Tiszta Forrás
2019. december 06.   
Névnap: Miklós, Csinszka

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 721
- tegnap: 1122
2018.05.18. 00:00 Pela
Hozzászólások: 1

12 híres ember, akik Máriába helyezték bizodalmukat

12 híres ember, akik Máriába helyezték bizodalmukat

 

 

 

 

Színészek és sportolók egyaránt kifejezték már nagyközönség előtt is szeretetüket Isten Anyja iránt; az ő szavaikat idézzük Mária hónapjában.

 

 

 

 

 

Mária hónapjában köszöntjük az édesanyákat, de az egész hónapot egy bizonyos édesanyának szenteljük: a Szűzanyának, az Istenszülőnek. A világtörténelem folyamán milliók fordultak már hozzá gondjaikkal, bajaikkal; milliókat inspirált példaadásával. Mellettünk áll jóban-rosszban, egy gyengéd szülő feltétel nélküli szeretetével.

A hírességek között szép számban akadtak olyanok, akik nem szégyellték Mária iránti tiszteletüket, belé vetett bizalmukat.

Jim Caviezel színész, Monte Cristo grófjának, illetve a Mel Gibson rendezte Passió Jézusának megformálója úgy fogalmazott: „Ez a hitem középpontja. Jézussal való kapcsolatom is neki, Máriának köszönhető. Ő hozta el nekünk Jézust.”

A Pulitzer-díjas amerikai írónő, Willa Cather kiemelte, „csak egy Nő, egy szent asszony ismerheti mindazt, amit egy nőnek el kell szenvednie.”

A gyakran Mexikó Brad Pittjének nevezett Eduardo Verasregui soha nem forgatna olyan jelenetet, amelynél „a Szűzanyának vagy a saját édesanyámnak el kellene takarnia a szemét”.

Tim Watkins rendező és producer, vallásos témájú filmek írója kijelentette: „Nem vagyok méltó rá, hogy megérintsem Mária ruháján a rojtot.”

„Azt gondolom, gyönyörű a Mária iránti áhítatos tiszteletünk. Különleges a szerepe a katolicizmusban, erős hitéből és alázatából pedig mindannyian tanulhatunk” – mondta az úszóbajnok Katie Ledecky.

J. R. R. Tolkien katolikus hite közismert; a Gyűrűk ura világhírre szert tett szerzője úgy fogalmazott: „Teljes mértékben a Szűzanyából fakad az, ahogy a fenségességben és az egyszerűségben rejlő szépséget érzékelem.”

A Notre Dame amerikaifoci-csapat korábbi edzője, Gerry Faust abban bízik, „tökéletlenségeinket figyelmen kívül hagyják, ha a szándékainkat Szeplőtelen Anyja mutatja meg Krisztusnak”.

Lengyelország volt államfője, Lech Wałęsa azt mondta: „Önmagamban semmi vagyok. Minden Istentől és Szűz Máriától származik.”

Az apró termetű Simone Biles amerikai tornásznő, olimpiai és világbajnok Mária hatalmát hangsúlyozta: „Az Üdvözlégy gyönyörű imádság, mindig nyugalmat találok benne.”

G. K. Chesterton angol író, filozófus, számos életrajz szerzője kijelentette: mi „egy olyan édesanyát szolgálunk, aki egyre gyönyörűbbé válik, ahogy újabb és újabb nemzedékek jönnek, és hirdetik őt boldognak”.

És egy NASCAR-bajnok: Johnny Sauter egy verseny végén azzal lepte meg a közönséget: „Köszönöm a Szűzanyának és Jézus Legszentebb Szívének.”

A hokijátékos Mark Van Guilder pedig egyszer megosztotta: „Nagy rajongója vagyok a Szűzanyának – ő hihetetlenül alázatos… Mária jó példa az elengedésre, átengedi a hatalmat Isten akaratának.”

Forrás: Aleteia.org; Catholic Herald

Fotó: Ohio Dominican University, AP, Facebook, Wikipédia, UNESCO, Flickr

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2018.05.19.   07:57:46   Kriszta
Köszönöm Pela , hogy megosztottad velünk ez az írást.
A cikk elolvasása után feltettem magamnak is a kérdést: Mit jelent nekem a Szűzanya?
MINDENT!
Vigaszt, reményt, bátorítást, oltalmat.

Nektek mit jelent?
Módosítva: 2018.05.19.   08:02:58-kor Kriszta által