Tiszta Forrás
2020. július 11.   
Névnap: Nóra, Lili

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 108
- tegnap: 173
2018.06.05. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Igazat adott a bíróság a cukrásznak,

Igazat adott a bíróság a cukrásznak,

 

 

aki nem készítette el a meleg pár esküvői tortáját

 

 

A denveri cukrász vallási okokra hivatkozva nem készítette el David Mullins és Charlie Craig esküvői tortáját. Június 4-én a legfelső bírósági döntés most neki adott igazat a több bírósági fórumot is megjárt ügyben.

Az Egyesült Államok Legfelső Bírósága igazat adott annak a keresztény cukrásznak, aki néhány éve vallási okok miatt elutasította, hogy elkészítse egy azonos nemű pár esküvői tortáját.

A június 4-én kihirdetett állásfoglalásában a bíróság kimondta, hogy Colorado állam emberi jogi bizottsága megengedhetetlen ellenségességet mutatott a vallással szemben, amikor úgy döntött, hogy Jack Phillips cukrász megsértette a szövetségi állam megkülönböztetés elleni törvényét.

A cukrász ugyanis 2012-ben megtagadta, hogy elkészítse David Mullins és Charlie Craig meleg pár esküvői tortáját. A szövetségi állam törvényei tiltják, hogy vállalkozások elutasítsák szolgáltatásaikat faji, nemi, szexuális orientáció alapján.

A legfelső bírósági döntés megállapította, hogy a bizottság megsértette Phillips vallási jogait az amerikai alkotmány első kiegészítése alapján. E szerint a törvényeket úgy kell alkalmazni, hogy semleges legyen a vallást illetően. A bíróság ugyanakkor hangsúlyozta a melegek jogai tiszteletben tartásának fontosságát.

Charlie Craig és David Mullins 2012-ben házasodott össze Massachusettsben, a szertartás után Coloradóban szerettek volna ünnepelni. (a szerk:nyitó kép) Tortájukat Jack Phillips denveri cukrászdájában akarták elkészíttetni, ám a cukrász megtagadta, mondván, ütközik keresztény hitének elveivel.

A pár a szövetségi állam emberi jogi bizottsága elé vitte az ügyet, amely kimondta, szolgáltatásában nem hivatkozhat vallási meggyőződésre a cukrász. A bizottság döntésével később egyetértettek a szövetségi állam bíróságai is.

A határozat nem precedensértékű, a testület később vizsgálja azt, hogy vállalkozások megtagadhatják-e vallási okok miatt szolgáltatásaikat meleg vagy leszbikus pároknak.

Forrás: MTI; FoxNews

Fotó: Denvercatholic.org

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás