Tiszta Forrás
2021. január 19.   
Névnap: Sára, Márta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ † ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
9 látogató

Látogatások

- ma: 162
- tegnap: 224
2020.02.23. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Halálra ítélték őket, erre rabokat és őröket térítettek a börtönben

Halálra ítélték őket, erre rabokat és őröket térítettek a börtönben

 

 

 

Nem éppen evangéliumi cselekedetre készültek az iráni hatóságok, mégis azzá formálódott a történet.

 

 

 

Maryam Rostampour (a nyitóképen jobbra) és Marziyeh Amirizadeh (a nyitóképen balra) keresztény nőket 2009-ben ítélték halálra, a bűnük az evangélium terjesztése volt. Amíg a börtönbe vártak a kivégzésükre nemzetközi szervezetek tiltakoztak az eljárás ellen, így 259 nap után szabadon engedték mindkettőjüket.

Csakhogy az Al Arabiya beszámolója szerint nem telt unalmasan, de még csak rettegéssel sem ez a várakozás a két hölgy számára. Pedig a teheráni Evin börtön nem épp a vendégszeretet mintaintézménye: elektrosokk, alvásmegvonás és egyéb válogatott kínzások várják az odakerülőket. Emiatt Maryam és Marziyeh eleinte gyors kiszabadulásért fohászkodott, ám felismerték, hogy Istennek más terve lehet velük. Mégpedig az, hogy fényt vigyenek a sötét helyre.

A két nő rabtársaik százaival ismertették meg a keresztény tanítást, sokakkal együtt is imádkoztak. – Nem lehetett nálunk Biblia, de megélhettük annak üzenetét a börtön falai között is – emlékezett vissza Marziyeh Amirizadeh.

Még a börtönőrök közül is voltak, akik bizalommal fordultak feléjük. – Egy női fogvatartó bejött a cellámba és megkért, hogy imádkozzak érte, de tartsam ezt titokban. Remélte, hogy ha imádkozom érte, legyőzi a termékenységi problémáit – utalt egy esetre Marziyeh.

A hitük viszont sok tisztelőjük szimpátiáján kívül nem jelentett semmilyen előnyt a börtönben. – Egy iráni börtönben nem igazán vannak jogaid, ha pedig keresztény vagy, még rosszabb a helyzet. Amikor például megbetegszel, először azt kérdezik, mit követtél el, és ha kiderül, hogy kereszténység a bűnöd, megtagadhatják az orvosi ellátást – tette hozzá Maryam.

– Sok őrt feldühített, hogy nem tudták megakadályozni az evangelizációs tevékenységünket. Már börtönben voltunk, mi mást tehettek volna velünk – mutat rá a helyzet sajátos előnyére Marziyeh.

A két nő nem a rácsok mögött kezdte apostolkodó szolgálatát: addigra már évek óta keresztény összejöveteleket tartottak otthonukban, továbbá 20 ezernél is több Bibliát osztottak szét irániak között. Ezeket a tevékenységet az állami törvények büntetik, de a két nő szerint már a változás szele fúj az országban.

– Több évtizednyi elnyomás után az emberek kezdenek tisztában lenni a lehetőségeikkel. Az irániak belefáradtak a muszlim rezsim tevékenységébe, kiállnak saját szabadságuk mellett, utcára vonulnak, küzdenek a jogaikért – mutat a jövő felé Maryam.

 

(Forrás és fotó: alarabiya.net)  


 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás