Tiszta Forrás
2023. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Minden kedves olvasónknak – határainkon belül, és határainkon túl – nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! ~ ~ ~ ~ I ~ ~ ~ Isten, áldd meg a magyart, ~ ~ ~ Jó kedvvel, bőséggel, ~ ~ ~ Nyújts feléje védő kart, ~ ~ ~ Ha küzd ellenséggel; ~ ~ ~ Bal sors akit régen tép, ~ ~ ~ Hozz rá víg esztendőt, ~ ~ ~ Megbűnhődte már e nép ~ ~ ~ A múltat s jövendőt! /Magyar Himnusz/

Jelen van

0 felhasználó
30 látogató

Látogatások

- ma: 2
- tegnap: 161
2020.03.14. 06:50 JóB
Hozzászólások: 2

Egész Olaszországban elrendelték a karantént

Egész Olaszországban elrendelték a karantént

Olaszország egész területén elrendelték a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket.

Az intézkedések, amelyeket az északi Lombardia tartományban és további 15 városban már két napja bevezettek, minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet majd elhagyni.

 

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő este bejelentette, hogy egész Olaszországot karantén alá vonják keddtől – írja a BBC.

Az elnök szerint mindenkinek az az érdeke, hogy otthon maradjon, és ez az intézkedés a lakosság legveszélyeztetettebb tagjait védi meg.

A miniszterelnök elmondta, a rendelkezést még az éjszaka aláírja, így az kedd reggel életbe lép. Az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart, addig szünetel az oktatás is.

Hozzátette, nincs többe "vörös zóna", egész Olaszországra ugyanazok az egészségügyi óvintézkedések vonatkoznak. "Maradjatok otthon!" - szólította fel az olaszokat Giuseppe Conte.

Nem tartották be a szigorításokat

Magyarázata szerint az egészségügyi óvintézkedések legmagasabb fokozatra emelését országos szinten az indokolta, hogy hiába az Észak-Olaszországban vasárnap bevezetett szigorítások, gyorsan kiderült, hogy ezeket nem mindenki tartja be. Olaszország más részén is sokan felelőtlenül viselkedtek, például vasárnap tele voltak az olaszországi éttermek és szórakozóhelyek az előírásokat semmibe vevő fiatalokkal és családokkal. Az első intézkedések bejelentése után az északi régiókból több ezren indultak el a déli tartományok irányába.

"Mindenkinek azonnal le kell mondani valamiről a legfontosabb közös jó, a közegészség védelmében. Áldozatot kell hozni, a nagyszülők, az idősek védelmében" - hangsúlyozta Giuseppe Conte. Emlékeztetett arra, hogy a kormányrendeletek megsértése bűncselekménynek számít. Legalább 200 eurós bírságot, valamint több hónapos börtönbüntetést vonhat maga után.

 Rendőrök és katonák a távozni kívánó utasokat ellenőrzik Milánó központi pályaudvarán 2020. március 9-én

FORRÁS: MTI/EPA/ANSA/MOURAD BALTI TOUATI

"Tudom, hogy nehéz megváltoztatni mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt" - mondta a miniszterelnök.

Közölte, az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. Bezárják a mozikat, a színházakat, edzőtermeket, uszodákat, múzeumokat, az esküvőket és a temetéseket sem tarthatják meg – írja a The Guardian.  A presszók, éttermek, sörözők este hatig tarthatnak nyitva, és a pincéreknek legalább egy méteres távolságot kell tartaniuk a vendégektől.

A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap. Felfüggesztettek minden közösségi, csoportos vagy tömegeseményt, legyen szó sportról, kulturális vagy tudományos találkozóról. Ez vonatkozik az olasz labdarúgó-bajnokságra is.

Nem vakáció

A római minisztériumokban bevezették a távmunkát. A parlament is szünetelteti munkáját. A 65 év felettieknek egyáltalán nem tanácsolják, hogy kimenjenek az utcára.

Az olasz gyerekorvosok felhívták a tanulók figyelmét arra, hogy az iskolai kényszerszünet nem számít vakációnak, és felszólították őket, hogy ne csődüljenek az utcákra, terekre, parkokba. Nem tilos az utcára lépés, de aki nem jár munkába, vagy nincs más sürgős tennivalója, a legjobb, ha otthon marad, minimálisra csökkentve a másokkal való találkozást.

Bejelentették, hogy azonnali hatállyal lezárják az összes olaszországi sípályát, mivel sokan vakációként értelmezték a fertőzés miatt elrendelt munka- és oktatási szünetet.

A római magyar nagykövetség azt kéri az Olaszországban tartózkodó magyaroktól, hogy aki teheti, minél előbb utazzon haza Magyarországra.

Rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Olaszországban napról napra több mint ezerrel emelkedik a diagnosztizált fertőzöttek száma, számuk meghaladta a kilencezret, a halálos áldozatok száma 463. Utóbbiak több mint nyolcvan százaléka hetven év feletti. Olaszországban a lakosság majdnem egyharmada 65 évnél idősebb.

A vírus az ország összes régiójában megjelent.

Világszinten 114 230 fertőzöttje van a koronavírusnak, és 4 005 halálos áldozata.

 

Forrás:   ORIGO, MTI 2020.03.09. 22:21

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2020.03.14.   18:10:43   JóB
Ferenc pápa és De Donatis római vikárius úgy döntöttek, újra kinyitják a templomokat.

Március 12-én Angelo De Donatis bíboros az egész római egyházmegyében elrendelte a templomok bezárását, másnap, március 13-án azonban átgondolták a döntést, és egy dekrétummal újra megnyitották Róma plébániatemplomait. (Forrás: Magyar Kurír)
------------------------------------------------------------------------

Nem tudom, hogy Európában a muzulmán mecseteket is bezárták-e? Erről nincsenek hírek.

Jó lenne, ha a Vatikán elöljárói a templombezárás helyett Isten gondviselő szeretetében bíznának inkább!

A római templomokban elsősorban a bálványokat („Pachamama”) kellene távol tartani, nem az Istenben bízó katolikus hívőket.
#1    2020.03.12.   22:06:13   Kriszta
Rómában csütörtökön elrendelték a katolikus templomok bezárását az új koronavírus-világjárvány miatt, az intézkedés feltehetően párját ritkítja a modern időkben. Angelo De Donatis bíborosnak, a római egyházmegye vikáriusának rendelete várhatóan legalább április 3-áig érvényben marad. Az olasz fővárosban több mint 900 egyházközségi és történelmi templom van. Korábban csak a szentmiséket törölték a járvány kitörése miatt. A rendelet egyben felmenti az egyházmegye híveit a vasárnapi és az úgynevezett parancsolt ünnepek alkalmából tartott szentmiséken való részvétel alól. A rendelet értelmében néhány kápolna nyitva tarthat kolostorokban és zárdákban. Az intézkedést azután hozták meg, hogy az olasz kormány szerda este elrendelte a kereskedelmi tevékenységek felfüggesztését a gyógyszertárak, az élelmiszerboltok és a létfontosságú cikkeket árusító üzletek kivételével. A Vatikán területén lévő Szent Péter-bazilikát már korábban bezárták, és a pápa felfüggesztette heti két nyilvános megjelenését. Az egyházfő virtuálisan tartotta a pápai könyvtárból a szerdai általános audienciát is, amelyet az olasz közszolgálati televízió egyenesben közvetített, és az interneten is élőben lehetett követni.

Forrás: MTI