha azt tudod mondani neki, mint az ember, akinek fiát megszállta a gonosz: „Uram, hiszek, segíts hitetlenségemen” (Mk 9,17–25), akkor Isten akarata szerint cselekszel. Ha hinni akarsz, és megnyitni előtte akaratodat, a kegyelem áradatát fogja zúdítani ebbe a repedésbe. Az az Ő feladata. Nekünk csak készségesnek kell lennünk. És ha még az akarat és a készség hiányzik is, azt is bízd Rá, ezzel az imával: „Uram, add, hogy akarjam, hogy akarjalak szeretni Téged.”

És ha ezt a kijelentésedet nem érzed elég hitelesnek, köszönd meg az Úrnak, hogy…

 

5.) …az érzések nem tények.

Lehet, hogy azt érzed, tele vagy szeretettel és hittel – de lehet, hogy nem. Lehet, hogy nem érzed, hogy Isten szeretne téged, vagy segítene neked, vagy egyáltalán figyelne rád. Mindenesetre: az érzések nem tények. Amikor az érzéseid nem vágnak egybe azokkal a dolgokkal, amelyekről egyébként tudod, hogy igazak, szorítsd össze a fogadat, és tedd azt, amiről tudod, hogy helyes. Amit teszel, az számít, nem az, hogy hogyan érzel vele kapcsolatban.

És végül: ha az érzelmeid olyan hangosan kiabálnak, hogy nem tudsz rendesen gondolkodni tőlük…

 

6.) …amikor minden kudarcot vall, kövesd az utasításokat.

Egy alkoholista számára ez azt jelenti, hogy szigorúan tartja magát a gyógyulás tizenkét lépéséhez, nem törődve az érzelmek azzal ellentétes húzóerejével. A lépések ott vannak, úgyhogy nem neked kell kitalálnod, mit tegyél, amikor elgyengülsz. Egy bűnös számára pedig ezt azt jelenti, hogy tartja magát az egyház iránymutatásához: engedelmeskedj a parancsolatoknak; járulj szentségekhez, amilyen gyakran csak tudsz; és bízz benne, hogy még ha azt hiszed, hogy nem működik, akkor is működik. Isten tudja, milyen korlátozott az ítélőképességünk és milyen gyenge a szeretetünk; egyértelmű és egyszerű iránymutatást ad, hogy a helyes ösvényen tartson. Engedelmeskedj az egyháznak: nem fog félrevezetni téged.

Forrás: Aleteia.org

Fotó: Pexels.com

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás