Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: Holle anyó. ~ ♡ ~ ˝ Jégvirág a fákon, ~ ~ csillogó a táj, ~ ~ Nagykabátba bújok, ~ ~ nyakamban a sál.˝ (Bartos Erika: Tél ) ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
19 látogató

Látogatások

- ma: 155
- tegnap: 148
2021.03.20. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Vejkey: minden keresztény egyháznak össze kell fognia, ugyanis nyílt támadás kereszttüzében vagyunk (videóval)

Vejkey: minden keresztény egyháznak össze kell fognia, ugyanis nyílt támadás kereszttüzében vagyunk (videóval)
 
Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője borzasztónak nevezte a vandál akciókat, amelyek a gödöllői görögkatolikus templomot és a XVIII. kerületi Szent József kápolna harangtornyát érte, A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában a politikus elmondta, minden keresztény egyháznak össze kell fognia, ugyanis nyílt támadás kereszttüzében vagyunk – írja a hirado.hu összefoglalójában. 

 

 

 

Gödöllőn az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján a magyar rendőrség honlapjának beszámolója szerint egy férfi betört a gödöllői görögkatolikus templomba, és tüzet gyújtva megrongált berendezési tárgyakat, mintegy 2,5 millió forintos kárt okozva (videónkon). Mint az a XVIII. kerületi főplébánia nyilvános közösségi csoportjában megosztott fotón látható, március 17-re virradóra ismeretlenek a kerítésen keresztül behatoltak az udvarba felmásztak a haranglábra és mindkét harag belsejét befújták purhabbal, majd műanyag fóliával körbetekerték, így használhatatlanná téve a harangokat.  Korábban a Fővárosi Törvényszék bírája első fokon úgy ítélte meg, hogy a Népszavában megjelent Jézus-karikatúra nem keresztényellenes, hanem „vicces”.

 

Vejkey Imre a Kossuth rádió reggeli műsorábanelmondta, ezek az esetek

nyílt támadást jelentenek az 1000 éves kereszténységünkkel szemben. Nincs hová hátrálni, mert ránk gyújtják templomainkat, mellyel lényegében az egyházat, mint közösséget akarják felgyújtani

– fogalmazott. Nem akarják, hogy legyen helye Isten igéjének. A harangokat teszik tönkre, melyek Isten hangját jelképezik, azt hirdetik, hogy a kereszténységbe kapaszkodva maradhatunk sikeres nemzet.

A szellemi keresztényüldözés átcsapott fizikai keresztényüldözésbe

A gyújtogatás ugyanis már nem a szellemi kereszténygyalázás, mint amit a Népszava művelt, hanem fizikai agresszió. Ide vezetett, hogy a bíróság a Krisztus gyalázók oldalára állt

– vélekedett a KDNP képviselője, aki szerint a társadalomnak nagy feladata van. Kereszténynek és minden jóérzésű embernek ki kell állnia az értékeink és az igazság mellett. Az NGO-k Janus-arcúak, mert kéretlenül is védik az emberi jogokat, de amikor a keresztény közösséget emberi jogában sértik, akkor hallgatnak, mintha nem is léteznének. Vejkey Imre szerint a keresztény egyházaknak össze kell fogniuk, ugyanis nyílt támadás kereszttüzében vagyunk.

Össze kell fognunk, hallatnunk kell hangunkat és jogainkat bírósági úton is érvényesíteni kell

– mondta a politikus.

 

Forrás: MTI, kiemelt kép: MTI/Soós Lajos 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás