Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 134
- tegnap: 148
2018.07.16. 00:00 __
Hozzászólások: 1

Így "ünnepelnek" a "franciák" és így a horvátok

Így "ünnepelnek" a "franciák" és így a horvátok

 

 

 

Rablás, fosztogatás, zavargás, bűnözés Párizsban a győzelem után – videó

 

 

 

Vasárnap este a francia válogatott 4-2-re legyőzte (szerk,: sic. 2 potyagóllal) Horvátországot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében, ezzel megszerezve második vb-trófeáját az 1998-as hazai diadal után. A franciák öröme azonban nem lehet felhőtlen, ugyanis a mérkőzés lefújását követően több francia városban is zavargások törtek ki. (A szerk.: Már meg sem lepődöm ezen hírek olvasásán, hiszen ettől a liberális, ateista, migráns barát társadalomtól más nem is volt várható!)

Megtelt a világ egyik leghíresebb sugárútja is, de amikor részeg "franciák" egymásnak estek még vasárnap éjfél előtt, a rendőrség határozottan közbeavatkozott, és többek között vízágyúkkal gyorsan kiürítette a Champs-Elysée-t. Egy személyt súlyos sérüléssel szállítottak kórházba, de a legújabb hírek szerint 2 halott is van.

„Dohányboltokat fosztottak ki, ablakokat rúgtak be, a rendőröket pedig megtámadták" – számolt be a Mirror a párizsi rendőrség nyilatkozatáról.
 

Lyonban, Párizsban, Bordeaux-ban és Marseille-ben százak tomboltak az utcákon, rengeteg autót szétvertek, kukákat gyújtottak fel egészen a kora hétfői órákig.

Az olasz La Gazeta Dello Sport arról írt, hogy gyógyszertárakba és élelmiszerboltokba törtek be, ahonnan pezsgőket loptak el. Az utcai harcok Rouenben és az olasz-francia határ melletti Mentonban is kitörtek.

A vidéki városokban is káoszba torkollott a vb-győzelem utáni ünneplés. Annecyben egy 50 éves férfi a lefújás pillanatában a csatornába ugrott, és kitört a nyaka. Saint-Felixben is meghalt egy 30 éves férfi, aki egy fának rohant az autójával.

 

Videók és még több kép ezeken a linkeken található az önfeledt franciák "ünnepléséről":

http://www.origo.hu/sport/vb/2018/20180716-franciaorszag-vilagbajnoksag-vbgyozelem-zavargasok-beszamolok-videok.html

http://www.origo.hu/sport/vb/2018/20180716-zavargasok-parizs-vbdonto.html

http://www.origo.hu/sport/vb/2018/galeria/20180716-zavargasok-parizsban-es-lyonban-galeria-labdarugo-vb.html

 

Másfelől viszont így ünneplik a horvátok a megérdemelt ezüst helyüket:

 

                                Ugye ez a kézben magasra tartott rózsafüzér mindent elmond a katolikus horvátokról?

Korábbi beszámolónk itt olvasható ebben a témában:

http://www.tiszta-lap.hu/napi_aktualis/4430/A-horvat-valogatott-edzoje-a-hitebol-es-a-rozsafuzer-imadsagbol-merit-erot-/

Hősként ünneplik a horvátok az ezüstérmes csapatukat

Büszkévé tettétek a nemzetet, veszítettetek, de bátor szívvel, és elnyertétek a világ szívét - írta a Jutarnji List című horvát napilap hétfőn, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntője után.

A kezdeti csalódottság és szomorúság után az emberek gyorsan ráeszméltek, hogy Horvátország a világ második legjobb labdarúgó-válogatottja. A mérkőzés végén a tömeg hatalmas ujjongásban és vastapsban tört ki, úgy ünnepeltek, mintha Horvátország nyert volna 4-2-re.

"Ennek a világbajnokságnak minden perce ajándék volt a számunkra. Nem elveszítettük az aranyérmet, hanem megnyertük az ezüstöt." - nyilatkozott egy szurkoló.

                           A bal oldali fekete pólós fiatal drukker kezén nem csak tetkó van, hanem egy csotki is!

Luka Modric pedig a vb legjobb játékosának járó Aranylabdát érdemelte ki:

 

Ha lemaradtál valamiről kedves testvérem a tegnapi nap kapcsán, akkor kattins az alábbi linkekre bátran:

http://www.origo.hu/sport/vb/2018/20180716-hoskent-unneplik-a-horvatok-az-ezustermes-csapatukat-vb-2018.html

http://www.origo.hu/sport/vb/2018/20180715-riport-zagrabbol-a-franciaorszaghorvatorszag-vb-donto-utan.html

http://www.origo.hu/sport/galeria/20180715-labdarugas-vb-2018-horvat-szurkolok-vb-donto-zagrab-galeria.html

Orbán Viktor: Ma mindannyian egy kicsit horvátok vagyunk

Orbán Viktor kormányfő nem sokkal a vb-döntő kezdete után tett közzé egy Facebook-bejegyezést, melyben azt írta:

"Ma mindannyian egy kicsit horvátok vagyunk. Hajrá!"

A szerk.: Ezzel a kijelentésével én is egyet értek és büszke vagyok a csapat fantasztikus játékára, a nagyszerű lehetőségekre, a sportszerű játékukra, és a meccs utáni igazi boldog örömteli ünneplésükre, mert valahogy olyan filingem volt az egész mérkőzés alatt, mint mikor 2 éve az EB-n drukkoltam a magyar csapatunknak! És ne felejtsük el soha, hogy a francia válogatottban 10-ből (jajaj hogy is írjam, hogy ne rasszizmusnak tűnjön? meg van: a viki is így nevezi őket) 6 néger volt, és a valóság ténye az, hogy az afrikai emberek test felépítése teljesen más, mint az európaié. Ők sokkal magasabbra nőnek, mint mi, és abban a hőségben nagyobb teherbíró képességük alakul ki, mint az alacsonyabb más időjáráshoz szokott közép-európaiaknak, tehát eleve!!! nem egyenlő eséllyel indult a két csapat. A 2020-as Katari VB pedig egy nagy "vicc" lesz az egész európai fehér futtbalista gárdának az ottani átlag 45 fokban, de hála Istennek van még addig újabb 4 évük felkészülni rá.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2018.07.16.   21:48:37   JóB
Köszönjük szépen Pela ezt a tartalmas összehasonlítást.

Azt még elgondolni sem tudom, mi történt volna az országban, ha a franciák elveszítik a döntőt!

A különbség érzékelhető: az erkölcs, és az erkölcstelenség, a rend és a káosz, az isteni normák alapján élő társadalom, és az abnormális, gyűlöletkeltő, züllött világ végletes kontrasztja látható itt.

PATER NOSTER, QUI ES IN CAELIS, SANCTIFICETUR NOMEN TUUM, ADVENIAT REGNUM TUUM, FIAT VOLUNTAS TUA SICUT IN CAELO ET IN TERRA.