Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 29
- tegnap: 148
2020.02.23. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Halálra ítélték őket, erre rabokat és őröket térítettek a börtönben

Halálra ítélték őket, erre rabokat és őröket térítettek a börtönben

 

 

 

Nem éppen evangéliumi cselekedetre készültek az iráni hatóságok, mégis azzá formálódott a történet.

 

 

 

Maryam Rostampour (a nyitóképen jobbra) és Marziyeh Amirizadeh (a nyitóképen balra) keresztény nőket 2009-ben ítélték halálra, a bűnük az evangélium terjesztése volt. Amíg a börtönbe vártak a kivégzésükre nemzetközi szervezetek tiltakoztak az eljárás ellen, így 259 nap után szabadon engedték mindkettőjüket.

Csakhogy az Al Arabiya beszámolója szerint nem telt unalmasan, de még csak rettegéssel sem ez a várakozás a két hölgy számára. Pedig a teheráni Evin börtön nem épp a vendégszeretet mintaintézménye: elektrosokk, alvásmegvonás és egyéb válogatott kínzások várják az odakerülőket. Emiatt Maryam és Marziyeh eleinte gyors kiszabadulásért fohászkodott, ám felismerték, hogy Istennek más terve lehet velük. Mégpedig az, hogy fényt vigyenek a sötét helyre.

A két nő rabtársaik százaival ismertették meg a keresztény tanítást, sokakkal együtt is imádkoztak. – Nem lehetett nálunk Biblia, de megélhettük annak üzenetét a börtön falai között is – emlékezett vissza Marziyeh Amirizadeh.

Még a börtönőrök közül is voltak, akik bizalommal fordultak feléjük. – Egy női fogvatartó bejött a cellámba és megkért, hogy imádkozzak érte, de tartsam ezt titokban. Remélte, hogy ha imádkozom érte, legyőzi a termékenységi problémáit – utalt egy esetre Marziyeh.

A hitük viszont sok tisztelőjük szimpátiáján kívül nem jelentett semmilyen előnyt a börtönben. – Egy iráni börtönben nem igazán vannak jogaid, ha pedig keresztény vagy, még rosszabb a helyzet. Amikor például megbetegszel, először azt kérdezik, mit követtél el, és ha kiderül, hogy kereszténység a bűnöd, megtagadhatják az orvosi ellátást – tette hozzá Maryam.

– Sok őrt feldühített, hogy nem tudták megakadályozni az evangelizációs tevékenységünket. Már börtönben voltunk, mi mást tehettek volna velünk – mutat rá a helyzet sajátos előnyére Marziyeh.

A két nő nem a rácsok mögött kezdte apostolkodó szolgálatát: addigra már évek óta keresztény összejöveteleket tartottak otthonukban, továbbá 20 ezernél is több Bibliát osztottak szét irániak között. Ezeket a tevékenységet az állami törvények büntetik, de a két nő szerint már a változás szele fúj az országban.

– Több évtizednyi elnyomás után az emberek kezdenek tisztában lenni a lehetőségeikkel. Az irániak belefáradtak a muszlim rezsim tevékenységébe, kiállnak saját szabadságuk mellett, utcára vonulnak, küzdenek a jogaikért – mutat a jövő felé Maryam.

 

(Forrás és fotó: alarabiya.net)  


 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás