Tiszta Forrás
2023. szeptember 24.   
Névnap: Gellért, Gerda

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 31
- tegnap: 114
2022.03.10. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Sohasem volt még olyan fontos a békemenet, mint most

Sohasem volt még olyan fontos a békemenet, mint most

A békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) sajtótájékoztatót tartott, ahol a résztvevők egyetértett abban, hogy a rendezvénynek az orosz–ukrán háború miatt most szó szerint a békéről kell szólnia.

 

Felhívták a figyelmet arra is, hogy nem szabad megfeledkezni a békemenet eredeti céljáról, a globalista befolyás elleni fellépésről.

 

 

– A békemenet, mint elnevezés fennállása óta soha nem volt annyira aktuális, mint most 

– rögzítette Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája a békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) sajtótájékoztatóján. Mint Bayer elmondta, az egyetlen normális, értelmezhető és helyes politika a béke igenlése.

– Ne váljanak olyan fegyverré, amelyek visszafelé sülnek el – tért ki az Oroszország elleni szankciókra az újságíró, majd példaként említette, hogy a német kancellár rájött arra, amit a magyar kormányfő a kezdet kezdete óta hangsúlyoz, miszerint csak olyan szankciókat lehet bevezetni, amelyek nem sújtják az azokat elrendelő országokat.

– A békemenet célja nem változott semmit a tíz évvel ezelőtti, első békemenethez képest: nem leszünk gyarmat – emlékeztetett Stefka István, a békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum–Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF–CÖKA) sajtótájékoztatóján. Az író-publicista közölte: keletről a háború, nyugatról pedig a globalizmus-liberalizmus fenyegeti hazánkat. Ahogy arra kitért, Magyarország ragaszkodik a több mint ezeréves keresztény múltjához. 

– Ezeket meg akarjuk védeni, ezért vonulunk utcára 

– rögzítette Stefka István.

– Gazdasági lejtmenetet fog jelenteni, hogy Oroszországot gazdaságilag el akarják nyomni – mondta az orosz–ukrán háborúról szólva Széles Gábor üzletember. Hozzátette: ebből a válságból senki nem tud kimaradni. – Azért jó, hogy most tartjuk a békemenetet, mert talán elgondolkodtat mindenkit – hangsúlyozta az üzletember, kiemelve: gazdaságilag még nehezebb a helyzet, mint politikailag. 

Mint Széles Gábor elmondta, reméli, hogy a békemenet kicsit megnyugtatólag fog hatni.

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF–CÖKA szóvivője a Civil Igazságtételi Bizottság munkáját bemutató könyv kapcsán elmondta: a baloldal mindig a magyarok ellen folytatott kampányt.

– Most is ezt teszik, mivel fegyvereket szállítanának Ukrajnába és veszélyeztetnék a magyar energiabiztonságot 

– hangsúlyozta ifj. Lomnici. A kötet kapcsán a szóvivő azzal folytatta, hogy az sok fájdalmat tartalmaz. – Azt tapasztaljuk, hogy Strasbourgban megszégyenítik a kommunizmus áldozatait, különbséget tesznek fájdalom és fájdalom, a kommunizmus és a náci diktatúrák bűnei között – tette hozzá a szóvivő.

– Az Európai Unió és a Nyugat baloldali befolyásával szemben meg kell védeni Magyarországot – beszélt a békemenet céljáról Fricz Tamás, aki megjegyezte, hogy az említett kérdéseket háttérbe szorította a háború, de nem szabad ezeket elfelejteni. – Minél gyorsabban észszerű kompromisszumot kell kialakítani – mondta el véleményét a politológus a háborúról, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a békemenetnek most szó szerint a békéről kell szólnia. Fricz Tamás leszögezte, hogy Magyarország példásan viselkedik a jelenlegi helyzetben.

– A békemenetek akkor szoktak megmozdulni, amikor az emberek úgy érzik, hogy egy sorsfordító pillanathoz érkeztünk. Most az élet és a halál között kell választanunk. A rossz döntés a háborúba sodródást jelentené. Amikor Magyarország háborúba keveredett, akkor mindig rosszul járt

– állapította meg Bencsik András. A Demokrata hetilap főszerkesztője azt kérte, hogy az eseményre mindenki vigyen magával magyar lobogót, mivel az a nemzeti összefogásról fog szólni.

Csizmadia László, a CÖF–CÖKA elnöke a sajtótájékoztatón azt kérte, hogy minél többen vegyenek részt a békemeneten, és hozzanak magyar zászlókat. Mint mondta, a békemeneten „lengyel testvéreink”, valamint az olasz nemzeti-konzervatív szakszervezet, az UGL népes küldöttsége, illetve a spanyol Solidaridad szakszervezet és a Roma Szeretetszolgálat is részt vesz. Csizmadia bejelentette, hogy a CÖKA vezetősége magánpénzből 250 ezer forintot adományoz a Magyar Ökumenikus segélyszervezetnek az Ukrajnából érkező menekültek támogatására.

 

 Forrás:   

Borítókép: A 2021. október 23-i békemenet (Fotó: Kurucz Árpád)

 

Békemenet 2022 – íme a március 15-ei útvonal. 

A Békemenet március 15-én 12 órás gyülekezési időponttal, a Császár-Komjádi Sportuszoda melletti Elvis Presley térről indul.

A résztvevők a Margit híd, Szent István körút, Alkotmány utca útvonalon érkeznek a Parlament elé, a Kossuth Lajos térre, ahol Orbán Viktor miniszterelnök mond ünnepi beszédet.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által március 15-ére szervezett Békemenet üzenete “egyértelmű nem a háborúra, No war!” – közölte a Civil

Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a CÖKA kuratóriumi elnöke szerdán Budapesten.

                                                                                           

Csizmadia László sajtótájékoztatón azt kérte, hogy minél többen, magyar zászlókkal   vegyenek részt a Békemeneten.

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás