Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: Holle anyó. ~ ♡ ~ ˝ Jégvirág a fákon, ~ ~ csillogó a táj, ~ ~ Nagykabátba bújok, ~ ~ nyakamban a sál.˝ (Bartos Erika: Tél ) ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 149
- tegnap: 148
2018.04.07. 08:45 JóB
Hozzászólások: 0

Isteni irgalmasság vs. emberi gonoszság

Isteni irgalmasság vs. emberi gonoszság

Az isteni irgalmasság vasárnapján elgondolkoztam: vajon mi az oka annak, hogy az egyik ember kedves, jó, szeretetre méltó, a másik pedig állandóan ármánykodik, kedvét leli abban, ha másoknak kárt okozhat. Mi lehet az oka annak, hogy az egyik embernek öröme telik abban, ha jót tehet, a másik pedig annak örül, ha gonoszkodhat?

Talán genetikai okai lennének? Vagy talán a neveltetés az oka mindennek? Vagy valami más?

 

Az idősebbek még emlékeznek a kommunizmus korszakára. Ahol a propaganda reggeltől estig a szocializmus felsőbbrendűségét hirdette: arról szónokoltak, hogy ez a rendszer igazán demokratikus, a nép érdekeit szolgálja. Sokan hittek is ebben. A „munkások és parasztok kormánya” hamar értésére adta mindenkinek, hogy a demokrácia abban áll, hogy amit a párt mond, az szent és sérthetetlen. Akinek pedig más a véleménye, az osztályellenség. Központilag ki is jelölték a gyűlölendő „ellenséget”: a módosabb, öntudatos parasztságot, akit elneveztek kulákoknak (a „nagy testvér”-től átvéve a kifejezést), a párt által időnként kijelölt „imperialista ügynököket”, a rendszer intézkedéseit nem toleráló „klerikálisokat”, azaz az egyház papjait és püspökeit. A kijelölt ellenséget a népnek illett gyűlölnie.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de mintha ez a fajta mentalitás globális jelenséggé vált volna. Sokszor megtapasztalhattuk, hogy a gyűlölet, az ügyeletes „ellenség” kijelölése, és az ellene történő uszítás a liberális sajtóban, Európa és a világ politikacsináló műhelyeiben mintha ma is napi gyakorlat lenne.

 

A magyar ember alapvetően nem gyűlölködő típus. Európa egyik legszorgalmasabb, legbéketűrőbb népe. A magyar dolgozót megbecsülik a világ minden részén. Az a legfőbb vágya, hogy békében élhessen, békében dolgozhasson, békében nevelje fel gyermekeit. Ezért volt idegen ettől a néptől a ráerőszakolt marxista-kommunista uralom, amelyet a megszálló Szovjetunió és magyar elvtársai fegyverrel kényszerítettek az országra.

 

A szovjet csapatok kivonultak, a kommunista diktatúra megszűnt, de helyette egy újkeletű - eddig még nem tapasztalt - liberál-globális uralom akarja irányítani az identitásukat, kultúrájukat, szabadságukat féltő népeket. Eddig soha nem tapasztalt értékrombolásnak lehetünk a tanúi.

Az európai és egyetemes emberi értékeket a szemünk láttára tiporják a sárba. Az un. Gender-elmélet megkérdőjelezi az emberek nemét! A keletről tömegével érkező muszlimok, az Afrikából millió szám Európába irányított embertömegek pusztulást jelentenek az itt élő népek számára. A bevándorlásra, a menekült státusra vonatkozó - minden európai állam számára kötelező - törvényeket semmibe veszik maguk a törvényalkotók is. Az illegálisan beözönlött, ellenőrizhetetlen tömegek - akik között nem tudni, hány terrorista bújik meg - Európa gazdaságát, kultúráját, és magát a normális emberi életet teszik tönkre.

 

Miközben a muzulmán országok többségében - fogalmazhatunk így - irtják a keresztényeket, és a nem muszlim vallásúakat, Európa megtagadja kulturális gyökereit, lassan elveszti identitását. Szíriában tombol az erőszak, melyet folyamatosan szítanak. Pedig Szíria volt az az ország, ahol a keresztények és muzulmánok békésen éltek egymás mellett. Az a John Sidney McCain szenátor, aki tevékenyen asszisztált az Iszlám Állam nevű, ma már világméretű terrorszervezet létrehozásánál, Magyarország demokratikusan megválasztott miniszterelnökét vak gyűlölettől vezérelve fasisztának nevezte. Isten bocsásson meg neki, és adjon békességet a jelenleg rákbetegségben szenvedő szenátornak.

 

A gyűlölet csak rombolni, ölni és pusztítani tud. A szeretet az egyedüli erő, ami a békés együttélést, a nyugodt mindennapi munkát, a normális emberi létet biztosítani tudja. Ideális vezető nincs. Ideális, minden szempontnak megfelelni tudó kormány sincs. Mégis lényeges különbség van a különböző kormányzatok között. Akinek eltökélt szándéka, hogy a lehetőségeihez mérten próbálja a nép érdekeit képviselni, az ország kultúráját, értékeit, identitását megőrizni, az méltó a nép bizalmára.

 

Az irgalmasság, a szeretet olyan adomány, melyet őrizni és ápolni kell. Szent II. János pápa, ez a nagyszerű, karizmatikus lengyel pap nem véletlenül nyilvánította a Húsvét utáni első vasárnapot az isteni irgalmasság napjává. Az irgalom, a szeretet Istentől ered. Minden ember alapvetően magában hordozza ezeket a tulajdonságokat. A gonosz lélek műve a gyűlöletkeltés, a megtévesztés, a hazugság. Az ember jónak születik, a szeretet születésétől fogva a legfontosabb alaptulajdonsága. A megszülető gyermek csak úgy tud ebben a világban létezni, ha a szeretet légköre veszi körül. Az emberi lét legalapvetőbb feltétele a szeretet, a kölcsönös bizalom, a jóakarat.

 

Ezért létezhetünk még ma is. A szeretet minden korban képes volt legyőzni a gyűlöletet, mert a többséget alkotó jóakaratú emberek ápolták és hűségesen őrizték a szeretet lángját.  Ez a mi reményünk, és ez lehet gyermekeink, és unokáink reménye is.

 

A.D.2018.04.06.©JóB

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 "Magyarország a mi hazánk, nincs másik, ezt kell megvédeni, megőrizni, 

mert nélküle földönfutók leszünk a nagyvilágban."

Ima a hazáért 

Szabadíts meg minket Uram, a gyűlölködéstől, a kitartás hiányától!
Segíts minket Uram, hogy
a jó győzzön és ne a gonosz;
az igazság, ne a hamisság;
az erő és ne az erőszak;
a szeretet, ne pedig a gyűlölet;
a józanság és ne az indulatok;
a megfontolás, ne a kapkodás;
az okosság, ne az ostobaság;
a szorgalom, ne az irigység;
a tehetség győzzön és ne a könyöklés;
a békesség és ne az ellenségeskedés!

Ámen
 

https://www.youtube.com/watch?v=iDzunYFMSPk
 
Krisztina
 
 
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás