Tiszta Forrás
2023. december 07.   
Névnap: Ambrus, Ambrózia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 101
- tegnap: 141
2019.12.13. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 1

Mi jöhet még?

Mi jöhet még?

 

Versengés folyik abban a „sportágban”, hogy ki tudja jobban megalázni a keresztény hívőket

 

A minap Blaszfémia a bolognai egyetemen címmel közölte a Magyar Hírlap a hírt, miszerint a szeplőtelen fogantatás ünnepén (december 8.) istenkáromló összejövetelre toboroztak az ottani egyetemi szervezetek. A blaszfémia, magyarul istenkáromlás célja – a cikk szerint – Mária szüzességének kifigurázása volt.

Forrás: churchmilitant.com

A meghívó például a Szűzanyát óvszeresőben ábrázolta.

Nem folytatom. Mármint a szélsőséges „diákok” mocskos ötleteinek sorolását. Az ominózus meghívót szétküldték, s mert nyilván azokhoz is eljutott, akik megbotránkoztak az olasz jobboldalt nyíltan támadó, provokatív célzatú rendezvényen, s tiltakoztak, az egyetem bölcs vezetősége törölte az eseményt. Az ötletgazdák persze felháborodtak, elnyomást emlegetve. Én meg a buliszervezők azonnali eltávolítását szorgalmaznám, ha lenne rá módom.

Nem tudom, kik, miféle gyáva alakok tanítanak manapság a híres olasz egyetemen, de hogy nincsenek a helyükön, azaz nem állnak a helyzet magaslatán, az biztos. Vajon mivel magyarázzák, hogy azok a roppant liberális gondolkodású hallgatók, akik mindenkitől elvárják, hogy nézeteiket – például a szexuális szabadosságot, a gátlástalan viselkedést, mások véleményének, vallási meggyőződésének folytonos kigúnyolását – kötele­zően elfogadják, nos, azok mindent megtehetnek? Például szándékosan más emberek lelkébe taposhatnak, kigúnyolhatnak mások által vallott szent elveket, s megbotránkoztatásra törekedhetnek? Vajon mi az az erkölcsi alap, amely mindezt megengedi a másság tiszteletét oly nagyon szem előtt tartó Európában? Annak is abban az országában, amely a kereszténység egyik bölcsője, s ahol a Szűzanya tisztelete évezredes hagyomány.Bologna! Európa legrégibb egyeteme, 1088-ban alapították.

Magyar rektorai is voltak, és persze diákjai is. Nem hiszem, hogy világhíres jogi karán valamikor is arról okították volna a hallgatókat az elmúlt évszázadokban, hogy miképpen lehet megsérteni embertár­saink hitét. Már csak azért sem, mert a város szebbnél szebb templomokkal, palotákkal s ezekben lenyűgözőnél lenyűgözőbb festményekkel és szobrokkal büszkélkedhet. Szentekről készített festményekkel és szobrokkal, többek között. Mementó mind, egy semmit nem tisztelő kor számára. Michelangelótól, Gui­do Renitől, Lorenzo Costától, Raffaellótól és másoktól. A kigúnyolandó Szűz Mária alakját ugyancsak számos gyönyörű kép, szobor őrzi. Lehet, a legközelebbi botrányparti szervezői e csodás alkotások elé hívják majd díszes társaságukat. Mert megtehetik. Mert a bolognai tanárok és a hívő katolikusok nem merik a kufárokat kiűzni onnan, ahol nincs keresnivalójuk.

A „Szeplőtelen fogamzásgátlás” elnevezésű, egyelőre meghiúsult buli hírére (legalábbis az erről szóló rövid magyar tudósítások szerint) a Vatikán nem reagált. Erre sem, mint oly sok más vallásgyalázó eseményre. Pedig versengés folyik.Már jó ideje. Mégpedig abban a „sportágban”, amelynek az a célja, hogy ki tudja jobban megalázni a keresztény hívőket.Efféle bolognai perfor­mance-­okkal, papok legyilkolásával, templomok felgyújtásával, gúny­versekkel, és így tovább. Közben pedig, akiknek a leghangosabban tiltakozni kellene, azok hallgatnak.

Csak egy másodpercre gondolkodjunk el azon, mi történne, ha mondjuk a debreceni egyetem hallgatói nyilvános előadásban gúnyolnák ki például Conchita Wurst osztrák transzvesztita énekes és a bécsi polgármester együttes megjelenését az egyik elit – ha jól emlékszem – szilveszteri bálon. Ami olyan fontos esemény volt, hogy szinte az egész világ sajtója hírt adott róla. Lenne ám rasszistázás, valamint rögvest homofóbiával vádolnák a diákokat, és szélsebesen megérkezne a nemzetközi tiltakozás is. Még tán az Európai Unió is elítélne bennünket. Ebben amúgy van elég jártasságuk. Egy magyar egyetemista persze nem tenne ilyet, a vastagnyakú és hála Istennek tényleg makacs kálvinisták városában semmiképpen.

Íme tehát az európai – bolognai – élet egy szelete. Nem válik dicsőségünkre. Meglehet, a karácsony közeledte hozta fel az egyetemistákban a Szűzanyát meggyalázó ötletet. S az ünnep elmúltával jöhet majd az új, mondjuk az új esztendőre.

Helyszínnek ajánlanám a bolognai San Giacomo Maggiore-bazilikát.

Abban ugyanis van egy freskó az Apokalipszis kísérteties látomásairól. Hátha rájönnek, hogy már benne vagyunk. Többek közt a hozzájuk hasonlóknak is köszönhetően.

Hogy mi jöhet még? A Bibliában van erről eligazítás. Keressék meg!

 

    Kondor Katalin

 

Forrás:

https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20191213-mi-johet-meg

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2019.12.13.   18:07:54   JóB
„Abban ugyanis van egy freskó az Apokalipszis kísérteties látomásairól.
Hátha rájönnek, hogy már benne vagyunk.
Többek közt a hozzájuk hasonlóknak is köszönhetően.”
A kép Lorenzo Costa alkotása (meglehetősen félelmetes!). Klikk a képre!


A fizetett gyalázkodókról pedig egy ma is aktuális vers:

Damaszkuszi vágta

Összefércelt sorsú
most-bátor merészek
egy rozsdás petákért
is mindenre készek.

Vak, fekete lovak
nyergén hadonászók,
nyíló virágokra
féregként felmászók.

Mésszel bekent arcú
ma élő fél-holtak,
bolondok házából
tegnap szabadultak.

Víg menyegzős népet
hörögve gyalázók,
bűzlő bűn-mocsárban
mindörökké ázók.

Vitriolt fröcskölő
nem nélküli lények
rekedten ordítva
rettegnek és félnek.

Keményen sújt rájuk
majd az Isten átka,
s a porban végződik
a damaszkuszi vágta.

A.D.2013.09.10.©JóB
Módosítva: 2019.12.13.   18:09:13-kor JóB által