Tiszta Forrás
2023. szeptember 26.   
Névnap: Jusztina, Kozma

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2023-09-26 ~ ~ ~ ~ Odajöttek hozzá az anyja és testvérei, de nem juthattak hozzá a sokaság miatt. ~ ~ Szóltak neki: ˝Anyád és testvéreid kinn állnak, látni akarnak téged.˝ Ő azonban ezt felelte nekik: ˝Azok az én anyám és testvéreim, akik Isten igéjét hallgatják és megcselekszik.˝ /Lk 8,19-21/ ~ ~ ~ ~ Ezek az evangélium igéi.

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 41
- tegnap: 162
2021.10.25. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Megjelent Robert Sarah bíboros új könyve

Megjelent Robert Sarah bíboros új könyve
 
 
 
 
 
 
 
 
A Házaspárok, ébresszétek szerelmeteket! című kötet Barsi Balázs Széchenyi-díjas ferences szerzetes fordításában olvasható.

A Szent István Társulat könyvesboltjaiban már elérhető Robert Sarah bíboros új könyve, a Házaspárok, ébresszétek szerelmeteket!, Barsi Balázs Széchenyi-díjas ferences szerzetes fordításában.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Testvérek!

Bíboros úr ebben a könyvében házaspároknak és a családoknak kíván segítséget nyújtani, hogy újra felfedezzék a szeretet forrásait és a felélesztéséhez szükséges eszközöket. A kötet egy lelkigyakorlat összefoglalása, melyet »A házaspárokat gyógyító Mária« oltalma alatt tartott Lourdes-ban. Amikor Sarah bíboros az emlékezetünkhöz, értelmünkhöz és akaratunkhoz szól, akkor főként azt szeretné, hogy elérje a szívünket” – olvasható  Barsi Balázs atya közösségi oldalán.

A hit misztériumairól szóló elmélkedéseivel a reménységre hív. A szereteté lesz az utolsó szó. Az élet országútján szenvedőknek Krisztus azt mondja: én legyőztem a rosszat. Igen, Mária gyógyítja a házaspárokat és a családokat, palástjával beborít bennünket és senkit sem hagy egyedül” – fejti ki Guillaume d'Alancon, az Európai Családok Intézetének igazgatója, majd hozzáteszi: forduljunk tehát hozzá bizalommal... s így senki és semmi sem lesz képes elválasztani minket Krisztus szeretetétől.

Kép: Barsi Balázs közösségi oldala

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás