Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: Holle anyó. ~ ♡ ~ ˝ Jégvirág a fákon, ~ ~ csillogó a táj, ~ ~ Nagykabátba bújok, ~ ~ nyakamban a sál.˝ (Bartos Erika: Tél ) ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
22 látogató

Látogatások

- ma: 157
- tegnap: 148
2018.02.06. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Isten nem azt mondja, hogy szeresd a másságot! - mondja Barsi Balázs atya

Isten nem azt mondja, hogy szeresd a másságot! - mondja Barsi Balázs atya

 

“A világon mindennek megvan a természete, a liliom sem hoz rózsát” – mondja Barsi Balázs ferences szerzetes (PS-videó)

 
 
Barsi Balázs ferences szerzetes húsz éve vezeti a sümegi rendházat, melynek falai közül, az atya tollából olyan gondolatok indultak el, melyek mindig, minden körülmények között irányt mutattak, s amelyek megváltoztathatnák a morálisan meggyengült Európát. A szerzetes napjaink legismertebb és – úgy tartják – egyik legnagyobb hatású szónoka, aki méltán részesült a legmagasabb állami kitüntetésekben. Barsi atya azok közé az egyházi személyek közé tartozik, akik nyíltan vállalják a közéleti szerepet, felelősséget érezve a hívekért, a kereszténységért és az emberekért. Teszi ezt akkor is, ha a liberális megmondóemberek támadják és megkérdőjelezik keresztényi hitvallását. Holott a szerzetes a nyitott társadalom veszélyeiről, a morális értékek erodálódásáról, de még a menekültekkel való bánásmódról is a Biblia tanítása alapján beszél. Az atya a sümegi rendházban fogadta stábunkat, nem sokkal azután, hogy tevékenységéért, kiállásáért a Civil Összefogás Fórum Szellemi Honvédő díjjal tüntette ki.

Az a legnagyobb baj Európával, és az egyre súlyosabb értékvesztést eredményező, elhatalmasodó liberalizmussal, hogy nem ad lehetőséget az értelmes, okos párbeszédre. A közép-kelet-európai államok, akik szovjet uralom alatt éltek sokáig, sokkal érzékenyebbek a nemzeti szuverenitásukra. A hovatartozásunk, a rendeltetésünk, az az érték, amit védenünk kell. Az Istentől kapott szabad akarat azt jelenti, hogy van választásunk, választhatunk a jó és a rossz között, az érték és az értékvesztés között – véli Barsi Balázs.

A szerzetes európaibb nem is lehetne. Strasbourgban is élt éveken át, bibliatudományból is itt doktorált. Úgy látja, közép-kelet európai nemzetek történelmük miatt is óvatosabbak és látják tisztábban, mi jelent veszélyt a kultúrájukra, identitásukra. Az atya migrációs állásfoglalása, ami komoly ellenállást váltott ki a liberálisokban, bibliai tanításokkal alátámasztott, vagyis nem lehet ellentétes a keresztényi kötelességgel. A szerzetes szerint Jeruzsálem is kapuinak köszönhetően volt erős város. Kellenek a kapuk, amit kinyitunk és becsukunk. Aki bekopog, bemutatkozik és azt mondja üldöznek, segíts, azt be kell fogadni. De még az egyház kapuját is be kell zárni az előtt, aki azért akar bejönni hogy robbantson a szentmise alatt.

A 11 perces videó itt nézhető meg:

https://www.youtube.com/watch?v=ewio3Bhu58A

 

Forrás:

 

És még egy cikk ugyanebből a forrásból szintén Barsi Balázs atyáról:

Európát őrzik – Átadták a Szellemi honvédelemért díjait

Ha a szellemi honvédők aktívabbak lettek volna az elmúlt száz évben, távol tarthatták volna az országot a katasztrofális területveszteséggel végződő első világháborútól, a második világháborúban bekövetkező német megszállástól, majd a kommunizmustól – vélekedett Rétvári Bence parlamenti államtitkár a CÖF-CÖKA díjátadóján. A szellemi honvédelemért alapított eseményen videóüzenetben megszólaló Bayer Zsolt publicista szerint 2018-ban újra sorsdöntő időszakban kerül sor a választásra, amelynek nyomán talán örökre eldőlhet Magyarország sorsa.

A lengyel Gazeta Polska Klubok képviseletében a szervezet elnöke, Ryszard Kapuscinski, Lengyel Attila, a Civil Összefogás Fórum Miskolc Klub vezetője és Barsi Balázs ferences szerzetes vehették át a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi honvédelemért díjait a Civil Együttműködési Tanácskozás pénteki budapesti, az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott találkozóján.

                                                                       Barsi Balázs ferences szerzetes

Ha a honvédők aktívabbak lettek volna

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az ünnepségen azt hangsúlyozta, hogy Magyarország és Európa sokat köszönhet a szellemi honvédőknek.

A többi között rajtuk múlik, hogy az Európai Unió zászlaját továbbra is a kék alapon látható 12 csillag díszíti, vagy zöld színű lesz néhány félholddal

– vélekedett.

Vagyis a szellemi honvédők segítenek abban, hogy megőrizzük Európát európainak, Magyarországot pedig magyarnak

– mondta a politikus. Közlése szerint a szellemi honvédelem, amely a szuverenitás védelmét is jelenti, azért is fontos, mert amikor Magyarország függetlensége kiteljesedett a történelem során, az ország szabadságával együtt bővült az egyén szabadsága és jóléte is.

Aki védi az ország szabadságát, az a demokráciát is védi egyben

– fűzte hozzá. Az államtitkár úgy vélekedett, ha a szellemi honvédők aktívabbak lettek volna az elmúlt száz évben, távol tarthatták volna az országot a katasztrofális területveszteséggel végződő első világháborútól, a második világháborúban bekövetkező német megszállástól, majd a kommunizmustól.

Ez azt is jelenti egyben, hogy a nemzeti kormánynak egy tapodtat sem szabad engednie a nemzeti álláspontból

– mondta Rétvári Bence.

                                                                                    Ryszard Kapuscinski 

A tét, hogy legyőzi -e a globalizáció a nemzetállamokat

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a szellemi honvédelem soha nem volt fontosabb, mint ma, amikor a honvédők azokkal állnak szemben, akik az Európai Uniót a népek olvasztótégelyévé akarják alakítani.

- Az a tét, hogy a globalizáció legyőzi-e a nemzetállamot, ugyanis az országgyűlési választás közeledtével az ellenzékből lett ellenségek újra szervezkednek, és a Soros-féle pénzhatalmasok a világuralom megszerzésére törnek

– fogalmazott.

- Ebben a helyzetben a 2018-as választás évtizedekre kijelöli a nemzet sorsát, és megakadályozhatja, hogy teret nyerjen az ultraliberalizmus, amelynek vezére Soros György

– mondta Csizmadia László.

Élen a Visegrádi Négyek

Fricz Tamás, a CÖKA kuratóriumi tagja úgy vélekedett, hogy a XXI. században a nemzetállam és a globális rend áll szemben egymással.

- Az egyik oldalon a globalista koncepciót képviseli a többi között az Európai Bizottság, a német kancellár és a francia elnök, a másik oldalon az európai kultúra megőrzését a zászlajára tűző tábor , élen a visegrádi együttműködés országaival

– mondta a politológus.

A találkozót videoüzenetben köszöntötte Bayer Zsolt. A publicista szerinte 2018-ban újra sorsdöntő időszakban kerül sor a választásra, amelynek nyomán talán örökre eldőlhet Magyarország sorsa.

- A közép-európai ellenállás vezető ereje Magyarország, a magyar kormány és a magyar miniszterelnök

– figyelmeztetett az újságíró.

                                                                                          Lengyel Attila

A választásokat illegitimizálnák a liberálisok

Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője arra hívta fel a figyelmet, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a határon túli magyarok választójogának megvonására vonatkozó aláírásgyűjtésével alapjogot sért, ezért alkotmányellenes a kezdeményezése. Stefka István, a pestisracok.hu portál lapigazgatója, a Békemenetek egyik szervezője azt mondta, hogy érik a Békemenet, mert “addig rángatják az oroszlán bajszát, amíg el nem indul”.

- A külföldi ultraliberálisok szövetkeztek magyarországi kiszolgálóikkal, az “ötödik hadoszloppal”, hogy illegitimálják az országgyűlési választást

– mondta Stefka István.

 

Forrás:

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás