Tiszta Forrás
2020. július 11.   
Névnap: Nóra, Lili

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI OLVASMÁNY: 2020-07-11 ~ ~ ~ ~ Fiam! - ha megfogadod szavaimat és megőrzöd magadnál parancsaimat, megnyitod füledet a bölcsességnek, és szívedet az okosság megismerésére adod, sőt, ha hívod a bölcsességet, és szívedet az okosságra hajtod, ha keresed azt, mint az ezüstöt, és kutatod, mint a rejtett kincset: akkor megérted az Úr félelmét, és megtalálod Isten tudását, mivel az Úr adja a bölcsességet, s az ő szájából származik a tudás és az értelem. ~ ~ Ő rejt el üdvöt az igazak részére, és pajzsa azoknak, akik jámborságban járnak. ~ ~ Megvédi az igazságosság ösvényeit, és őrködik a jámborok útja fölött. ~ ~ Akkor megérted az igazságot és a törvényt, az egyenességet és minden helyes utat. /Péld 2,1-9/ ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 45
- tegnap: 173
2014.12.29. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Virágot vitt Szent II. János Pál sírjára Ali Ağca

Virágot vitt Szent II. János Pál sírjára Ali Ağca
2014. december 28.

Ellátogatott Szent II. János Pál pápa végső nyughelyéhez és virágot helyezettel a Szent Péter-bazilikában lévő síremléken december 27-én, szombaton Mehmet Ali Ağca, aki 1981-ben megpróbálta megölni a néhai katolikus egyházfőt – tájékoztat az MTI.


A Vatikán szóvivője elmondta, hogy a látogatás, amely meglepetésként érte az egyházat, néhány percig tartott. Tudomása szerint a török férfi a merénylet óta most először lépett be a Vatikán területére. Az Ağca által elhelyezett virágokat – ahogy minden más látogató által hozott csokrot is – később a bazilika dolgozói eltávolították a sírról.

A látogatásról egy olasz tévécsatorna rövid videofelvételt is bemutatott, amelyet egy Ağcát elkísérő újságíró készített. A felvétel szerint Ağca az suttogta a sír előtt, hogy „ezer köszönet a szentnek” és „sokáig éljen Jézus Krisztus”.

 


Mehmet Ali Ağca 1981. május 13-án a római Szent Péter téren rálőtt II. János Pálra. A pápa súlyosan megsebesült a merényletben, amelynek indítékát máig homály fedi. Egyes feltételezések szerint az akkori szovjet és bolgár titkosszolgálatnak is köze lehetett az akcióhoz.

Ağcát életfogytiglani börtönre ítélték a gyilkossági kísérletért. 2000-ben az olasz államfő kegyelmet adott neki, és kiadták Törökországnak. Hazájában ismét azonnal bebörtönözték egy érvényben lévő ottani ítélet alapján, egy újságíró meggyilkolása miatt, amit még 1979-ben követett el. 2010-ben szabadlábra helyezték.

 

 

II. János Pál 1983-ban a börtönben meglátogatta merénylőjét, és megbocsátott neki. Mehmet Ali Ağca legutóbb idén novemberben szerepelt a hírekben, amikor arra kérte a Vatikánt, hogy találkozhasson Ferenc pápával a katolikus egyházfő törökországi látogatásakor.

Fotó: Radio Vaticana, Tgcom24.mediaset.it

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás