Tiszta Forrás
2022. május 28.   
Névnap: Emil, Csanád

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
26 látogató

Látogatások

- ma: 91
- tegnap: 212
2014.12.14. 09:00 JóB
Hozzászólások: 0

Felkészülés

Felkészülés

Felkészülés

Advent van. A felkészülés, a várakozás ideje.

Az Ószövetség nagy prófétái jó előre megjövendölték: el fog jönni Emmanuel. Velünk lesz az Isten, közöttünk fog lakni, egy asztalnál étkezik velünk, meggyógyítja a töredelmes szívűeket, eltörli a bűnbánó bűnösök vétkeit, meggyógyítja a nyomorultakat, akik számára nincs más orvosság, mint a megtestesült Üdvözítő kegyelme.

A próféták jövendöléseit nemcsak az írástudók ismerték, hanem az egyszerű emberek is: a szántóvetők, a rokkát ügyesen pörgető asszonyok, de még a porban önfeledten játszadozó gyerekek is.

     Hosszú, és türelmes (néha türelmetlen) várakozás után beteljesedtek a próféciák. Sokaknak csalódást okozott, de a szelídek és alázatos szívűek számára az örömöt, a békességet, a reménységet és a beteljesülés boldogságát jelentette a Megváltó érkezése.

Nem a ma megszokott reklám ízű, látványos show elemekkel tarkított díszkísérettel érkezett, három méterrel az emberek feje fölött járva. Csendben, egy faluszéli barlangistállóban, a világtól, és a világ uraitól távol, síró kisgyerekként jött erre a világra. Szegényen, és szerényen élt, mezítláb járva városról-városra, hirdetve az Isten Országát.

Nem űzte el a rómaiakat, nem uszított senkit lázadásra, nem vállalta a neki felkínált királyságot.

E helyett kenyeret osztott az éhezőknek, meggyógyította a leprásokat, a vakokat, a sántákat, a bénákat és halottakat támasztott fel.

Hirdette, hogy az ember igazi otthona a mennyek országa, az igazi kincs nem az anyagi javak bősége, hanem a szív gazdagsága. Szeretetet hirdetett a gyűlölet helyett, megbocsátást a harag helyett, békét a háború helyett.

     Betegek, szükséget szenvedők, szomorúak ma is élnek közöttünk. A globalizált világ irgalmatlansága, embertelensége egyre nyomasztóbbá válik.

Jézus figyelmeztetése ma is érvényes és időszerű: csak az juthat be az Ő Országába, csak az nyerhet örök életet, aki segít a szükséget szenvedőkön, megvigasztalja a szomorkodókat, gyógyítja a testi-lelki betegségben szenvedőket, akárcsak egy jó szóval is.

     Ilyenkor, Karácsony táján a szolidaritás, az összetartozás érzése, a segíteni akarás válik uralkodóvá. Karácsony elmúltával hajlamosak vagyunk megfeledkezni azokról, akiknek a nyomorúsága továbbra is megmarad. Az Isten ma is, holnap is, jövőre is köztünk lesz. Sőt, mindörökké velünk van. Eljön az idő, mikor meg fogja kérdezni tőlünk: tettünk-e valamit felebarátainkért.

( „ Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.”  Mt. 25.40.  Legyetek irgalmasak, miként a ti mennyei Atyátok is irgalmas – figyelmeztetett Jézus.)

 

A választ most kell megadnunk!

 

A.D.2014.12.14©JóB

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás