Tiszta Forrás
2023. szeptember 25.   
Névnap: Eufrozina, Kende

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Esti Imádság ~ ~ ~ ~ Csendes alkony száll a földre, ~ Munka és gond elpihen, ~ Édes Jézus hozzád jöttem, ~ Pihenni Szent Szíveden. ~ Örök lámpa őrzi csendben, ~ Szereteted Szent lakát, ~ Angyal ajkak zengik halkan, ~ Édes Jézus jó éjszakát. ~ ~ Édes Jézus áldj meg minket, ~ Védj meg Isteni barát, ~ Engemet is enyéimet, ~ Adj nekünk jó éjszakát. ~ ~ Édes Jézus későre jár, ~ Búcsúzom is tőled hát, ~ De még egyszer köszöntelek, ~ Édes Jézus jó éjszakát. ~ ~ ~ ~ Megköszönöm minden kedves olvasónknak egész napos figyelmét, ma esti imánkkal kívánok a főszerkesztő és szerkesztő társaim nevében is csendes éjt, nyugodalmas jó éjszakát! ~ ~ ~ ~ (Krisztina) ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
24 látogató

Látogatások

- ma: 129
- tegnap: 127
2017.10.02. 10:25 JóB
Hozzászólások: 2

Muszlim terrortámadás Marseille-ben, három halott

Muszlim terrortámadás Marseille-ben, három halott

ORIGO 2017.10.01. 15:33

https://www.youtube.com/watch?v=NFsnI4msGFU

(A cikk végén a legújabb merénylet: Amerika legnagyobb tömegmészárlása: több mint 58 halott, 500 sérült Las Vegasban)

Késsel támadt a dél-franciaországi Marseille főpályaudvarán az utasokra egy muszlim terrorista, két embert megölt. Többen megsérültek. A terroristát a katonák lelőtték. Az Iszlám Állam terrorszervezet a szócsövének számító Aamák hírügynökségen reklámozta magát a támadás elkövetőjeként - jelentette a szélsőséges szervezetek honlapjait figyelő SITE amerikai hírszerző csoport.

A terrorista azt kiabálta, hogy „Allah Akbar!”, a pályaudvaron járőröző katonák lelőtték.

A pályaudvart kiürítette a rendőrség, és biztonsági kordont húzott az épület köré, a környéket teljesen lezárták. Gérard Collomb belügyminiszter a Twitteren jelezte, hogy azonnal a helyszínre indul. A rendőrség hivatalosan is terrorakciónak minősítette a támadást.

A támadásban két nő életét vesztette, az egyiknek a támadó elvágta a torkát, a másikat többször megszúrta. Az Unsa rendőri szakszervezet tájékoztatása szerint a két áldozat egy 17 és 20 éves nő.  Azt feltételezik a hatóságok, hogy azért támadt nőkre a muszlim terrorista, mert kisebb ellenállásra számított. Már Manchesterben is szándékosan gyerekek voltak az áldozatok - az aljasságban is vannak még aljasabb fokozatok.

A TF1 hírtelevíziója szerint a terrorista 25-30 év közötti észak-afrikai migráns.

A St. Charles pályaudvar, ahol a muszlim terrorista akcióját elkövette, Marseille központjának is a közepén van. Szemtanúk szerint a késelés után lövöldözni is akart, de ezt már a katonák megakadályozták.

A Le Figaro azt írta, hihetetlen pánik tört ki a pályaudvaron és környékén.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amerika legnagyobb tömegmészárlása: több mint 58 halott, 500 sérült Las Vegasban

http://index.hu/kulfold/2017/10/02/usa_egyesult_allamok_las_vegas_lovoldozes_mandalay_bay_kaszino/

Tüzet nyitott egy férfi az egyesült államokbeli Las Vegas egyik szállodájából egy utcai countrykoncert negyvenezres közönségére helyi idő szerint vasárnap késő este. A tömegben óriási pánik tört ki, ezrek menekültek el. A kiérkező antiterrorista egységek átfésülték a környéket, de a támadó öngyilkos lett.

A támadásnak több mint ötvennyolc halálos és több mint ötszáz sebesült áldozata van – jelentette be a város seriffje magyar idő szerint hétfő kora délután.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2017.10.02.   16:14:13   __
Tegnap véletlenül hallottam meg az ATV Heti Naplójának a témáját amint reklámozták, és mivel érdekelt a téma meg is néztem. Végtelenül megdöbbentem azon, hogy a Migration Aid képviselője, no meg a műsor szerkesztője nem értette azt a felháborodást, ami az Őcsényi falugyűlésen migránsok üdültetése miatt keletkezett. Nem tudom, hogy ez a két ember hol van amikor nap mint nap a migráns terror támadásokról, nők megerőszakolásáról, hétköznapi európai átlag emberek nyakának elvágásáról, szórakozni vágyó emberek teherautóval való ledarálásáról van szó? Vagy csak ennyire teszik a hülyét? Komolyan csak néztem a műsort és értetlen fejet vágtam. Alább a link amin megnézhető, ez a téma a 16:10-nél kezdődik, de érdemes a Nagy-Magyarországi magyarok szavazati jogának kérdését is végig nézni, ami eddig tart:

http://www.atv.hu/videok/video-20171002-heti-naplo-svaby-andrassal-1-resz-2017-10-01

Ja, és roppant tetszik, hogy beletették a Miniszterelnök véleményét is ebben a témában, mert teljesen igaza van!!!
#1    2017.10.02.   15:52:31   __
Itt a folytatás:

Szomáliai migráns a kanadai terrorista

MTI2017.10.02. 07:51

Szomáliai menedékkérő az edmontoni gázolásos, késeléses támadás őrizetbe vett gyanúsítottja – közölte Marlin Degrand, a kanadai rendőrség szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A rendőrség nem nevezte meg az elkövetőt, a CBC News kanadai hírtelevízió viszont több forrásból is úgy tudja, hogy a 30 éves férfit Abdulahi Haszan Sarífnak hívják. A szóvivő elmondta: a férfi ellen a többi között terrorizmus és ötrendbeli gyilkossági kísérlet miatt terveznek vádat emelni.

Degrand szerint a gyanúsított szélsőséges nézetei miatt 2015-ben magára vonta a hatóságok figyelmét, de meghallgatása és egy kimerítő vizsgálat után akkor nem emeltek vádat ellene.

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök a történteket terrortámadásnak nevezte.

Don Iveson, Edmonton polgármestere szerint egyedüli elkövetőről van szó.

A támadás az edmontoni stadionnál kezdődött: egy férfi autójával nekihajtott egy rendőrnek, aki több métert repült, majd késsel támadt rá, végül gyalog elmenekült. A rendőrt kórházba vitték, sérülései nem életveszélyesek. Az autóban megtalálták az Iszlám Állam nevű terrorszervezet zászlaját.

Az elkövető után hajtóvadászat indult. Egy közúti ellenőrzésnél kiderült, hogy egy költöztető autó vezetőjének neve hasonlít a rendőrt elgázoló gépkocsi tulajdonosának nevére. A sofőr hirtelen a gázba taposott, a rendőrök pedig üldözni kezdték. A teherautó négy embert elgázolt, ők különböző fokú sérüléseket szenvedtek el.

A jármű végül felborult és a férfit őrizetbe vették.