Tiszta Forrás
2023. december 03.   
Névnap: Ferenc, Olívia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 14
- tegnap: 131
2019.02.10. 19:45 JóB
Hozzászólások: 0

Justitia bekötött szeme - avagy ki fizeti a törvényszolgákat

Justitia bekötött szeme - avagy ki fizeti a törvényszolgákat

A szerkesztő megjegyzése:

Minden embernek van egy veleszületett igazságérzete. Ha két ember ugyanazt a cselekményt követi el, akkor annak a megítélése ugyanolyan kell, hogy legyen. Ha egy demokráciában a többség érdekeit szolgáló törvények vannak érvényben, akkor a törvény végrehajtóinak a többség érdekeit kell szolgálni. Ezek a törvényszolgák a fizetésüket is ettől a többségtől kapják, nevezetesen az adófizetők pénzéből fizetik őket.

Hogy az igazságot szolgálják-e, vagy valamilyen más érdeket, arról erősen megoszlanak a vélemények. Erről már többször írtunk a weboldalon is. Az alábbiakban két friss hírt osztunk meg, döntse el a kedves olvasó, hogy mi is az igazság!

-------------------------------------------------------------------------------

 

 

Húsz ember zárta le egész napra a Lánchidat

 

Budaházyékat még elítélték az Erzsébet híd 2002-es lezárásáért, most három bíró engedte a hídfoglalást.

A rendőrség tiltó határozata ellenére a bíróság megengedte az ellenzéknek, hogy reggel nyolctól este tízig akár öt ember is lezárhassa a Lánchidat.

A bírók szerint ez nem aránytalan forgalomkorlátozás, mert van több híd is a fővárosban, amelyen az autósok közlekedhetnek. Az igazságszolgáltatás döntésének köszönhetően ma húsz ember megbénítja egy egész napra a belső kerületek közlekedését. Dr. Sz. Mária tanácselnök, dr. B. Péter előadó bíró és dr. R-F. Edina bíró. Háromtagú bírói tanács a Fővárosi Törvényszéken. Ők döntöttek.

Mint ismert, tizenhét éve volt egy ehhez kísértetiesen hasonlító eset: 2002-ben a baloldal meglehetősen gyanús körülmények között nyerte meg az országgyűlési választásokat, aminek következtében tömegmegmozdulások robbantak ki a fővárosban. A szavazatok újraszámlálását követelő tüntetők tíz autóval eltorlaszolták az Erzsébet hidat, a megmozdulás élén Budaházy György állt. A tiltakozók nem engedelmeskedtek a rendőröknek, és megakadályozták járműveik elszállítását. Annyira feszült volt a hangulat, hogy Demszky Gábor, volt főpolgármestert valósággal ki kellett menekíteni a helyszínről. A rendőrség vehemensen reagált a történtekre és pár óra leforgása alatt kiszorította a tiltakozókat a hídról. A hídfoglalás utózöngéje teljesen másképp sikerült, ugyanis a hídfoglalókat elítélte a bíróság.

Forrás: Origó

----------------------------------------------------------------------------------------------

Nem vették őrizetbe a hivatali ügyintéző gyilkosát

 

Ausztriában nemhogy kiutasítani, de még őrizetbe venni sem lehetett azt a török származású férfit, aki a héten meggyilkolt egy hivatali ügyintézőt. Ezt az osztrák belügyminisztérium közölte a felháborodás-hullámra adott válaszában. A tárca szerint hiába volt többszörösen elítélt, erőszakos bűnöző a férfi, és hiába tiltották ki Ausztriából, a nemzetközi és az uniós szabályok értelmében, automatikusan védetté vált, miután beadta a menedékkérelmét.

A rendőrök pénteken is lezárták Dornbirn városában a hivatali épületet, megjelent ugyanis a szerdai gyilkosságot elkövető török férfi öccse.

A szerdai gyilkosság óta a régió minden középületébe csak szigorú átvizsgálás után lehet belépni, így látszott, hogy a szintén büntetett előéletű férfinél nincs fegyver, és békésen is viselkedett, a dolgozókat azonban felháborította a látogatás célja: a férfi ugyanis szociális segélyt akart kérni, mert nem volt pénze befizetni egy büntetést. Bátyját eközben vizsgálati fogságba helyezték.

Indítéka valószínűleg bosszú volt

A Soner Ö. néven emlegetett férfi szerdán szúrta le a tartományi hivatal egyik munkatársát. Az indítéka valószínűleg bosszú volt, hiszen az áldozat a segélyért felelős osztály vezetője volt, és Soner tíz évvel ezelőtti kiutasításakor éppen az ő ügyén dolgozott. A 34 éves török férfi ezért egy konyhakéssel szabályosan kivégezte a hivatali dolgozót.


A Törökországból származó férfi Ausztriában született, de nem volt osztrák állampolgár. Már említett kiutasítása számos bűncselekmény elkövetése után következett be tíz évvel ezelőtt. A férfinak már a kiutasítás előtti bűnlajstroma is tekintélyes: egyebek mellett lopás, betörés, autólopás, kábítószerrel visszaélés, súlyos fenyegetés, könnyű és súlyos testi sértés, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt összesen öt évet ült börtönben, mire 2009-ben határozatlan időre kitiltották Ausztriából, és egy évvel később el is hagyta az országot.

Januárban tért vissza egy embercsempész segítségével

Idén januárban tért vissza egy embercsempész segítségével: ha szabályosan próbálkozik, akkor be sem léphetett volna az országba, így viszont már nem lehetett mit tenni vele. Az osztrák Belügyminisztérium azt közölte, hogy a nemzetközi jog értelmében a menedékkérelem védelmet nyújt az állam kiutasítási határozatával szemben is.

Bár a belügyi tárca szerint a török férfi kérelmét minden bizonnyal elutasították volna, de csak emiatt nem lehetett volna kiadatási őrizetbe venni, ugyanis arra hivatkozott, hogy ő a kurd kisebbséghez tartozik, ezért az európai emberi jogi egyezmény védelme alá került. A gyilkosság előtt még csak sejthető közveszélyessége miatt sem lehetett volna őrizetben tartani, mert bejelentett lakóhelye volt és együttműködött a hatóságokkal.

 Az osztrák belügyi államtitkár és Vorarlberg tartomány vezetője pénteken egyetértett abban, hogy az osztrák menedékjogi hézagokat sürgősen kezelni kell.  Markus Wallner tartományfőnök szerint a késelő kihasználta ezt a helyzetet, az emberek pedig nem értik, hogyan mozoghatnak a bűnözők szabadon a schengeni övezetben, és miért kötelező őket is úgy kezelni, mint bárki mást.

Nem is térhetett volna vissza Ausztriába

Úgy indult el a menedékkérelmi eljárás, hogy mindenki tudta: a gyilkos nem is térhetett volna vissza Ausztriába. Ebbe nem lehet belenyugodni, politikusként ez nagyon zavar engem, ez a helyzet nem maradhat így, és szerintem ebben mindenki egyetért velem – mondta Vorarlberg tartomány vezetője.

Ausztriában idén szinte minden héten történt gyilkosság. A legtöbb esetben bevándorló a gyanúsított. A bevándorlás ellenes belügyminiszter mellett egyre többen gondolják azt, hogy a helyzet kezd súlyossá válni, és hogy Ausztriának változtatnia kellene migrációs politikáján.


Forrás: Hiradó.hu

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás