Tiszta Forrás
2023. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 16
- tegnap: 161
2019.12.22. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

ADVENT NEGYEDIK VASÁRNAPJA

ADVENT NEGYEDIK VASÁRNAPJA

 

A szeretet gyertyája

 

 

 

Advent negyedik vasárnapján, a karácsonyi ünnep kapuján, mintha csak egy égi hang szólna hozzánk: „Lépjetek be és lássátok!” Advent negyedik vasárnapján meggyújtottuk mind a négy gyertyát. Már teljes fényben áll az adventi koszorú. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat, egy érzést, melyben: a hit, remény, öröm, szeretet teljessége válik eggyé.

Az adventi koszorú hagyománya lelki megtisztulásra és megújulásra is alkalmat ad számunkra. Így az ünnep, csakugyan ünnep lesz, és akkora figyelemmel fordulhatunk egymáshoz, amelyet mindannyiunk megérdemel.

Mit várunk a karácsonytól?

A mai vasárnapon is, néhány nappal Karácsony ünnepe előtt, tisztázzuk szívünk szándékát! A kapkodás, sürgés-forgás nagy ott van körülöttünk az „”.

Nyugalmat, pihenést a decemberi rohanás és az egész évi munka után?
Kellemes érzéseket, amelyeket talán boldogságnak érzünk?
Vagy talán a gyermekkori élmények feléledését várjuk?
Esetleg megelégszünk néhány ajándékkal, amit családtagjainktól kapunk?
Mit várunk a karácsonytól?
Kivel szeretnénk találkozni?

Végre van egy kis idő magunkkal és a családjainkkal is foglalkozni. Karácsony megadja az életünkben, hogy a legkisebb és legfontosabb közösségünk, menedékünk, a család felé forduljuk, mert a legnagyobb érték társas életünkben a család. Életünk értelme leginkább közösségben, a családban válik teljessé, akkor, ha abban a megbecsülés, tisztelet és a kölcsönös szeretet uralkodik.

Tapasztalhatjuk, hogy a mai kor embere alig hall meg valamit. Talán nem akarunk már újabb és újabb nehézségekről, bajokról hallani, vagy megromlott a hallásunk a körülöttünk szüntelenül harsogó zajtól. Hallatlan világban élünk, amelyben jobb nem is hallani sok mindent, pedig mi magunk másra sem vágyunk, mint, hogy bennünket meghallgasson szeretettel valaki, akiben bízhatunk.

A koszorún a gyertyák nem égtek el, nem olvasztott el egyszerre mindent, fokozatosan fogja világát kioltani értünk. Hétről hétre erősebb volt a fénye, hisz először egy, majd végül már négy gyertya ég a koszorún. Töltse be szívünket a gyertyák ragyogó fénye és üzenete.

 

Áldott Adventet kívánok!

 

Forrás:

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás