Tiszta Forrás
2021. szeptember 24.   
Névnap: Gellért, Gerda

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~~~~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~~ II ~~ Szeptember hónapban a következő szándékokra ajánljuk fel imádságainkat: > Imádkozunk az iskolapadban ülő diákokért, az ifjú házasokért, a gyermeket váró kismamákért, a születendő kis csecsemőkért, a gyermeket nevelő családokért, az árva gyermekekért, és az egyedül élő emberekért. ~~ II ~~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~~~~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~~~~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~~~~

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 81
- tegnap: 413
2018.01.03. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Míg Nyugat-Európában bontják a templomokat, addig Kelet-Európában hála Istennek építik őket

Míg Nyugat-Európában bontják a templomokat, addig Kelet-Európában hála Istennek építik őket

 

 

Az orosz ortodox egyház növekszik, de még nem érte el az 1917-es forradalom előtti nagyságát

 

 

 

Az orosz ortodox egyház az elmúlt három évtizedben 30 ezer istentiszteleti helyet nyitott meg, de még így is 2050-ig fog tartani, hogy a templomok száma Oroszországban elérje az 1917-es forradalom előtti mennyiséget.

 

„Az istentiszteleti helyek nem építészeti vagy művészeti emlékekként épülnek, hanem az emberek miatt – mondta Hilarion Alfejev metropolita, a Moszkvai Patriarkátus külügyi osztályának vezetője. – És nem azért építünk templomokat, hogy lenyűgöző statisztikai adatokat tudjunk felmutatni, hanem azért, mert az emberek ezt kívánják. Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a legtöbb templom építését vagy felújítását a hívők – hétköznapi kisemberek és nagyvállalkozók egyaránt – finanszírozzák.”

A metropolita a Russia 24 tévécsatornán ismertette a legfrissebb egyházi adatokat. Elmondta, az ortodox vezetők 1988 óta, amikor Oroszország, vagyis a Kijevi Rusz kereszténnyé válásának (988) millenniumát ünnepelték, átlagosan naponta három templomot szenteltek. Mostanra 40 ezer ortodox templom van az országban, de további harminc évre van szükség ahhoz, hogy elérjék a forradalmon előtti mennyiséget, ami mintegy 80 ezer.

 

Hilarion metropolita hozzátette, az orosz ortodox egyház jelenleg 940 kolostorral büszkélkedhet, míg a szovjet üldöztetés kirobbanása előtt 1500 kolostor működött. Emellett hatvan más országban összesen 900 templom és egyházközség tartozik az egyházhoz.

November végén az ortodox püspöki tanács ülésén Kirill moszkvai pátriárka elmondta, a patriarkátus 2017-ben csak Moszkvában huszonnégy új templomot nyitott meg, így a fővárosban összesen 1154 istentiszteleti hely működik, 1711 pap, 2000 férfi és női szerzetes szolgál.

Forrás: Thetablet.co.uk

Fotó: Thetablet.co.uk; Pixabay.com

Magyar Kurír

 

Korábbi cikkeink a Nyugat-Európai templom rombolásokról itt olvashatók:

http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/3986/Tobb-mint-500-katolikus-templomot-szamoltak-fel-Nemetorszagban-2000-ota/

http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/1718/Leromboltak-egy-kozepkori-templomot-Franciaorszagban/

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás