Tiszta Forrás
2021. szeptember 28.   
Névnap: Vencel, Salamon

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
28 látogató

Látogatások

- ma: 82
- tegnap: 153
2019.07.13. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

„Semmi sem olyan fontos, mint Isten”

„Semmi sem olyan fontos, mint Isten”

 

 

 

interjú Csonka Rebeka modellel

 

 

Csonka Rebeka lélegzetállítóan szép lány: de nemcsak a külseje miatt, hanem sokkal inkább a belőle áradó belső szépségnek köszönhetően. A Zalaegerszegen született modell nemrég a Magyarország szépe versenyen indult, ahol harmadik lett – tehát a második udvarhölgy. A műsorban teljesen természetes módon vallotta meg mély hitét: ha egy dolgot vihetne egy lakatlan szigetre, az a Bibliája lenne. Beszélgetés egy rendkívül szimpatikus és közvetlen lánnyal a modellkedésről, az őt körülvevő világról, Böjte Csaba testvérről, kísértésekről és legfőképpen Istenről. 

 

 

Hogyan jött az életedben a modellkedés?

Igazából, így elmondva elég egyszerűen: még általános iskolába jártam, amikor egyszer a suli mellett két lány megszólított, hogy lenne-e kedvem a modellkedéshez. Ezt követően Budapesten elvégeztem a hat hetes tanfolyamot, majd elkészült az első portfólióm. A képeket összeállító szakember felfigyelt rám, és beajánlott egy ügynökséghez, ahol azóta is vagyok. Így kezdődött a modell pályafutásom.

Hogyan fogadta a családod? Megmondom őszintén, ha a gyermekem azzal jönne haza, hogy modell szeretne lenni, akkor eléggé rossz érzések töltenének el elsőre. Biztosan félteném.

A kezdetektől fogva teljesen támogattak, és ez nagyon fontos volt nekem. Nyilván féltettek – sőt talán még most is féltenek – de azt hiszem ezt igyekeznek eltitkolni előlem. Nem akarják, hogy feszültség keletkezzen emiatt bennem, és ezért hálás vagyok nekik.

Kívülről nézve ez egy kemény világnak tűnik, ahol mindig jól kell kinézni, mindig mosolyognod kell. De milyen belülről?

Teljesen egyetértek, ez egy kemény világ: akiben nincs meg a hit és a belső erő, az nagyon nehezen viseli ezt a különleges közeget. Amikor bekerülsz, akkor azt látod, hogy kinek milyen külsősége van, és ehhez szeretnéd igazítani magadat. Ráadásul, amikor megkapod az első kereseted, az nagyon hamar el tud vinni egy rossz irányba. Ilyenkor fordul elő, hogy egy tapasztalatlan ember elszórja a pénzét, rossz társaságba kerül.

Ehhez a világhoz erős egyéniség kell. 

Te végig erős tudtál maradni? 

Szellemi síkon többször elbotlottam, de nem olyan értelemben, hogy rossz társaságba keveredtem. Sokkal inkább az volt nehéz, hogy jól és felelősen osszam be a pénzemet, és hogy ne engedjek a külsőségeknek, mint a ruházat vagy az ékszerek. Ez egy női modellnek tényleg kihívás: gyönyörű ruhákba öltöztetnek, és természetes hogy egyből felmerül benned, hogy ezt vajon hol és mennyiért lehet megvásárolni. Nehéz felelősségteljesen gondolkodni, és nem tagadom, hogy volt, amikor elszaladt velem a ló.

Ezekben a nehéz helyzetekben mi volt a támaszod?

A családom, és ebből következik az, hogy a hitem is. Mindig Isten volt az, aki támpontot adott és aki a nehéz helyzetekben megerősített. Mindig hozzá fordulok és igyekszem mindent az Ő kezébe helyezni.

Neki köszönhetem azt, hogy megmaradtam olyannak, aki vagyok. 

Ez a hit a neveltetésedből jött, vagy később találtál Istenre?

A családomtól kaptam a hitet, de utána mint mindenki másnak, nekem is ki kellett taposnom a saját utamat.

Miben különbözik a gyermeki hitedtől a mostani?

Az Istennel való kapcsolatot pontosan ugyanúgy ápolnunk kell, mint minden más kapcsolatot az életünkben. Ahogy növekszik az ember, úgy veszíti el az Istentől kapott tisztaságot és az abszolút ráhagyatkozást. Ezért is igyekszem minden eszközt megragadni, hogy ezt a tiszta hitet megerősítsem.

A modellkedés világában nehezebb megmaradni kereszténynek, mint máshol?

Nem tennék így különbséget: mindannyiunk életében megvannak a nehézségek, és mint tudjuk, az ördög sosem alszik. Az ember mindig találkozik kísértéssel, nem kell ahhoz modellnek lennie. 

Elindultál a „Magyarország szépe” versenyen, ahol a harmadik helyezett lettél – és a legszebb mosolynak járó díjat is megkaptad. Amikor az egyik bejátszóban megkérdezték, hogy mit vinnél magaddal egy lakatlan szigetre, akkor a Bibliát mondtad. Mennyire volt egyértelmű ez a válasz a számodra?

Teljesen egyértelmű volt. Miért vinnék magammal mondjuk egy plüssfigurát, vagy egy sminkkészletet? Én a lélekre szeretek hangsúlyt fektetni, hiszen maga a szépség is abból kell hogy fakadjon. Ha a lélek rendben van, akkor minden más is rendben lesz.  Mi mással lehetne a lelket jobban felemelni mint a Bibliával? 

Milyen visszajelzéseket kaptál a többi lánytól a választ követően?

Senkitől nem kaptam negatív visszajelzést vagy kritikát. Sőt, volt egy lány, aki szintén mélyen hívőként vett részt a versenyen és vele nagyon sokat beszélgettünk Istenről és a hitünkről. Jó érzés volt megtapasztalni, hogy hozzám hasonló gondolkodású társam is volt a versenyben. A válasz után éreztem magamon egy kis nyomást, azaz hogy meg tudjak felelni az általam vallott értékeknek, de azt is gondoltam, hogyha valakiből ez tisztán és őszintén jön, akkor nem kell aggódni.

És ha már a Biblia: melyik a számodra legkedvesebb ige?

„Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját.” (Jel 2,10)  Ez a korona átvitt értelemben is érthető, hiszen a szépségkirálynőnek is a jutalma. A verseny folyamán végig ebbe az igerészbe „kapaszkodtam”, és érdekes hogy éreztem is, hogy ott fogok állni a dobogón. 

Ott is álltál, milyen érzés volt?

Nagyon jó! Nem mondanám, hogy nem álmodtam arról, hogy előrébb végezzek. Tudom, hogy közhelyesen hangzik, de tényleg azt vallom, hogy minden okkal történik. Biztos vagyok abban, hogy ennek is megvolt a maga rendeltetése.

Lehet, ha én nyerem a versenyt, akkor sokkal nehezebben tudtam volna annak maradni, amilyennek Isten szánt engem.

Csonka Rebeka (j) harmadik lett a Magyarország szépe versenyen

Amikor a példaképekről kérdeztek, te Böjte Csaba testvér nevét említetted. Miért pont őt?

Volt egy személyes találkozásom Csaba testvérrel, akinek a munkáját aktívan figyelem. Nagyon mélyen tudtam azonosulni az elhivatottságával, a szellemiségével, és azzal is, hogy ennyire szereti a gyermekeket. 

A gyermekek szeretete ezek szerint neked is fontos?

Kimondottan igen: nagyon vágyom a házasságra, és ha lehetne akkor már most lenne családom. Szeretem a gyerekeket és minél előbb szeretnék édesanya lenni.

Ez azt jelenti, hogy akár a felfelé ívelő modell karriered árán is?

Egyértelműen igen, sosem voltam az a karrierista típus. Nyilván fontosak számomra is a sikerek, de édesanyaként is az lehetek. Nem azért vagyunk itt a Földön, hogy ezeket a földi javakat hajkurásszuk, hanem hogy Isten szeretetét közvetítsük, és nőként ezt még különlegesebb módon tehetjük: egy új életet hozhatunk világra. 

Allyson Rowe korábbi amerikai szépségkirálynőt meghívták egy népszerű televíziós műsorba, de azzal a feltétellel, hogy nem mondhatja ki Jézus nevét, mert az sokak érzékenységét sértené. Erre Rowe elutasította a meghívást. Te is így döntöttél volna a helyében?

Biztos vagyok benne, hogy csapot-papot ott hagynék. Én nem hiszem, hogy bármilyen hatalomnak fejet kellene hajtanom annak érdekében, hogy érvényesüljek. Akkor inkább legyek egy ismeretlen ember, aki a munkájában is kevésbé sikeres. Ha így nem kellek, ha csak úgy maradhatnék valahol, hogy meg kell tagadnom Jézust, akkor más pályát választanék, de nem árulnám el Őt. 

Mennyire nehéz úgy párt találnod, hogy ne csak a külsődre figyeljenek oda, hanem a belső értékeid is hangsúlyt kapjanak?

Ez egy jó kérdés: nem tagadom, hogy nagyon nehéz. Az emberben nyilván benne van a vágy, hogy szeressék, de elsősorban azt kívánjuk, hogy a lelkünkbe szeressenek bele, akárhogy is nézzünk ki. Ez komoly kihívás, nekem nagyon nehéz őszinte bizalommal fordulnom a férfiak felé, nem pedig gyanakvással. Hogy ő valóban magam miatt szeressen, ne pedig mondjuk a szemeim miatt. Saját magammal való vívódás ez: elhinnem, hogy a másik nem csak a külsőm miatt szeretne.

Nagyon sok fiatal lány olvas bennünket: mit üzennél nekik?

Azt üzenem nekik, hogy semmiképpen se hagyják, hogy elnyomják bennük az Isten iránti vágyódásukat. Hogy bátran beszéljenek Isten szeretetéről és tegyenek róla tanúságot, amikor csak lehetőségük van rá. Semmi sem olyan fontos mint Isten: még egy szerelem sem lehet annyira fontos mint kitartani Ő mellette. Ha Ő marad az első a rangsorban, akkor a legjobb döntést hoztuk.

 

Martí Zoltán

Forrás:  

Fotó: Bodnár Patrícia
A műsorról készült fotó: Kunos Attila

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás