Tiszta Forrás
2021. szeptember 26.   
Névnap: Jusztina, Kozma

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ♡ ~ Богородице Дево, радуйcя, Благодатная Марие, Господь с Тобою: благословенна Ты в же­нах, и благословен плод чрева Твоего, яко Спаса родила еси душ наших. ~ ♡ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 74
- tegnap: 121
2021.09.02. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Hogyan lehetnék emberhalász?

Hogyan lehetnék emberhalász?

 

 

A szentmiséken gyakran halljuk az evangéliumokban, hogy miként szólította meg Jézus az apostolokat, hogy kövessék Őt. Márk evangélista írásában ott cseng a küldetés üzenete: „Gyertek, kövessetek, és emberek halászává teszlek benneteket.” (Mk 1:17)

 

 

Ezt az evangéliumi részt hallva, illetve olvasva, mindig meglepődöm az apostolok bizalmán. Valójában nem is értették, mit is jelent az emberhalászat. Egyszerű, hétköznapi emberek voltak, olyanok, mint Te vagy én. Otthagyva addigi életüket mégis követték az Istent, kérésére elindultak az ismeretlen felé. Nem hiszem, hogy én képes lettem volna erre, hiszen a bizonytalan sokszor elrettent.

Jézus azonban ma is hív, hogy emberhalász legyek. Nálunk az atya gyakran bocsájt el minket a szentmise végén azzal, hogy „menjetek békével, küldetésetek van”. Nem csak az egyházi személyeket hívja az Úr, hanem mindnyájunkat, hiszen mindannyian Krisztus általános papságában részesülünk. Engem is látni akar abban a csapatban, amelyik életével tükrözi az isteni szeretetet. Azonban én egyszerű gimnazistaként képes vagyok erre a feladatra? Igent tudok mondani a hívásra? A feladat nem könnyű, de ezt senki sem ígérte. Az ember gyakorta ellenállásba ütközik, amikor megpróbálja a jót tenni, mégis fontos, hogy lelkesedésem mindvégig töretlen legyen.

Ez a kitartás hasonló ahhoz, amit az iskolában a tanítási órákon élünk át néha, amikor nehézségeink adódnak, melyek leküzdéséhez folyamatos gyakorlásra és elköteleződésre van szükség, hogy IGEN meg tudom csinálni. Azonban az emberhalászatban Isten nem hagy egyedül. Bátorít és erőt ad a Szentlélek által, felemel, ha kudarc ér. Eszköznek lenni a kezében remek dolog, állandó kapcsolatban lenni vele felemelő! Nekem csupán követnem kell bölcs tanácsát, és figyelnem üzenetére, amit a Szentírás és az ima által ad.

Egyik nyáron az ökumenikus gyerektáborban, ahol felügyelőként én is részt szoktam venni, arra ösztökéltük a gyerekeket, hogy ők maguk is emberhalászok legyenek. Péter apostol történetén keresztül tanítottuk őket, hogy miként is hívta a tanítványokat az Úr erre a feladatra. Fontos volt, hogy a kicsinyeket is megismertessük küldetésükkel, hiszen nekik is emberhalászokká kell válniuk. A mi Istenünk ugyanis nem nézi, hogy fiatal vagy, vagy öreg, vagy esetleg még csevegő és szeleburdi gyermek. Mindenkit hív, hogy a saját helyén, a saját környezetében, a saját lehetőségei mellett kövesse Őt, és elvigye a világba az örömhírt, hogy a mennyei Atya szeret minket! A 777 vendégszerzőjeként én is igyekszem legjobb tudásom szerint teljesíteni emberhalász küldetésemet, bízva abban, hogy valaki írásaimat olvasva ráébred, hogy Isten tervei szerint neki is küldetése van. Egy a lényeg, hivatásunk és küldetésünk elvégzésében nem szabad késlekednünk!

 

Uram! Te azt kívántad tanítványaidtól, hogy emberhalászokká váljanak, akik életükkel tanúságot tesznek rólad, és hirdetik az evangéliumot minden népnek. Add meg kérlek, hogy én is jó emberhalász legyek, olyan, aki életével példát mutat másoknak, aki olyan fénnyel világít, melyet mindenki meglát. Formálj engem hű követőddé

 

  Jeso Eszter

 Forrás:   

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás