Tiszta Forrás
2023. szeptember 23.   
Névnap: Tekla, Líviusz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Esti imádság: ♡ Istenem, hiszek tebenned, mert örökké igazmondó vagy. ♡ Istenem, remélek tebenned, mert mindenkor hű és irgalmas vagy. ♡ Istenem, mindennél jobban szeretlek téged, mert végtelenül jó és szeretetreméltó vagy. ♡

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 85
- tegnap: 116
2022.12.29. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 1

Imádság XVI. Benedek pápáért

Imádság XVI. Benedek pápáért

 

Urunk Jézus Krisztus, aki jelen vagy az Oltáriszentségben! Imádunk és áldunk Téged szent megtestesülésedért, a véreden szerzett megváltásért, dicsőséges feltámadásodért és különösen is a Szentlélek kiárasztásáért, amellyel megalapítottad Egyházadat, a Te Titokzatos Testedet.
 
 
 
 

Köszönjük, hogy pásztorokat, atyákat rendeltél Családod fölé, és Szent Édesanyádat rendelted anyánkká, minket pedig a megszentelő kegyelem által Isten gyermekeivé tettél. Áldott légy mindörökké, most és az egész örökkévalóságon át az Atyával, akitől minden származik, és a Szentlélekkel együtt, akiben mindent megvalósítasz. Megrendült lélekkel és hálatelt szívvel mondunk köszönetet Neked, Örök Pásztor, Szentatyánkért, Benedek pápáért, akit Péter utódjává tettél, s akire nyolc esztendőn át nyájad vezetését bíztad. Hálát adunk Neked, Urunk, hogy személyében olyan pásztorral ajándékoztad meg népedet, aki hűségesen megőrizte a hitletéteményt, védelmezte azt a külső és belső támadásokkal szemben, ugyanakkor igehirdetésével a mai ember számára is elérhetővé tette. 


Köszönjük, hogy tanítása és tanúságtétele által megerősítettél bennünket a Beléd vetett reménységben, s abban, amit mondottál: a pokol kapui nem vesznek erőt Egyházadon. Köszönjük, hogy megtanulhattuk tőle, hogy a szeretet és az igazság összetartozik: a szeretet az igazságban van; s az olyan szeretet, mely az igazságon kívül van, nem lehet igazi szeretet. Köszönjük, hogy szavai és áldásadó megnyilatkozásai által az élet és a szeretet kultúráját építetted a Szentlélek erejével,a gyűlölet és a halál civilizációjával szemben. 

Kérünk, őrizd meg őt továbbra is, növeld éveinek számát a Te dicsőségedre és a mi lelki javunkra, hogy csendes tanúságtételével, imádságával, szavaival és írásaival továbbra is megerősítse a püspököket, a papokat és a híveket az igaz hitben. Te adj erőt neki minden látható és láthatatlan ellenséggel szemben, áldd meg őt imádságos visszavonultságában és minden munkájában, s lakozzál atyai szívében, elárasztva őt azzal a békességgel, mely minden értelmet meghalad. 

Ha pedig majd elérkezik végső órája, légy mellette, Urunk, Szentséges Anyáddal, védőszentjével, Szent Józseffel,Szent Péter apostollal és a többi szent apostolokkal és vértanúkkal, Szent Benedekkel és a többi szent hitvallókkal,s minden üdvözült lélekkel. Add meg neki azon az órán, hogy boldogan hallgassa a Te szavadat: „Jól van, derék és hűséges szolgám, menj be Urad örömébe!” Érte mondott hálánkat és könyörgésünket bizalommal terjesztjük színed elé, aki élsz és uralkodol az Atyával és a Szentlélekkel egységben, most és mindörökkön-örökké. Ámen.

 

Barsi Balázs

 

P.s.:

Krisztusban szeretett Testvéreink !

Legalább egyszer  mindenki imádkozza  el Barsi Balázs atya megérintöen szép imáját szeretett  idös, beteg pápánkért  XlV. Benedekért..

Fájdalmainak és szenvedéseinek enyhitésért , és a mielöbbi teljes felépüléséért.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2022.12.29.   22:51:31   JóB
Beati immaculati in via: * qui ambulant in
lege Domini. / Beati, qui scurtantur testimonia
eius: * in toto corde exquirunt eum. / Non enim
qui operantur iniquitatem, * in viis eius
ambulaverunt.