Tiszta Forrás
2022. május 26.   
Névnap: Fülöp, Evelin

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 21
- tegnap: 162
2021.01.22. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Magyar Kultúra Napja

Magyar Kultúra Napja

 

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg. Január 22-e annak emléknapja, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként, és jelölte meg dátummal, Csekén a Himnusz kéziratát.

 

 

 

Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek; felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeket.

A KULTÚRA AZ ÉLETÜNK MINTÁZATA, AMELY SZERINT A MINDENNAPJAINKAT ÉLJÜK, MEGKÜLÖNBÖZTET BENNÜNKET MÁS NÉPEKTŐL, ŐRZI EGYEDISÉGÜNKET. A KULTÚRA BENNÜNK VAN, AMIT MINDEN SZAVUNKKAL, CSELEKEDETÜNKKEL ALAKÍTUNK.

Hatalmas erőforrásunk, melyre építhetünk - melyre építenünk kell, s ezért a megőrzése, és a továbbadása mindannyiunk kötelessége. Hisz csak így válhatunk a világ kultúrájának egyenrangú részeseivé. Ahhoz, hogy más nemzetek, népek kultúráját tisztelni tudjuk, először a saját kultúránkat kell megbecsülni.

 

 

 Forrás: Internet

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás