Tiszta Forrás
2019. október 16.   
Névnap: Gál, Margit

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ELS SEGADORS ♦ ♦ ♦ Catalunya triomfant, tornarà a ser rica i plena. ♦ Endarrera aquesta gent tan unfana i tan superba. ♦ ♦ ♦ Bon cop de falç! ♦ Bon cop de falç, defensors de la terra! ♦ Bon cop de falç! ♦ ♦ ♦ Ara és hora, segadors. ♦ Ara és hora d΄ estar alerta. ♦ Per quan vingui un altre juny, esmolem ben bé les eines. ♦ ♦ ♦ Que tremoli l΄enemic, en veient la nostra ensenya. ♦ Com fem caure espigues d΄or, quan convé seguem cadenes. ♦ ♦ ♦

Jelen van

0 felhasználó
50 látogató

Látogatások

- ma: 722
- tegnap: 820
2015.01.16. 00:00 JóB
Hozzászólások: 1

Ferenc pápa (aki nem Charlie)

Ferenc pápa (aki nem Charlie)

Pápa a terrorról: Ha a barátom szidja az anyámat, pofonra számíthat

 

Forrás:  INDEX   2015.01.15. 15:15

 

 

 

A sajtószabadságnak korlátai vannak, alapvető emberi jog, de nem jogosít fel senkit mások vallásának megsértésére. ... Nem szabad provokálni, megsérteni mások vallását, nem szabad gúnyt űzni belőle.”

- mondta csütörtökön Ferenc pápa a Srí Lankáról a Fülöp-szigetekre tartó repülőgép fedélzetén, utalva a Charlie Hebdo szatirikus francia hetilap elleni múlt heti merényletre válaszul a magazin által megjelentetett újabb Mohamed-karikatúrákra. 

 

A Google címlapján 2015.01.11-én megjelenő Je suis Charlie /”én is Charlie vagyok”/ felirat (jobbra fent), és a Mohamedet és Jézust kifigurázó karikatúra ( a képre montírozva).

 

A pápa szerint a sajtószabadsághoz való jogot mások megsértése nélkül kell alkalmazni. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy megengedhetetlen ölni a vallás nevében, amelyet soha nem lehet az erőszak igazolására használni.

A pápa a repülőgépen mellette lévő Alberto Gasparrira, a pápai utazások szervezőjére mutatva úgy fogalmazott az őt kérdező újságíróknak:

Ha az én jó barátom, Dr. Gasparri szitkokat szór az anyámra, pofonra számíthat. Ez teljesen normális. Nem szabad provokálni, nem szabad mások vallását sérteni, kigúnyolni.

A Vatikán és négy prominens francia imám a napokban közös nyilatkozatot adott ki, amelyben elítélték a támadásokat, arra szólították fel azonban a médiát, hogy tisztelettel bánjanak a vallásokkal. A franciaországi merényleteket követően a Vatikán igyekezett kisebbíteni azoknak a beszámolóknak a jelentőségét, amelyek a Szentszéket is a szélsőséges iszlamisták lehetséges célpontjaként jelölték meg. A katolikus egyházfő azt mondta, ő elsősorban a hívek miatt aggódik, és a Vatikán biztonsági tisztségviselői megteszik a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.01.16.   15:02:52   Pela
A szikra kipattant a tűzből, de reméljük, hogy nem fogja felégetni fél Európát csak azért, mert a lemészárolt karikaturisták után öngyilkos jelölt újságírók folytatják a mocskolódást. Maga egy alapító is elítélte az ocsmány munkájukat:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20150115-gyilkossaggal-vadolja-a-charlie-hebdo-alapitoja-a-szerkesztot.html
És egy legfrissebb, hazánkba is bekerült a sátáni újság:
http://www.origo.hu/gazdasag/20150115-a-charlie-hebdo-mar-a-vateran-is-kaphato.html