Tiszta Forrás
2021. szeptember 26.   
Névnap: Jusztina, Kozma

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ☼ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ☼ ~ ~ Ma a Fából faragott Péter című magyar népmesét láthatjátok. ~ ☼ ~ ˝Itt van az ősz, itt van ujra, ~ ~ S szép, mint mindig, énnekem. ~ ~ Tudja isten, hogy mi okból ~ ~ Szeretem? de szeretem. ~ ~ ~ ~ Kiülök a dombtetőre, ~ ~ Innen nézek szerteszét, ~ ~ S hallgatom a fák lehulló ~ ~ Levelének lágy neszét.˝ ~ ~ /Petőfi Sándor/ ~ ☼ ~ Tanuljatok szorgalmasan, gyűjtsétek az ötösöket, és a piros pontokat! ~ ☼ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ☼ ~

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 117
- tegnap: 121
2020.12.06. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Advent 2. vasárnapja!

 Advent 2. vasárnapja!

 

Az én Jézusom a Krisztus, kinek előfutáraként az advent nagy alakja, a nagyon szigorú, keresztelő János hirdette: "Térjetek meg, mert elközelgett az Isten országa!" (Mt 3, 1)

 

 

Divatos jelszavak manapság, a környezetszennyezettség mérséklése, szervezetünk méregtelenítése. Jelentené ez egészségi állapotunk megőrzését visszaszerzését, tönkre tett környezetünk tisztaságának megjavítását. S ha éppen advent idején ezt jól meggondoljuk, szívünk-lelkünk nem szorulna rá ehhez hasonlóan méregtelenítésre? Lelkünkre még talán sokkal erősebben hat a világ otromba környezetszennyezése. Hamis demagógiájának ostoba szennyező hatása.
Jézus megrendítő erővel beszél, egyik legszebb példabeszédében az atyáról, aki naponta várja haza bűnös fiát. Így ismerteti meg velünk Mennyei Atyánkat, kinek irgalma akkor lesz valóssággá számunkra, ha tudunk feléje bűnbocsánatért fordulni. Méregtelenítést kérni. Amíg mi legbensőbb énünket, szívünk-lelkünk állapotát hanyagul vesszük, addig az Úr nem tud bennünket országába, atyai házába befogadni.
Amíg isteni dolgokról pusztán emberi módon gondolkodnak a keresztények, addig nem tudják betölteni e világban, küldetésüket. Nekik életükkel, s ha lehetőségük adatik rá, szavaikkal is hirdetni kell a reményt, mely a hívő ember gondolkodásában tükröződik. Sokkal erősebbnek tartani a lélek szabadságát, bármiféle biztonságnál.Befogadni Őt, aki Életünk, Utunk és Igazságunk. Akit az Úr küldött, s Aki minden karácsonyban újra és újra közénk érkezik. Aki a mi Társunk, a Jézus Krisztus! Aki ha a lelkünk kapuján kopogtat, mindig tudnunk kell mi az, amiben bűnbánattal irgalmát kell kérnünk.
Tőle kérjük karácsonyi ajándékként a magunk, a mieink, és minden ember számára azt, hogy Szeretete óvjon meg bennünket az elbizakodottságtól, és serkentsen arra, hogy vegyük egyre komolyabban életünket.

Legyen áldott Mindnyájatok második adventi vasárnapja!

 

Forrás: Perszegi Egyházközség

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás