Tiszta Forrás
2021. szeptember 28.   
Névnap: Vencel, Salamon

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
30 látogató

Látogatások

- ma: 82
- tegnap: 153
2019.01.31. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Ászja Bibi Kanadában kap menedéket

Ászja Bibi Kanadában kap menedéket

 

 

Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azt nyilatkozta, országa menedéket nyújt Ászja Bibinek és családjának. Egy helyi katolikus püspök is megszólalt az ügyben.

 

 

(A szerk. megjegyzése: Tegnap adtam hírt a végső bírósági döntésről, ma már vannak újabb fejlemények, és milyen jól megéreztem, hogy imát kértem számára még most is a cikk végén! Sajnos.)

 

Ászja Bibit, a katolikus asszonyt, aki kilenc évet töltött Pakisztánban a halálsoron blaszfémia vádjával, örömmel látják egy kanadai kisvárosban, ahol újra találkozhat két tizenéves lányával és azzal a családdal, akik támogatták és oltalmazták a lányokat Lahorban, amíg édesanyjuk a börtönben várta az újabb és újabb fellebbezésekről való döntéseket.

Egyelőre semmiképpen nem hozzák nyilvánosságra a lányok és a segítő baráti család tartózkodási helyét – mondta egy az ügyben közreműködő kanadai püspök a The Catholic Register kanadai katolikus lapnak. „Ez tényleg élet-halál kérdése. Fennáll a veszélye, hogy itt is felkutatja őt valamelyik iszlám fegyveres csoport.”

A pakisztáni legfelsőbb bíróság döntésével szinte egy időben Justin Trudeau kanadai miniszterelnök azt nyilatkozta, országa menedékjogot ajánlott Bibinek és férjének, amit a házaspár el is fogadott. Tizennyolc, illetve tizenkilenc éves lányaik már karácsony előtt Kanadába érkeztek – mondta a család jó barátja, Nadím Bhátti a The Catholic Registernek.

      Ezek a lányok ma már 18 és 19 évesek és értetelmetlenül az édesanyjuk nélkül kellett felnőniük! (a szerk.)

Bhátti segített abban, hogy a lányok és az őket nevelő, támogató hattagú család Lahorból eljusson Kanadába. A segítő baráti család maga is veszélybe került az októberi bírósági döntés kihirdetése után.

Az Egyház minden támogatást megad Ászja Bibinek és családjának. A kanadai püspök felhívta a figyelmet arra, hogy ha az asszony és családja új identitást szeretne, és nem kívánják felfedni a nyilvánosság előtt új lakhelyüket, azt a sajtónak meg kell értenie, és meg kell adniuk a családnak ezt a lehetőséget. A főpásztor maga is neve elhallgatását kérte, nehogy az esetleges bérgyilkosok elkezdjék Ászja Bibit és családját keresgélni egyházmegyéje területén.

A bíróság októberi ítélethozatala után a házaspár lányai és a baráti család háromszor költözött Pakisztánon belül, miközben Khádim Husszain Rizvi hívei házról házra jártak, hogy megöljék őket. A pakisztáni rendőrség és biztonsági erők mintegy háromezer embert tartóztattak le, hogy meg tudják védeni Bibit; s az ország légköre olyannyira terhelt és veszélyes volt, hogy azonnali menedéket kellett keresniük decemberben – tájékoztatta Bhátti a The Catholic Registert.

Forrás: The Tablet

Fotó: CNS/Punjab Governor House

Magyar Kurír

 

2019. január 30.

RENDKÍVÜLI HÍR: Ászja Bibi szabad, elhagyhatja Pakisztánt

A pakisztáni legfelsőbb bíróság január 29-én elutasította a felmentő ítélet elleni fellebbezést, ezért a káromlásért korábban halálra ítélt keresztény édesanya végre elhagyhatja az országot, ahol a szélsőségesek fenyegetése miatt nincs biztonságban az élete.

2018. október 31-én a bíróság már felmentette a káromlás vádja alól Ászja Bibit. A szélsőségesek fellebbeztek a felmentő ítélet ellen, de ezt a legfelsőbb bíróság most elutasította: Aszíf Szájíd Khosza bíró 2019. január 29-én reggel hozta meg a végső ítéletet, amelyet az Avvenire, az olasz püspöki konferencia hírportálja azonnal közzétett. A keresztény édesanya kilenc évet töltött börtönben, most végre elhagyhatja az országot és találkozhat lányaival, akik valószínűleg már külföldön vannak.

A végső ítélet meghozataláig Ászja Bibit védett, titkos helyen rejtették el. Csak félig volt szabad, hiszen az iszlamista csoportok halállal fenyegették, ha elhagyja az országot. Ezekben a nehéz hónapokban mindvégig vele volt férje, Asik Mászih. Védőügyvédje, a muszlim Szajful Maluk az őt ért fenyegetések miatt már tavaly november 3-án kénytelen volt elhagyni az országot, Hollandiában és az Egyesült Királyságban talált menedéket, de most úgy döntött, visszatér Pakisztánba, hogy jelen legyen a végső ítélet kihirdetésekor.

Forrás és fotó: Avvenire

Magyar Kurír

 

Aki nem ismeri a keresztény asszony történetét az alábbi kapcsolódó cikkekben megtalálhatja:

 

A szerk. megjegyzése: ez eddig nagyon jó hír, most már csak egy utolsó feladatunk van kedves testvérek, azért imádkozzunk, hogy ki is tudják menekíteni az országból és végre a családja körében nyugodtan élhessen egy olyan országban ahol még talál élő hitet!

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás