Tiszta Forrás
2023. december 11.   
Névnap: Árpád, Árpádina

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
22 látogató

Látogatások

- ma: 28
- tegnap: 199
2019.12.01. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Advent 1. Vasárnapja

Advent 1. Vasárnapja
 

“Advent első vasárnapja előtti hét az üresség, ami arra ösztönözte Istent, hogy teremtsen” – Pajor atya üzenete

 
 
Vasárnap advent első vasárnapja. Krisztus születése előtti várakozás első napja. A keresztények advent első vasárnapjától egészen vízkeresztig ünneplik a karácsonyi ünnepkört – a megváltó születését.  A hitéért életét áldozó apostol, Szent András napja utáni első vasárnaptól számítjuk egyben a keresztény egyházév kezdetét is. A következő négy hét a hitről, annak megtartó erejéről és a szeretetről szól minden ember életében, felekezettől függetlenül. Ezen a négy héten készítjük fel lelkünket a megtisztulásra, az újjászületésre. De mi van advent előtt, a felkészülés előtti utolsó hétben? Pajor András atya  szerint a semmi, az abszolút semmi, az üresség. “Ezen a héten beléptünk a senki földjére, abba az ürességbe, ami arra indította istent, hogy teremtsen. Úgy döntött, hogy az űrt betölti saját szeretetének erejével. Angyalokat és embereket teremtett, akiknek átadhatja a szeretet örömét” – mondta a PestiSrácok.hu-nak adventi üzenetében a Keresztény Kulturális Akadémia elnöke.

 

Forrás: 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás