Tiszta Forrás
2019. június 17.   
Névnap: Laura, Alida

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
36 látogató

Látogatások

- ma: 798
- tegnap: 826
2015.01.15. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Ez történik ha keresztet vetsz az étel fölött!

Ez történik ha keresztet vetsz az étel fölött!

A római katolikus és az ortodox keresztény világban a legtöbb helyen keresztet rajzolnak a kenyérre, az ételre fogyasztás előtt. Orosz kutatók most azt állítják, hogy sikerült bizonyítaniuk kísérletileg a kereszt jelének csodás hatásait. A szakemberek szerint a hívők által alkalmazott mozdulat megtisztítja az ételt s a vizet a bakteriális tulajdonságoktól.

„A kereszt jelének fizikai felidézése étkezések előtt egy nagyon mély misztikus értelemmel bír. E mellett egy praktikus dologról van szó: az étel megtisztítása. Ez egy nagy csoda, és mindennap megtörténik” – mondta Anglina Malakhovskaya fizikus.

A szakember 10 éve tanulmányozza a kereszt jelének erejét, és azt állítja, hogy az ortodox keresztvetés és fohász után a víznek megváltozik a bakteriális összetétele.

A kutatók a Miatyánk imádság és a kereszt jelének hatását tanulmányozták olyan folyóvizek, kútvizek és tóvizek esetében, amelyek kórokozókat tartalmaztak. Valamennyi vízminta tartalmazott bizonyos számú baktériumot. A vizsgálat kimutatta, hogy a fohász és a kereszt jele hét, tízszeres, sőt ezerszeres mértékben csökkentette a káros baktériumok arányát.

 

 

Forrás: http://filantropikum.com/ez-tortenik-ha-keresztet-vetsz-az-etel-folott/

 

Ehhez kapcsolódóan megosztom még azt, hogy Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök hazánkban minden évben megszenteli Vízkeresztkor a Duna és a Tisza vízét, Istennek legyen hála neki érte:

Kocsis Fülöp: Isten tisztává tud tenni minket! – KÉPGALÉRIÁVAL

2015. január 6. kedd 17:05

Vízkereszt ünnepén Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök Szent Liturgiát mutatott be Budapesten a Fő utcai templomban, majd a Batthyány tér mellett, a folyóparton megszentelte a Duna vizét.

                                          Képgaléria – klikk a képre!

A budai görögkatolikus egyházközség templomában vízkereszt ünnepén Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Egyházmegye püspöke mutatott be Szent Liturgiát. Az ünnep kapcsán hangsúlyozta: Isten gyermekei és egymás testvérei vagyunk. Jézus leszállt az emberek közé, és fokozatosan nyilatkoztatta ki önmagát. Megtanította az embereket imádkozni, és az imádságban kinyilatkoztatta, hogy Isten az Atyánk.

Ki gondolta volna korábban, hogy a galaxisokat teremtő Isten szerető édesapaként fordul felénk? – tette fel a kérdést. – Megmutatja nekünk, hogy ő maga is családban él, az Atya–Fiú–Szentlélek közösségében; és megmutatja, hogy mi is tagjai vagyunk ennek a közösségnek. Embertársainkra úgy tekintsünk hát, mint testvéreinkre, hirdessük ezt a testvériséget! – buzdított Kocsis Fülöp.


A Szent Liturgiát követően a hívek a Fő utcai templomból a Batthyány térre vonultak a Duna-partra, ahol a hagyomány szerint a görögkatolikus püspök megszentelte a folyó vizét. Hosszú menetben haladtak a Bem rakparton a püspök, a papok és az asszisztencia vezetésével, liturgikus énekeket énekelve, a járókelők kíváncsi tekintetétől kísérve.


Kocsis Fülöp a vízszentelés után a Duna-parton mondott beszédében éppen ebből a furcsa képből indult ki, ahogyan a bizánci liturgikus öltözet megjelent a főváros forgatagában. „Az ősi hagyomány találkozik a hagyománytalan világgal, a régi kultúra találkozik a kultúrát kereső emberrel… Kissé furcsa, bizarr, avantgárd jelenet ez, ahogyan levonultunk ide a víz partjára” – mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy az évszázados hagyomány ma azért meghökkentő, mert nem szoktunk lejönni a vízhez, szép folyónkat gátak közé, életünket falak közé szorítottuk, nem találkozunk a teremtett anyaggal, a vízzel, a földdel. Pedig emlékeznünk kell arra, hogy a földből vagyunk, és a földbe térünk vissza. Ha megfeledkezünk a földdel való találkozásunkról, akkor megfeledkezünk arról is, hogy az éghez tartozunk – figyelmeztetett.


Pedig jó lejönni a vízhez, találkozni a szép, öreg Dunával, amely szalagként díszíti a Kárpát-medencét – mondta a püspök. Párhuzamot vont a Duna vizének megszentelésére érkezők és a Jordán folyónál sorakozó emberek vágya között. Keresztelő János kemény szavakkal korholta őket, mégis odasereglettek a Jordánhoz, vonzódtak a kemény, figyelmeztető szóhoz – emlékeztetett Kocsis Fülöp. A próféta bűnbánatra késztette az embereket, ahogyan ma minket is: hiszen mi is vágyunk arra, hogy valaki felébresszen bennünket. Vágyunk rá, hogy kiszabaduljunk a beszorított létből, szeretnénk tiszták lenni, fáj, hogy takargatjuk bűneinket. Krisztus azért jött, hogy megmutassa nyomorúságunkat. A keresztség nem más, mint vágyakozó könyörgés azért, hogy a végtelenül irgalmas Isten megtisztítsa lelkiismeretünket. Milyen más lenne ez az ország, ha mindenki tiszta lelkiismerettel élne, hozhatna döntéseket! – hangsúlyozta a püspök.


Kocsis Fülöp biztató szavakkal zárta beszédét: Ma tisztább lelkiismerettel folytathatjuk utunkat, jobban látjuk, mitől kell megszabadulnunk. Gyengék vagyunk hozzá, de Isten tisztává tud tenni bennünket. Nem neki van szüksége arra, hogy a Jordánban megmosakodjon, hanem ő teszi tisztává a Jordánt és a Dunát is, és minden embert, aki vágyik a tisztaságra.

A vízszentelés szertartását és a beszédet követően Kocsis Fülöp püspök megáldotta a híveket, akik sorban elé járulva megcsókolták a megszentelt Duna vizébe mártott keresztet.

Fotó: Lambert Attila

Thullner Zsuzsanna

Magyar Kurír

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás