Tiszta Forrás
2023. december 03.   
Névnap: Ferenc, Olívia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
27 látogató

Látogatások

- ma: 17
- tegnap: 131
2018.03.21. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 6

Migránsok és szélsőbaloldali aktivisták támadtak egy francia bazilikára

Migránsok és szélsőbaloldali aktivisták támadtak egy francia bazilikára

 

 
 
Szélsőbaloldali aktivisták egy illegális migránsokból álló baráti csapattal közösen megtámadták Saint-Denis Bazilikát vasárnap. Érdekes módon az eset a mainstream hírekbe nem került bele, a Le Parisien viszont beszámolt a történtekről. A támadás apropója az új francia bevándorlási törvény elleni tiltakozás volt, ami miatt az istentiszteletet félbe is kellett hagyni. 

Körülbelül 80 illegális migráns és néhány szélsőbaloldali liberális aktivista a Coordination des Sans-Papiers nevű csapatból tüntetett az új francia bevándorlási törvény ellen vasárnap Párizsban. Az eset azért maradt ki a mainstream hírekből, mert ez a kedves baráti társaság megrohamozta a Saint-Denis-i Bazilikát. A kiérkező rendőrök 17:30 körülre tudtak csak rendet rakni, az istentiszteletet pedig el kellett halasztani.

 

Az eseményre a Twitteren Nicholas Dupont-Aignan hívta fel a figyelmet, aki a közösségi oldalra egy videót  is kirakott. A politikus már régóta ellenzi a migrációt és régi támogatója Marine Le Pennek, aki szintén elítélte az esetet.

A politikus úgy reagált:

Azzal, hogy idehívják a migránsokat, hogy megszentségtelenítsék a Saint-Denis Bazilikát, a királyaink sírhelyét a la France Insoumise (Jean-Luc Mélenchon korábbi elnökjelölt baloldali pártja – a szerk.) és a szélsőbal bebizonyította, hogy a migrációs őrületük miatt képesek tönkretenni a civilizációnkat ás megszentségteleníteni a hitünk történelmi helyszíneit.

A baloldali pártot Le Pen azért keverte bele, mert a párt egyik parlamenti képviselője Eric Coquerel is ott volt a történtekkor.

Dupont-Aignan hozzátette:

Követelem ezeknek az embereknek az azonnali kitoloncolását, akik azon túl, hogy törvényen kívüliek, még a történelmi gyökereinket is lábbal tapossák.

Az ügyben Karim Ouchikh is megszólalt. A politikus, aki nemrég tért át az iszlámról a katolikus hitre az esetet egy, az Identitás Generáció által szervezett békés tüntetéshez hasonlította, amely Poitiers-ben történt. Az aktivisták akkor a helyi mecsetre tettek ki egy molinót.

Beszélni fogok az ügyésszel. Önök nem hezitáltak akkor, amikor el kellett ítélni azt a néhány identitárius-aktivistát, akik a poitiers-i mecsetnél békésen demonstráltak. Vajon elítélik a migránsokat és azokat a baloldaliakat, akik erőszakosan megszentségtelenítették a Saint-Denis Bazilikát?

– írta

A Bazilika környéke egyébként kimondottan veszélyessé vált az elmúlt években. Marine Le Pen kifejtette, egy fehér francia nő szoknyában nem igen tud arrafelé mászkálni anélkül, hogy zaklatásnak lenne kitéve. A politikus szerint, ami még rosszabb, hogy ugyanígy járna egy muszlim nő, aki nem tesz fel fejkendőt, vagy esetleg farmernadrágot hord.

 

 Forrás:

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#6    2018.03.23.   14:21:58   JóB
Allah akbart rikácsolt, túszokat szedett, és két embert megölt egy muszlim terrorista egy francia szupermarketben

http://www.origo.hu/nagyvilag/20180323-tuszejtes-franciaorszagban.html

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ideje lenne már kitakarítani ezeket a sátánista bűnözőket Európából (a kollaboráns hazaárulókkal együtt)!
#5    2018.03.22.   07:18:37   Kriszta
Testvérek!
A hír lehangoló és elszomorító.
A kép humoros, de elgondolkoztató.
Gondoljátok át mit nyerhetünk és mi az amit elveszíthetünk.
A párt érdekek soha nem írhatják felül a Haza érdekét.
Ezért is nagyon fontos nekünk hívő katolikusoknak , hogy hazánkat Magyarországot április 8. után is megőrizhessük ,kereszténynek és magyarnak. X
Imádkozzunk Magyarországért.


Mennyei Atyám!
Itt vagyok a Te országodban, Magyarországon,
Ahova engem rendeltél.
Itt vagyok a Te népeiddel, a magyarokkal.
Értük könyörgök, Atyám:
Áldd meg ezt az országot –
hogy a Te Országod épüljön benne
Áldd meg ezt a nemzetet –
hogy igazi nemzeted legyen itt Európában
Áldd meg ezt a népet –
mint saját kiválasztott néped.

Mennyei Atyám!
Hálát adok Neked – hogy ide küldtél.
Hálát adok Neked – hogy megtapasztalhattam ennek az
országnak szeretetét és erejét
Hálát adok Neked – hogy itt élhetek, szolgálhatok és
tanulhatok.
Hálát adok neked – hogy megízlelhettem e földnek
természeti és kulturális szépségét
Hálát adok neked – hogy megismerhettem ennek az országnak az
őseit, vértanúit, és szentjeit.

Mennyei Atyám,
Neveld ebben az országban
Az igazi szeretetet,
A hitet,
És a reményt.
Adj ennek a népnek:
Erőt – a munkához
Bátorságot – a küzdelemhez
Hűséget – a szeretethez
Kitartást – az életben.

Mi Atyánk, aki a Mennyekben vagy!
Jöjjön el a Te Országod!
Itt, Magyarországon, ahol Egyházad él
Itt, az Egyházadban – ahol milliónyi családod él
Itt, a magyar családokban – ahol Fiad Jézus Krisztus él.
Most és mindörökkön örökké. Ámen

Forrás: Katolikus.Ma
Módosítva: 2018.03.22.   07:30:11-kor Kriszta által
#4    2018.03.21.   14:47:32   __
Ezek mind mai hírek, miről is beszélünk?
Tudjuk, hogy a jó Isten nem büntet, de megengedi a szenvedéseket a világban, nos ez mind a nyugati kereszténység elpogányosodásának a hozadéka. Azt is tudjuk, hogy véletlenek nincsenek csak a Gondviselés, tehát a mai Magyarország azért őrzi még a békés kereszténységét, mert valamilyen szintén még az Úr úgy látszik talál még imádkozó embereket, meg a magyar kormány tesz is a keresztény hitünk megvédéséért. Isten áldja meg hazánkat és óvja meg ha esetleg április 8-án egy liberális, ateista kormány kerülne hatalomra.
#3    2018.03.21.   14:41:16   __
Gyerekekkel raboltattak a migránsok Franciaországban

Szerdán és csütörtökön 7 migránst vettek őrizetbe Nimes városában. A vád szerint kiskorúakat felhasználva mintegy 1500 betörést követtek el az elmúlt hónapokban a mediterrán térségben – írja a 20 Minutes.
Miután a francia rendőrség elképesztő számú betörésre és rablásra lett figyelmes Gard megyében, elindult a nyomozás, leginkább a híres Pont du Gard közelében lévő falvakban – erősítette meg Sébastien Baudoux csendőr alezredes, a területi csendőrség helyettes vezetője.

Szeptember 21-én, a 8000 lakosú Vergèze-ben elkaptak egy kiskorút, majd január 21-én további kihallgatások voltak. Több kiskorút is őrizetbe vettek.

A bűnszervezet napi 10 rablásra kényszerítette a kiskorúakat, ez volt a megszabott kvóta. Ennek teljesítése nélkül nem térhettek vissza a „táborba”, ahol enni, inni kaptak.
Reggelente kocsival vitták őket a falukba, városokba, ahol rabolniuk kellett. Egyszerű technikával dolgoztak: becsöngettek, és ahol nem nyitottak ajtót, oda betörtek és vittek mindent, ékszereket, pénzt, amit találtak – mondta Laurent Rougès kapitány.

A nyomozók szerint a kiskorú migránsokat szüleik párizsi migráns táborokban adták el abból a célból, hogy a mediterrán térség villanegyedeiben, lakóparkjaiban rablásokat kövessenek el, elsősorban délen, Perpignan és Cannes térségében.

A vizsgálat ezen szakaszában mintegy 1100 ékszert, 40 luxusruhát foglaltak le 150 000 euró értékben, valamint 6,5 kilogramm aranyat. A nyomozók szerint ezeket a párizsi régió hálózatának vezetői Belgiumban értékesítik.

Origó.hu
#2    2018.03.21.   14:37:46   __
Egy afrikai származású rapper szerint Kenya biztonságosabb, mint Svédország

Ken Ring, kenyai születésű svéd rapper azon gondolkodik, hogy hazaköltözik Kenyába, mivel Svédországban a migránsok miatt elviselhetetlen az élet. Szerinte előbb-utóbb emiatt polgárháború lesz a skandináv államban.
Az elismert rappernek számító Ring még gyerekként érkezett az afrikai országból az északi királyságba.
Véleménye alapján az a negyed ahol felnőtt régebb biztonságosnak számított, most pedig a migránsok és a köztük folyó bandaháborúk, valamint drogkereskedelem miatt élhetetlenné vált – írja a 888.hu a norvég Trygdekontoret nevű televízió információira hivatkozva, amelynek exkluzív interjút adott a művész.
Szerinte mindennaposak az illegális bevándorlók és a helyiek közötti összecsapások. Nemrég a rapper testvérét is meggyilkolták egy migránsok között folyó bandaháború során.
Ken Ring határozottan kijelentette, hogy a liberális újságírók hazudnak a bevándorlónegyedek közbiztonsági helyzetéről:
Az újságírók életükben nem töltöttek el néhány percnél több időt ezekben a városrészekben. Nem is csoda, hogy a fiam azt kérdezi, apa, miért veszélyesebb itt élni, mint Kenyában?
A rapper szerint, ha nem változik semmi, akkor 20 éven belül a svédországi utcákon nyílt harc fog folyni.

Ez pedig polgárháborút fog jelenteni - tette hozzá.

Origó.hu
#1    2018.03.21.   14:34:58   __
Brigitte Bardot a muszlimok terrorja ellen

Brigitte Bardot, az ötvenes-hatvanas-hetvenes évek filmsztárja, aki 1973-ban úgy döntött, hogy visszavonul a filmezéstől, megszólalt a migránskérdésről. A Les valeurs actuelles-nek nyilatkozott tavaly, de a francia közösségi oldalakon egyre többet idézik gondolatait. Hiszen a muszlimokkal kapcsolatos gondok azóta tovább súlyosbodtak. Azt mondta Bardot, hogy nem szeretne országában több iszlamistát látni, és nem szeretné, ha elvennék országa kulturáját, azt a kulturát, ami neki nagyon fontos.
Az interjúban Bardot úgy látja, hogy Franciaország egyre süllyed lefelé, a hagyományos értékek eltűnnek, és nagy gond van Brüsszellel is. Egyenesen arról beszélt, hogy ki kellene lépnie Franciaországnak az Európai Unióból.
A migránsokkal kapcsolatban így fogalmazott: "Nem azért harcoltam Algéria francia elfoglalása ellen, hogy most Franciaországot elfoglalják az algériaiak"

Azt is mondta:
Nem akarok több iszlámistát látni. Egész Franciaország tele van burkában járó nőkkel, ez elfogadhatatlan. Úgy viselkednek saját hazájukban, ahogy akarnak, de ne kényszerítsék ránk a szokásaikat. Én is tiszteletben tartom az ő kultúrájukat, ők is tartsák tiszteletben a miénket. Egy régmúlt világ diszkriminációját akarják ránk kényszeríteni. Én nem bántom egy másik ország kultúráját, szokásait, vagy identitását, de az enyémet se bántsa senki.

Brigitte Bardot 83 éves. Kivételesen értékes filmekben is szerepelt, a Moravia regényéből készült A megvetés című Godard-remekmű főszereplője volt, Michel Piccoli és a nagy német rendező, Fritz Lang mellett, de játszott Cocteau-nál is. Az ...és Isten megteremté a nőt című filmmel vált világhírűvé.

Origó.hu