Tiszta Forrás
2023. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Minden kedves olvasónknak – határainkon belül, és határainkon túl – nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! ~ ~ ~ ~ I ~ ~ ~ Isten, áldd meg a magyart, ~ ~ ~ Jó kedvvel, bőséggel, ~ ~ ~ Nyújts feléje védő kart, ~ ~ ~ Ha küzd ellenséggel; ~ ~ ~ Bal sors akit régen tép, ~ ~ ~ Hozz rá víg esztendőt, ~ ~ ~ Megbűnhődte már e nép ~ ~ ~ A múltat s jövendőt! /Magyar Himnusz/

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 3
- tegnap: 161
2022.03.30. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Minden vádpont alól felmentették Päivi Räsänent

Minden vádpont alól felmentették Päivi Räsänent
 
 
 
 
 
 
 
A volt finn belügyminisztert homoszexuálisok diszkriminációjával és gyűlöletszítással vádolták meg.
 
 
 

Päivi Räsänen a finn evangélikus egyház aktív tagjaként még 2019-ben vonta kérdőre a lutheránus egyházat az LMBTQ-rendezvénynek nyújtott támogatásával kapcsolatban, a következő bibliai verset idézve Twitter-bejegyzésében:

„Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén…

A volt belügyminiszternek emellett két másik ügyben is bíróság elé kellett állnia, egy 2004-ben készített írása – arról, hogy Isten az embert férfinak és nőnek teremtette –  és egy „Mit gondolt Jézus a homoszexualitásról?” címmel 2018-ban adásba került talk showban elhangzott megjegyzései miatt – emlékeztet a Hetek.

Ahogy arról a Mandiner is több alkalommal is beszámolt, a skandináv ország korábbi belügyminiszterét azért citálták bíróság elé, mert Pál apostolt idézve intette meg egyházát a Pride támogatása miatt a Twitteren. Elsőfokon szerda délben született ítélet az ügyben, melynek értelmében

 minden vádat ejtettek Räsänen ellen.

Helsinki Kerületi Bíróság: Räsänen a törvényi kereteken belül járt el

Az Yle finn közszolgálati műsorszolgáltató értesülését a Helsinki Kerületi Bíróság sajtóközleménye  is megerősítette. 

A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy Räsänen 

 a szólásszabadság és a vallásszabadság törvényes határain belül beszélt.

„A szólásszabadság és a szólásszabadság korlátozásának azonban nyomós társadalmi oka van” – olvasható a közleményben. Majd azzal folytatták, hogy „a szexuális kisebbségekhez tartozó személyek joga és a szexuális kisebbségek méltósága és egyenlősége lehet ilyen indok”.

A bíróság azonban úgy véli, hogy Räsänen a törvényi kereteken belül járt el.

„Ezt az ítéletet várták”

A Hetek arra is kitért írásában, hogy Päivi Räsänen képviselő és Juhana Pohjola püspök sajtótájékoztatót tartottak az ítélet kihirdetését követően. Ebből kiderült, hogy nagyon megkönnyebbültek a döntés után. A volt miniszter megköszönte a támogatást, amelyet kapott. Hozzátette ezt az ítéletet várták.

„Megtiszteltetés, hogy megvédhettük a szólásszabadságot és a vallásszabadságot. Remélem, hogy senki másnak nem kell ilyen folyamaton keresztülmennie a jövőben”.

– mondta a finn képviselő.

Räsänent megkérdezték arról is, hogy a jövőben idéz-e még a Bibliából. „Persze” – válaszolta. Majd azzal folytatta,

„Remélem, mindannyian megtesszük ezt. Keresse meg a Bibliát a könyvespolcain, olvassa el, és olvassa el a maga kontextusában”.

A főügyész valószínűleg fellebbezni fog

Helsinkiben a CNE riporterét, Danielle Miettinent felhívta Raija Toiviainen főügyész, akit meglepett az ítélet. Azt kívánta, bárcsak a bíróság jobban mérlegelte volna a szólásszabadság és a diszkrimináció viszonyát. Tanulmányozni fogja az ítéletet, majd eldönti, hogy fellebbez-e az ügyben egy magasabb bíróságon. „Valószínűleg megteszem” – idézte Toiviainen nyilatkozatát a Hetek.

 

 

 

 

Nyitóképen Päivi Räsänen képviselő Fotó: Facebook

 Forrás:

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás