Tiszta Forrás
2020. július 13.   
Névnap: Jenő, Henrik

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a nagy német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: Rigócsőr király. ~ ♡ ~ ˝ A nap már hazaszállt: elfogyó, sárga folt – ~ ~ Az égi vizekben fürödni kezd a hold. ~ ~ Fürödni kezd a hold. A fűben csöpp bogár.~ ~ Végtelen mezőkön aranyat rejt a nyár. ˝ (Fecske Csaba: Aranyat rejt a nyár) ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 185
- tegnap: 203
2018.11.28. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Folyamatos istentisztelettel védenek egy menekült családot egy holland templomban

Folyamatos istentisztelettel védenek egy menekült családot egy holland templomban

 

 

 

 

Már egy hónapja folyamatos istentiszteletet tartanak egy holland protestáns templomban, hogy ezzel megelőzzék egy bevándorló család kitelepítését.

 

 

 

 

A hágai, protestáns Bethel templomban több mint 700 órája tartanak istentiszteletet, hogy megvédjék a menekült családot, akiknek menedéket nyújtottak. Az október 26. óta tartó istentiszteletre azért van szükség, mert a holland törvény előírja, hogy a hatóságok nem léphetnek be egy templomba, ahol ima zajlik.

A család, akiért az istentisztelet szól

A Tamrazyan család 2009-ben menekült el Örményországból, ahol az apa politikai aktivitása miatt féltették a biztonságukat. Az elmúlt három évben a Gereformeerde Kerk (GKV) templom tagjai voltak a partmenti Katwick településen, és egy helyi, menedékkérőknek fenntartott központban laktak.

Szeptember közepén tudta meg a család, hogy kitoloncolási parancs van érvényben ellenük, ekkor kezdtek segítséget keresni. Az egyik gyerek, a 21 éves Hayerpi Tamrazyan a közösségi médiában tett közzé egy videót, melyben több holland politikust is megszólít.

„Ezen a héten kilenc év után száműzhetnek Hollandiából – mondja a videóban. A fivérem és a nővérem nevében kérem segítségüket –tette hozzá.

A család a GKV templom csarnokában keresett menedéket, mondván, hogy nem érezték már magukat biztonságban a központban.

"Reméljük, hogy a család engedélyt kap arra, hogy Hollandiában maradhasson, két ok miatt is" – mondta a GKV az Euronews-nak. A családapát jó eséllyel meggyilkolnák Örményországban, a gyerekek pedig már kilenc éve Hollandiában élnek, ide tartoznak, itt vannak a gyökereik – tették hozzá.

Annak ellenére, hogy a templom menedéket nyújtott nekik, továbbra is fennállt a veszélye, hogy kitelepítik a holland hatóságok a családot. Ekkor lépett közbe a hágai templom, hogy segítsen.

Axel Wicke, a Bethel templom lelkésze elmondta, hogy október 26-án befogadták a Tamrazyan családot, és elindult az istentisztelet, miközben a menedékkérés ügye folytatódott.

Így kezdődött a folyamatos ima, önkéntes lelkipásztorok közreműködésével, akik mint egy váltóban, biztosították a folyamatos istentiszteletet 24 órán és egy hónapon keresztül.

Ez alatt a hónap alatt a holland vallási közösség tagjai támogató üzeneteket és képeket posztoltak az istentiszteletről, valamint felhívták a figyelmet a család kálváriájára.

Wicke elmondta, hogy elárasztották őket az országból és a világ minden tájáról érkező támogató üzenetek, majd hozátette, hogy "nagyon sok embernek elege van a háború és az elnyomás elől menekülő emberek démonizálásából".

Hayarpi hasonlóképp írt a Twitteren, arról, milyen hálás az önkénteseknek, akik részt vesznek az akcióban.

Reakciók

A kezdeményezésre vallásos és felekezethez nem tartozók egyaránt reagáltak - sokan a #KerkasielBethel hashtag használatával fejezik ki a támogatásukat.

Egy felhasználó azt írta, csodálatos nézni, ahogy egy közösség megpróbál könnyíteni egy család szenvedésén. Jobb emberré válsz, mikor belépsz - tette hozzá.

Kelly Merks, egy Hágában élő amerikai vasárnap járt a nonstop istentiszteleten, miután egy barátjától halott a kezdeményezésről.

A befogadó és családias atmoszférát méltatta Merks az Euronews-nak, megjegyezve, hogy éppen a helyi boltba tartott, hogy vegyen valamit a családnak, mikor a Bethel közösségének egy tagjával találkozott, aki arra bátorította őt, hogy menjenek inkább az istentiszteletre, ételük ugyanis van már elég.

A most már ötödik hetébe lépő istentisztelethez továbbra is keresnek önkéntes lelkészeket. Theo Hettema protestáns vezető a Facebookon tette közzé felhívását, melyben arról írt, hogy az istentiszteletnek valószínűleg egy ideig folytatódnia kell, és hogy különösképpen "éjszakai baglyok jelentkezését várják".

 

 

Forrás:

 

A szerk. megjegyzése: Nem is tudok szavakat találni erre a történetre, hogy egy keresztény protestáns családot minden eszközzel ki akarnak utasítani, akik még élik is a hitüket. A fiatal lány nem szégyelli közzé tenni a közösségi profilján, hogy énekel és a hozzászólásában a kenyér és bor szimbólumát is megosztotta.

Közben pedig keresztényeket erőszakoló muszlimoknak nem teszik ki a szűrét Nyugat-Európában: http://www.origo.hu/nagyvilag/20181015-nem-engedtek-kiutasitani-az-eroszakolo-szomaliai-migranst.html. Ehhez már tényleg nem lehet csak annyit hozzáfűzni - HORRIBILE DICTU!

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás