Tiszta Forrás
2020. március 30.   
Névnap: Zalán

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2020-03-30 ~ ~ ~ ~ Jézus ismét megszólalt, és azt mondta nekik: ˝Én vagyok a világ világossága. Aki követ engem, nem jár sötétben, hanem övé lesz az élet világossága.˝ ~ ~ Erre a farizeusok azt mondták neki: ˝Te önmagadról teszel tanúságot, tanúságtételed tehát nem igaz.˝’ ~ ~ Jézus azt felelte nekik: ˝Ha én önmagamról teszek is tanúságot, igaz az én tanúságom, mert tudom, hogy honnan jöttem, és hová megyek. Ti azonban nem tudjátok, hogy honnan jövök vagy hová megyek. Ti test szerint ítéltek, én viszont nem ítélek meg senkit. Ha pedig ítélek, igaz az én ítéletem, mert nem vagyok egyedül, hanem én, és az, aki küldött engem, az Atya. Márpedig a ti törvényetekben is meg van írva, hogy két ember tanúságtétele igaz. Én vagyok az, aki tanúságot teszek magamról, és tanúságot tesz rólam az is, aki engem küldött, az Atya.˝ Erre megkérdezték: ˝Hol van a te Atyád?˝ ~ ~ Jézus azt felelte: ˝Sem engem nem ismertek, sem Atyámat. Ha engem ismernétek, bizonyára Atyámat is ismernétek.˝ ~ ~ Ezeket a szavakat mondta a kincstárban, amikor a templomban tanított. ~ ~ Senki sem fogta el őt, mert még nem jött el az ő órája. /Jn 8,12-20/

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 35
- tegnap: 234
2015.01.14. 18:35 JóB
Hozzászólások: 1

Hol vannak a katonák?

Hol vannak a katonák?

Háromezer kárpátaljait hív be az ukrán hadsereg

Forrás: MTI | 2015. 01. 14. 16:47:04

 

Mintegy háromezer 20 és 60 év közötti, katonaviselt vagy katonai szakképesítéssel rendelkező hadköteles személyt hívnak be az ukrán hadseregbe Kárpátaljáról a részleges mozgósítás 2015. január 20-án kezdődő negyedik szakaszában - közölte szerdai ungvári sajtótájékoztatóján Ivan Vaszilcjun ezredes, a Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság parancsnoka.

 

Vaszilcjun elmondta, hogy a január 20-ától április 1-jéig tartó (országosan 50 ezer főt érintő) újabb mozgósításra azért van szükség, hogy felváltsák a kelet-ukrajnai terrorellenes műveleti övezetben tavaly óta szolgálatot teljesítő katonákat. Hozzátette: fontos szempont az is, hogy felkészültebb haderővel tudjanak kiállni, ha a helyzet tovább éleződik - adta hírül a 7dniv.info kárpátaljai hírportál.

A parancsnok kifejtette, a mozgósított személyek január 30-áig átesnek az egészségügyi alkalmassági vizsgálaton, majd többhetes kiképzésen vesznek részt, és április 1-je után vezénylik őket a hadműveleti övezetben állomásozó alakulatokhoz.Vaszilcjun elmondta, hogy a múlt évi három mozgósítás során ugyancsak háromezer főt hívtak be Kárpátaljáról a hadseregbe, és több mint ötszáz esetben indítottak hatósági eljárást olyan személyek ellen, akik nem tettek eleget a behívási parancsnak.

Az ezredes egyben cáfolta azokat a Kárpátalján lábra kapott híreszteléseket, amelyek szerint a hadköteles férfiak csak a katonai hatóságok engedélyével utazhatnak külföldre. Vaszilcjun hangoztatta, hogy nincs ilyen felsőbb utasítás és szerinte a hasonló szóbeszédek provokációk.

A hadkiegészítő parancsnokság közlése szerint a múlt évben Kárpátaljáról  49  katona (köztük két beregszászi magyar), négy határőr és az Ajdar zászlóaljban szolgáló két önkéntes vesztette életét a kelet-ukrajnai harcokban (a szovjet-afgán háború közel tíz éve alatt 53 kárpátaljai sorkatona és tiszt esett el - a tudósító megjegyzése).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hol vannak a katonák,
Kik harcoltak sok éven át.
Hol vannak a katonák?
Elmúltak régen.
Hol vannak a katonák?
Sírjuk felett száz virág.


Mondjátok mért van így,
Mondjátok mért van így?

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.01.15.   11:51:03   Pela
Borzasztó, hogy ezek az emberek feleslegesen hallnak meg, imádkozzunk értük és azokért is, akiket most fognak behívni. Viszont ezekért az ártatlan áldozatokért is mondjunk egy fohászt bármelyik fél is lőtte ki a buszt:
"Kedden, január 13-án tízen életüket vesztették, 18-an megsebesültek, mikor egy autóbuszba csapódott egy tüzérségi lövedék Donyecktől délre. Az ukrán ügyészség szerint a támadók tudva, hogy a Donyeck és Mariupol közötti autóúton kizárólag civil járművek közlekednek, Grad rakéta-sorozatvetővel több mint 40 lövedéket lőttek ki célzottan az útra."
A teljes cikk itt található:
http://nol.hu/kulfold/kilottek-egy-buszt-donyecknel-csak-civilek-voltak-rajta-1509697