Tiszta Forrás
2023. szeptember 23.   
Névnap: Tekla, Líviusz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
34 látogató

Látogatások

- ma: 99
- tegnap: 116
2023.03.07. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Ima háború idején

Ima háború idején

Uram, bocsásd meg nekünk, hogy csak a szükség idején fordulunk teljes szívvel hozzád. Bocsásd meg, hogy csak a bajban ismerjük fel, nálad a segítség, s meghallgatod azt, aki hozzád kiált. Vedd le, Uram, rólunk bűneinket, és ne taszíts el minket vétkeinkkel együtt. Hiszen Nálad az irgalom, és teljes Nálad a szabadulás. Most már megdöbbenve látjuk – bár mondtad, de nem hittük –, hogy a mi vétkeink árát a gyermekeink fizetik meg. Rájuk raktuk azt a terhet, amit mi nem akartunk viselni. Most puhítsd bánattal gőgös keménységünket. Értük könyörgünk, nem magunkért. Add, Uram, hogy teljes szívvel hozzád forduljunk és veled együtt alakítsuk számukra azt a világot, amely nem a háborút készíti elő.

Most már a saját bőrünkön érezzük, hogy mi a különbség az élet kultúrája és a halál kultúrája között. Elért bennünket a háború. Amíg messze volt tőlünk, nem szorult el a szívünk, nem eszmélt a lelkünk. Élveztük azt a békét, amely nem a Te békéd volt. Most a valódi békéért könyörgünk, amely csak Tőled jöhet. Mert Te magad vagy a Béke. Add, hogy most már ne térjünk le az együttérzésnek és a szeretetnek arról az útjáról, amelyre a rászorulók vezettek minket. Katartikus élmény felismerni, hogy mennyi együttérzésre és szeretetre vagyunk képesek. Hiszen ők, a szenvedők, a meggyötörtek értünk is vezekelnek. Most nem mi vagyunk értük, hanem ők vannak miérettünk. Illő, hogy összeérjen a sorsunk.

Azokért is könyörgünk, akiknek nem rendült meg a szívük. Akik ebben az apokaliptikus helyzetben is még mindig önös érdekük lelketlen kényszerében élnek. Akik áldozatos segítség, önvizsgálat és imádság helyett, érzéketlen szívvel csak saját rövid távú hasznukra figyelnek.

Adj békét, Urunk, az emberi szívekbe, adj békét a háborútól szenvedőknek, és adj megbékélést, hogy ne a bosszú legyen a következő háború magvetése. Legyen erős reményünk és cselekedeteink megerősítője a zsoltáros szava: „Szorultságukban az Úrhoz kiáltottak, s ő megmentette őket minden félelmüktől. Egyenes úton vezette őket, hogy lakható helyre jussanak, s megköszönjék az Úr kegyelmét.” Add, Uram, hogy gyógyító szereteted és irgalmas jóságod fáradhatatlan közvetítői legyünk a bajban lévő embertársaink mellett. Ültess, Urunk, békét a lelkünkbe, és add, hogy az felnövekedjék bennünk. Tégy minket a Te Békéd eszközévé.

 

Mária, hajnali szép Csillag, Béke Királynője, szomorúak vigasztalója, betegek gyógyítója, könyörögj érettünk.

Ámen.

 

 

 

 

Forrás: 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás