Tiszta Forrás
2020. július 08.   
Névnap: Ellák, Edgár

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
10 látogató

Látogatások

- ma: 58
- tegnap: 216
2015.04.18. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Asia Bibi férje és lánya találkozott Ferenc pápával az általános kihallgatáson

Asia Bibi férje és lánya találkozott Ferenc pápával az általános kihallgatáson
2015. április 17. péntek 20:00

Április 15-én, a szerdai általános kihallgatáson Ferenc pápa üdvözölte Asia Bibi férjét és egyik lányát, akik azért érkeztek Európába, hogy további támogatókat nyerjenek meg a Pakisztánban káromlásért elítélt keresztény édesanya ügyének. A Vatikáni Rádió angol szerkesztőségének híre.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PPfCN15DYlM

 

Asia Bibi, eredeti nevén Aasiya Noreen egy pakisztáni keresztény asszony, akit Mohamed próféta ellen elkövetett blaszfémia vádjával tartóztattak le 2010-ben, majd halálra ítéltek. Amennyiben a pakisztáni legfelsőbb bíróság jóváhagyja, az ítélet végrehajthatóvá válik.

Ashiq Masih, a halálra ítélt asszony férje és egyik lányuk, Eisham Európába érkezett, hogy támogatókat nyerjenek meg az édesanya ügyének.


Asia Bibi védőügyvédje, Joseph Nadeem kedden sajtótájékoztatót tartott Rómában, melyen az olasz parlamentet és a nemzetközi közösséget arra kérte, gyakoroljanak nyomást a pakisztáni kormányra, hogy bocsássák szabadon védencét – ezt Joseph Nadeem a Vatikáni Rádiónak adott interjújában is kiemelte.

„Utolsó esélyünk az elnöki kegyelem, amit azzal lehetne elérni, ha a nemzetközi közösség nyomás alá helyezné a pakisztáni kormányt, és Asia Bibi szabadon bocsátását kérné. (…) Már két kérvényt nyújtottunk be a legfelsőbb bírósághoz a fellebbviteli tárgyalás ügyében, a legfelsőbb bíróság elnöke azonban elutasította mindkettőt.”

A család igyekszik bizakodó maradni a nehézségek ellenére, és nagyon bíznak az egyház segítségében.

Fotó: Catholic.org

Videó: Rome Reports

Forrás: Vatikáni Rádió angol szerkesztőség

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás