Tiszta Forrás
2023. szeptember 25.   
Névnap: Eufrozina, Kende

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Esti Imádság ~ ~ ~ ~ Csendes alkony száll a földre, ~ Munka és gond elpihen, ~ Édes Jézus hozzád jöttem, ~ Pihenni Szent Szíveden. ~ Örök lámpa őrzi csendben, ~ Szereteted Szent lakát, ~ Angyal ajkak zengik halkan, ~ Édes Jézus jó éjszakát. ~ ~ Édes Jézus áldj meg minket, ~ Védj meg Isteni barát, ~ Engemet is enyéimet, ~ Adj nekünk jó éjszakát. ~ ~ Édes Jézus későre jár, ~ Búcsúzom is tőled hát, ~ De még egyszer köszöntelek, ~ Édes Jézus jó éjszakát. ~ ~ ~ ~ Megköszönöm minden kedves olvasónknak egész napos figyelmét, ma esti imánkkal kívánok a főszerkesztő és szerkesztő társaim nevében is csendes éjt, nyugodalmas jó éjszakát! ~ ~ ~ ~ (Krisztina) ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
46 látogató

Látogatások

- ma: 131
- tegnap: 127
2021.09.02. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Hogyan lehetnék emberhalász?

Hogyan lehetnék emberhalász?

 

 

A szentmiséken gyakran halljuk az evangéliumokban, hogy miként szólította meg Jézus az apostolokat, hogy kövessék Őt. Márk evangélista írásában ott cseng a küldetés üzenete: „Gyertek, kövessetek, és emberek halászává teszlek benneteket.” (Mk 1:17)

 

 

Ezt az evangéliumi részt hallva, illetve olvasva, mindig meglepődöm az apostolok bizalmán. Valójában nem is értették, mit is jelent az emberhalászat. Egyszerű, hétköznapi emberek voltak, olyanok, mint Te vagy én. Otthagyva addigi életüket mégis követték az Istent, kérésére elindultak az ismeretlen felé. Nem hiszem, hogy én képes lettem volna erre, hiszen a bizonytalan sokszor elrettent.

Jézus azonban ma is hív, hogy emberhalász legyek. Nálunk az atya gyakran bocsájt el minket a szentmise végén azzal, hogy „menjetek békével, küldetésetek van”. Nem csak az egyházi személyeket hívja az Úr, hanem mindnyájunkat, hiszen mindannyian Krisztus általános papságában részesülünk. Engem is látni akar abban a csapatban, amelyik életével tükrözi az isteni szeretetet. Azonban én egyszerű gimnazistaként képes vagyok erre a feladatra? Igent tudok mondani a hívásra? A feladat nem könnyű, de ezt senki sem ígérte. Az ember gyakorta ellenállásba ütközik, amikor megpróbálja a jót tenni, mégis fontos, hogy lelkesedésem mindvégig töretlen legyen.

Ez a kitartás hasonló ahhoz, amit az iskolában a tanítási órákon élünk át néha, amikor nehézségeink adódnak, melyek leküzdéséhez folyamatos gyakorlásra és elköteleződésre van szükség, hogy IGEN meg tudom csinálni. Azonban az emberhalászatban Isten nem hagy egyedül. Bátorít és erőt ad a Szentlélek által, felemel, ha kudarc ér. Eszköznek lenni a kezében remek dolog, állandó kapcsolatban lenni vele felemelő! Nekem csupán követnem kell bölcs tanácsát, és figyelnem üzenetére, amit a Szentírás és az ima által ad.

Egyik nyáron az ökumenikus gyerektáborban, ahol felügyelőként én is részt szoktam venni, arra ösztökéltük a gyerekeket, hogy ők maguk is emberhalászok legyenek. Péter apostol történetén keresztül tanítottuk őket, hogy miként is hívta a tanítványokat az Úr erre a feladatra. Fontos volt, hogy a kicsinyeket is megismertessük küldetésükkel, hiszen nekik is emberhalászokká kell válniuk. A mi Istenünk ugyanis nem nézi, hogy fiatal vagy, vagy öreg, vagy esetleg még csevegő és szeleburdi gyermek. Mindenkit hív, hogy a saját helyén, a saját környezetében, a saját lehetőségei mellett kövesse Őt, és elvigye a világba az örömhírt, hogy a mennyei Atya szeret minket! A 777 vendégszerzőjeként én is igyekszem legjobb tudásom szerint teljesíteni emberhalász küldetésemet, bízva abban, hogy valaki írásaimat olvasva ráébred, hogy Isten tervei szerint neki is küldetése van. Egy a lényeg, hivatásunk és küldetésünk elvégzésében nem szabad késlekednünk!

 

Uram! Te azt kívántad tanítványaidtól, hogy emberhalászokká váljanak, akik életükkel tanúságot tesznek rólad, és hirdetik az evangéliumot minden népnek. Add meg kérlek, hogy én is jó emberhalász legyek, olyan, aki életével példát mutat másoknak, aki olyan fénnyel világít, melyet mindenki meglát. Formálj engem hű követőddé

 

  Jeso Eszter

 Forrás:   

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás