Tiszta Forrás
2021. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
22 látogató

Látogatások

- ma: 85
- tegnap: 167
2019.04.02. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 1

II. János Pált nyilvánítsák egyházdoktorrá és Európa társvédőszentjévé – kérik a lengyel püspökök

II. János Pált nyilvánítsák egyházdoktorrá és Európa társvédőszentjévé – kérik a lengyel püspökök

 

 

In memoriam - papam Ioannes Paulus II (+ 2005.04.02.)

 
„A közelmúltban senki nem tett annyit Európáért, mint II. János Pál pápa” – írja a lengyel püspöki konferencia elnöke és az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) alelnöke Stanisław Gądecki érsek abban a levélben, amelyet a világ minden püspöki karának elküldött. Azt kérte, hogy támogassák a Ferenc pápának már bemutatott kezdeményezést, amelynek célja, hogy Szent II. János Pált nyilvánítsák Európa társvédőszentjévé és egyházdoktorrá.

Somogyi Viktória – Vatikán

 

 

Az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa elnökségi ülésén 2019 decemberében Pozsonyban Stanisław Gądecki érsek megkapta Angelo Bagnasco bíboros, a CCEE elnökének jóváhagyását ahhoz, hogy Európa és a világ püspökeinek támogatását kérje levelében a II. János Pált illető kezdeményezéshez. 2019-ben a lengyel püspöki konferencia elnöke a lengyel egyház pásztorainak és híveinek nevében Ferenc pápához fordult, hogy Szent II. János Pált nyilvánítsa egyházdoktorrá és Európa társvédőszentjévé.

II. János Pál kiemelte Európa felét a nemlétből

„II. János Pál kiemelte Európa felét a nemlétből, amelyet az 50 éves szovjet uralom eredményezett sok ember fejében. Azt gondolták, hogy Európa csak Németországból, Franciaországból, Nagy-Britanniából, Olaszországból és a Skandináv országokból áll.

Megfeledkeztek arról, hogy az európai civilizációnak létezett egy másik fele „csodálatos örökséggel és ugyanazokkal a kulturális és keresztény gyökerekkel” – olvasható a levélben. II. János Pál folyamatosan emlékeztette Európa nemzeteit gyökereikre: a római jogra, a görög filozófiára és a zsidó-keresztény értékelméletre.

Visszatérés a közös történelmi örökségükhöz, ami a kereszténység

Stanisław Gądecki érsek kiemelte: „a lengyel pápa tisztában volt azzal, hogy a jelenlegi kulturális válság egy korszakos felhívás a bölcs visszatérésre közös történelmi örökségükhöz, ami a kereszténység”. „Ilyen értelemben fontos védelmezője volt az európai értékeknek, amelyek a modern társadalom kitörölhetetlen alapját jelentik. Egyben II. János Pál lelki és intellektuális világát a hagyomány és az újdonság közötti eredményes kiengesztelődés jellemezte”.

Egyensúly a hagyomány és a modernitás között

„Wojtyła pápa öröksége gazdag, sokoldalú és kreatív összegzése a gondolkodás eltérő irányzatainak, amely a kinyilatkoztatáson alapul és hűséges a hit letéteményéhez. II. János Pál gondolkodása valójában nagyon is modern, eredeti és kreatív, míg megmarad nemesen klasszikusnak. Ez a nem könnyű egyensúly a hagyomány és a modernitás között sok frissességet hozott az egyház életébe és ezen keresztül a tág értelemben vett kultúra, politika és tudomány egyetemes világába.” „II. János Pál 27 éves pápasága áttörést jelentett az egyház és a világ számára is tanítását és társadalmi hatását illetően” – írta a lengyel érsek.

Szentmise május 17-én a Szent Péter téren

Levele végén Gądecki érsek a kezdeményezés minden támogatóját meghívta egy ünnepi szentmisére, amelyet Ferenc pápa mutat be május 17-én a Szent Péter téren „a távolról érkezett” pápa születése centenáriumának előestéjén. Azt kérte a hívektől, hogy ezt a zarándoklatot használják fel köszönetük kifejezésére a szent lengyel pápa életéért és szolgálatáért.

 

 

Forrás: 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2020.02.13.   17:29:46   JóB
Anyaszentegyházunk utolsó oszlopai!

Gloria Patri et Filio et Spiritui Sancto, sicut erat in principio, et nunc et semper et in saecula saeculorum.
Amen.