Tiszta Forrás
2020. április 07.   
Névnap: Herman, János

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

JÉZUS SZAVAI FAUSZTINA NŐVÉRHEZ: ~ ~ ~ ~ Azt akarom, hogy a bűnösök félelem nélkül jöjjenek Hozzám. A legnagyobb bűnösöknek különös joguk van Irgalmasságomra. Ha bűneik még oly elvetendők volnának is, megörvendeztetnek akkor, ha Irgalmasságomnál keresnek menedéket. Elhalmozom őket szeretetemmel várakozásukon felül. Nem tudom megbüntetni azt, aki Irgalmasságomban bízik! ~ ~ ~ ~ Kívánom, hogy a papok hirdessék a bűnös lelkeknek nagy Irgalmasságomat. ~ ~ ~ ~ Mondd meg a papoknak, amikor kimeríthetetlen Irgalmasságomat hirdetik, szavaiknak oly erőt adok, hogy tőlük a legkonokabb bűnös szíve is meglágyul. ~ ~ ~ ~ Ha egy bűnös Irgalmasságomhoz fordul, megdicsőít Engem és tiszteli szenvedésemet. Halála óráján megvédem őt. ~ ~ ~ ~ Ha egy lélek Irgalmasságomat magasztalja, megremeg tőle a sátán és a pokol mélységébe menekül. ~ ~ ~ ~ Leányom, ne hagyj fel küldetéseddel! Vigasztald Szívemet, mely a bűnösök iránti Irgalmamban felemésztődik! ~ ~ ~ ~ Azokat a lelkeket, akik irgalmasságom tiszteletét terjesztik, egész életükben megoltalmazom. Haláluk óráján pedig nem bírájuk, hanem irgalmas Megváltójuk leszek! ~ ~ ~ ~ Úgy tetszik nekem, hogy ez által az ima által mindent megadjak, amire engem kértek, ha ez megegyezik akaratommal. ~ ~ ~ ~ Ha ezt az imát haldokló mellett mondják, mérséklődik Isten haragja, és mérhetetlen irgalom veszi körül a lelket. E rózsafüzér imádkozásával közelebb hozod hozzám az emberiséget. ~ ~ ~ ~ Azokat a lelkeket, akik ezt a rózsafüzért imádkozzák, már életükben körülöleli irgalmam, különösen pedig haláluk óráján. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
10 látogató

Látogatások

- ma: 290
- tegnap: 307
2015.03.09. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Országjárásra indult a máriapócsi kegykép – KÉPGALÉRIÁVAL

Országjárásra indult a máriapócsi kegykép – KÉPGALÉRIÁVAL
2015. március 9. hétfő

 

Országos körútra indult Máriapócsról a könnyező Szűz Mária-ikon március 8-án, vasárnap Kocsis Fülöp görögkatolikus püspök áldásával. Az országjárás első állomása Csenger volt, ahonnan a kegykép Nyírcsaholy felé vette útját. A Hajdúdorogi Egyházmegye híradását közöljük.

 

Aktuális állomások (klikk a szövegre):

 

 


KÉPGALÉRIÁVAL – klikk a képre!

A máriapócsi görögkatolikus kegytemplom zarándokhellyé válásának 300. évfordulója alkalmából országjáró körútra indult a búcsújáróhely Szűz Mária-kegyképe. A tricentenáriumi év keretében zajló országjárás első állomásaként Csengerbe érkezett a híres könnyező Mária-ikon, melynek érkezését a város és a környék lakosain kívül számos messziről – határon innen és túlról – érkező zarándok is izgatottan várta. Porcsalmáról húszan indultak el gyalogosan már a reggeli órákban, hogy útközben (Tyukod, Ura és Csengerújfalu községek érintésével) közel százfősre duzzadt csoportjukat a szent kép érkezéséhez igazítva csatlakozzanak a város főterén összesereglett hívekhez.

A kegykép 13.30-kor, rendőri felvezetéssel érkezett meg Csengerbe, hogy rövid ideig a Szent István téren váljék láthatóvá a hívek számára. Miután a kegyképet elhelyezték a város főterén felállított színpadon, Ignácz András parókus köszöntőjében elmondta, hogy ez egy olyan nap, mikor a város főterén nemcsak az utcák érnek össze, hanem a szívek és a lelkek ugyanúgy. Forján Zsolt, Csenger polgármestere amellett, hogy köszöntötte a városba érkezőket, kiemelte: „a mai nap kettős ünnep Csenger számára, hiszen amellett, hogy március 8-án ünnepeljük a hölgyeket, ugyanezen az ünnepi napon érkezett Csengerbe a magyar és egyetemes történelem páratlan kulturális értékkel bíró, hazánkban és külföldön is egyaránt tisztelt, féltve őrzött ereklyéje, az Isten fiának életet adó Szűz Máriát ábrázoló kegykép.”

A köszöntőket követően a kegyképet gyalogosan kísérték át a Makovecz Imre tervei alapján 2000-ben épült ,,angyalszárnyas” templomba, ahol Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök üdvözölte az egybegyűlteket, majd megkezdődött a paraklisz (könyörgő ájtatosság az Istenszülő Szűz Máriához. A görög παράκλησις ’odahívás, segítségül hívás, kérés; buzdítás, felszólítás; vigasztalás’ szóból – A szerk.). Ezután következett a rozsályi és csegöldi egyházközség, majd az Orfeusz Egyesület és a Támasz-Pont műsora. A nap római katolikus szentmisével folytatódott, melyet Schönberger Jenő szatmári megyéspüspök celebrált. Ezt Nagy Szent Bazil Liturgiája, majd a vecsernye követte.

Fotó: Hajdúdorogi Egyházmegye

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás