Tiszta Forrás
2023. december 03.   
Névnap: Ferenc, Olívia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 103
- tegnap: 131
2018.11.01. 00:00 __
Hozzászólások: 1

Felmentették Ászja Bibit, a Pakisztánban blaszfémiáért halálra ítélt keresztény nőt

Felmentették Ászja Bibit, a Pakisztánban blaszfémiáért halálra ítélt keresztény nőt

 

Imáink meghallgatásra találtak: Isten fizesse meg mindenkinek aki imában végig kísérte keresztény testvérünknek a szenvedését ezalatt a hosszú idő alatt (a szerk.)

 

 

A Pakisztáni legfelsőbb bíróság október 31-én, helyi idő szerint 9.30-kor felmentette Ászja Bibit (Asia Bibi), az istenkáromlásért halálra ítélt keresztény édesanyát. A 2009-től raboskodó asszony ügyében Ferenc pápa, illetve világszerte számos keresztény vezető és emberi jogi aktivista lépett fel.

 

 

Az ötgyermekes keresztény édesanya története akkor kezdődött, amikor egy adóhatósági tisztviselő inzultálta őt, majd kampányba kezdett ellene. Néhány nap múlva, amikor étkezésre került sor a birtokon, ahol dolgozott, néhány asszony közölte vele: nem ihatnak abból a pohárból, amelyből előttük egy keresztény ivott. Ebből vita kerekedett, s néhány napra rá a börtönben találta magát. A vád: blaszfémia, azaz istenkáromlás volt. Vádlói azt állították: Bibi a vallásukat és Mohamed prófétát gyalázta.

Az állítólagos káromlásért halálra ítélt keresztény nő 2009 óta raboskodik, nemrég azonban lehetőséget kapott, hogy találkozzon a családjával: férjével, Asikkal, két lányával, Ejsammal és Esával, valamint a család gyámjával, Joseph Nadeemmel, aki a Renaissance Education Foundation vezetője Lahorban.

Saqib Nisar, a pakisztáni legfelsőbb bíróság elnöke személyesen kapcsolódott be az ügybe, és tűzte ki a mai napra az utolsó, sorsdöntő tárgyalás időpontját, mely az ország legmagasabb rangú bírói testülete előtt zajlott.

Ászja és a káromlás büntetéséről szóló törvény többi ártatlan áldozata valódi igazságszolgáltatásért kiált. A törvénnyel egyébként rendszeresen visszaélnek, hogy így toroljanak meg személyes jellegű konfliktusokat. Ászja Bibi valójában néhány muszlim asszony és a helyi imám ellene irányuló intrikáinak áldozata.

Pakisztánban azonban a helyzet borzasztóan bonyolult, mert a szélsőséges iszlamista csoportok az ilyen ügyekben nagy nyomást gyakorolnak. Az igazságszolgáltatásra kifejtett nyomás óriási, előfordultak már önkényes gyilkosságok is, tudniillik megöltek néhány olyan muszlim elöljárót, akik a következményekkel dacolva bátran kiálltak nézeteik mellett, és pártatlanul döntöttek, illetve felmentő ítéletet hoztak káromlással vádolt keresztények ügyében.

Pandzsáb tartományban az elmúlt három évtizedben rendkívüli módon megnövekedett a káromlással vádolt személyek száma – számolt be a társadalmi igazságosságért küzdő iroda Pakisztánban, melynek vezetője a keresztény Peter Jacob. Az iroda többek között Arif Iqbal Bhatti ügyével is foglalkozik, akit nyugdíjba vonulása után gyilkoltak meg muszlim radikalisták, mert felmentő ítéletet hozott egy káromlással vádolt keresztény ügyében.

A káromlásról szóló törvénnyel való visszaélések rákként élnek a társadalom szervezetében. „Százakat megkínoztak, bebörtönöztek, kilakoltattak már. Több milliárd rúpiára rúg az elpusztított magánvagyon értéke, az elkövető radikális csoportok büntetlenül tevékenykednek tovább, a gazdasági veszteség pedig csak a jéghegy csúcsa a társadalmi, politikai és kulturális következményekhez képest” – mondja Peter Jacob.

Az Amnesty International, az International Commission of Juristis és a pakisztáni Human Rights Commission tanulmánya szerint „a káromlásról szóló törvénnyel nagyon gyakran visszaélnek, és követnek el rettenetes bűncselekményeket vallási alapon, állnak bosszút személyes sérelmekért és jogtalan gazdasági haszonra tesznek szert”. Ügyvédek és bírók borzasztóan ellenséges társadalmi környezetben kényszerülnek dolgozni.

Ferenc pápa 2018. február 24-én, szombaton délelőtt fogadta a Pakisztánban káromlásért halálra ítélt Ászja Bibi lányát és férjét. „Sokat gondolok édesanyádra és imádkozom érte” – mondta Ferenc pápa Ejsam Asiknak, Ászja Bibi lányának, aki a vatikáni audiencián megölelte a pápát, mert édesanyja, akivel indulás előtt a börtönben találkozott, ezt kérte tőle.

Asik Mászih, a kilenc éve fogva tartott asszony férje ezekkel a szavakkal fordult a pápához: „Szentatyám, kérem, hogy Krisztusban egyesülve imádkozzon a feleségemért és minden üldözött keresztényért.”

Forrás és fotó: La Stampa/Vatican Insider

Magyar Kurír

 

Aki nem ismeri a keresztény asszony történetét az alábbi kapcsolódó cikkekben megtalálhatja:

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2018.11.03.   09:47:16   Kriszta
2018-11-02

Pakisztánt megbénítva követelik az iszlamisták a keresztény asszony kivégzését

Megbénították Pakisztánt péntekre az istenkáromlás vádjával halálra ítélt keresztény nő szabadlábra helyezését elrendelő ítélet miatt harmadik napja tartó tüntetések.

Pakisztánban zárva tartanak az iskolák, a hivatalok, az üzletek, akadozik a közlekedés, miután a tüntetők a nagyobb városokban autópályákat és vasútvonalakat torlaszoltak el. Az Iszlámábádba vezető négy út közül hármat a Tehrík-i-Labbaik Pakisztán (TLP) aktivistái eltorlaszoltak, és nem engedik át a járműveket. Az aktivisták gépkocsikat gyújtanak fel és boltokat fosztogatnak. Iszlámábádban és Lahorban pénteken leállították a mobiltelefon-szolgáltatást is – tájékoztat a magyar állami hírügynökség.

A kormány erőfeszítése, hogy tárgyaljon a helyzet megoldásáról a tüntetéseket szervező TLP nevű iszlamista párt vezetőivel, péntekre virradóra zsákutcába jutott. A TLP vezetője, Hadim Rizvi pénteken megerősítette, hogy megszakadtak a kormánnyal folytatott tárgyalások, és ígéretet tett a tüntetések folytatására.

A tüntetések szerdán kezdődtek, miután a legfelsőbb bíróság elrendelte a 2010 óta halálsoron lévő Ászija Bibi szabadon engedését.

Nem hagyjuk abba, amíg a halálos ítéletet eltörlő bírákat fel nem mentik, és Bibit nem akasztják fel

– mondta támogatóinak Rizvi Lahorban.

Rizvi követei azt kérték a kormánytól, hogy a nő ne hagyhassa el az országot, Favad Sodri tájékoztatási miniszter viszont az közölte, hogy a kabinet nem fogad el semmilyen diktátumot.

A családanyát annak idején azért jelentették fel, mert állítólag sértő megjegyzést tett Mohamed prófétára. Istenkáromlásért 2010-ben rövid tárgyalás után halálra ítélték. Egy lahori főbíróság 2014-ben jóváhagyta a korábbi ítéletet. A nő és a családja végig kitartott az ártatlansága mellett.

Az ügy nagy visszhangot keltett világszerte, annak idején XVI. Benedek pápa is kérte a nő szabadon bocsátását. Pakisztánt erősen megosztotta az ítélet, két politikust, akik segíteni akartak az asszonynak, meggyilkoltak.

Gulam Musztafa ügyvéd, aki a Bibit annak idején istenkáromlásért feljelentő pandzsábi papot képviselte, kérte a legfelsőbb bíróságot, hogy a bírák vonják vissza a Bibi szabadlábra helyezésére vonatkozó döntést. A bíróság nem közölte, mikor fogadják be a kérvényt, de a folyamat tovább késleltetheti a nő szabadon bocsátását.

A hatóságok közölték, hogy fokozták a biztonsági intézkedéseket a büntetés-végrehajtási intézmény körül, ahol Bibit őrzik. A börtönt nem nevezték meg. Csütörtökön büntetés-végrehajtási vezetők közölték, hogy a múlt hónapban előállítottak két foglyot, akik meg akarták fojtani Bibit. A két férfi kihallgatása jelenleg is folyik.

A nő családja csütörtök estig várta Bibi szabadon bocsátását. Férje október közepén tért vissza Nagy-Britanniából a gyerekekkel, és várják az elengedését, hogy együtt utazzanak el Pakisztánból. A család nem közölte, hová kívánnak utazni, Franciaország és Spanyolország ajánlott fel nekik menedékjogot.

Forrás: Alfahír

Testvérek!
A hírt olvasva nagyon úgy tűnik, hogy Àszja Bibi kálváriája még nem ért véget.
Csatlakozva lapunk szerkesztője Pela korábbi felhívásához, imádkozzunk érte,hogy mielőbb elhagyhassa Pakisztánt családjával együtt.

Pakisztán
Nemzetközi segítséget kért Asia Bibi férje
2018. november 5. 07:22

Trumphoz és Mayhez fordult a halálbüntetés alól felmentett keresztény asszony férje, hogy segítsenek családjának távozni Pakisztánból, mert ott életveszélyben vannak.

Donald Trump amerikai elnökhöz és Theresa May brit kormányfőhöz fordult vasárnap segítségért annak a nőnek a férje, akit Pakisztánban istenkáromlás vádjával halálra ítéltek még 2010-ben, de akit múlt szerdán végül felmentett a legfelsőbb bíróság, elrendelve a szabadlábra helyezését.

Asia Bibi férje, Ásik Bibi rövid videoüzenetben azt kérte a két politikustól, hogy segítsenek családjának távozni Pakisztánból, mert ott életveszélyben vannak.

A férj október közepén tért vissza Pakisztánba Nagy-Britanniából gyerekeikkel, hogy megvárják az anya szabadulását, és együtt utazzanak el az ázsiai országból. Gulam Musztafa ügyész viszont – aki annak idején a vádat képviselte –, arra kérte a legfelsőbb bíróságot, hogy vonja vissza a szabadlábra helyezést. A bíróság nem közölte, mikor fogadják be a kérvényt, de a folyamat tovább késleltetheti a nő szabadon bocsátását.

Bibi ügye nagy visszhangot keltett világszerte, Pakisztánt pedig erősen megosztotta mind a halálos, mind a felmentő ítélet. Két politikust, akik segíteni akartak az asszonynak, meggyilkoltak. Ugyanakkor hatalmas tömegtüntetések szerveződtek az évek során Bibi mellett.

A szerdai felmentő ítélet azonban az ellentábort is aktivizálta. Három napon keresztül az ország életét megbénító tüntetéseket tartottak, melyek során gyújtogattak, törtek-zúztak. A rendőrség mintegy 150 tüntetőt őrizetbe vett, de a rend csak azután állt helyre, hogy a kormány szombatra virradóra megállapodott a tüntetéseket szervező Tehrík-i-Labbaik Pakisztán (TLP) nevű párttal. Az egyezség szerint Bibit addig nem engedik el az országból, amíg a legfelsőbb bíróság felül nem vizsgálja saját döntését.

A megállapodás után a párt felszólította híveit, hogy hagyják abba a demonstrációt, a hatóságok pedig szabaddá tették az utakat, és kinyitottak az iskolák, piacok.

A hatóságok közölték, hogy fokozták a biztonsági intézkedéseket a büntetés-végrehajtási intézmény körül, ahol Asia Bibit őrzik. A börtönt nem nevezték meg. Csütörtökön büntetés-végrehajtási vezetők közölték, hogy a múlt hónapban előállítottak két foglyot, akik meg akarták fojtani Bibit. A két férfi kihallgatása jelenleg is folyik.

(MTI)
Módosítva: 2018.11.05.   11:40:44-kor Kriszta által