Tiszta Forrás
2019. december 06.   
Névnap: Miklós, Csinszka

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 26 ~ ~ ~ ~ Az Úr az én világosságom és üdvösségem: kitől kellene félnem? ~ ~ Az Úr oltalmazza életemet: kitől kellene remegnem? ~ ~ Ha közelednek felém a gonoszok, hogy egyék húsomat, ellenségeim, akik szorongatnak, maguk botlanak meg és elesnek. ~ ~ Ha táborok kelnek is ellenem, nem ijed meg szívem; Ha harc támad is ellenem, akkor is reménykedem. ~ ~ Egyet kérek az Úrtól, azért esedezem: hadd lakjam az Úr házában életemnek minden napján, hadd lássam az Úr pompáját, hadd látogassam templomát. ~ ~ Mert ő elrejt hajlékában a veszedelem idején, elbújtat sátra rejtekében, kősziklára emel fel engem. ~ ~ Így fölemeli fejemet ellenségeim fölé, akik körülvesznek. ~ ~ Én pedig diadalkiáltással áldozatot mutatok be hajlékában, éneklek és zsoltárt zengek az Úrnak. ~ ~ Halld meg, Uram, szózatomat, amellyel hozzád kiáltok, könyörülj rajtam és hallgass meg engem! ~ ~ Rólad mondja a szívem: ˝Téged keres tekintetem!˝ ~ ~ A te arcodat keresem, Uram! ~ ~ Ne fordítsd el tőlem arcodat, ne fordulj el haragodban szolgádtól, te vagy segítőm; Ne hagyj el és ne vess meg engem, üdvözítő Istenem! ~ ~ Hisz atyám és anyám is elhagyott, de az Úr fölkarolt engem. ~ ~ Mutasd meg nekem, Uram, utadat, és vezess engem a helyes ösvényre ellenségeim miatt. ~ ~ Ne adj át ellenségeim akaratának, mert hamis tanúk támadnak ellenem, akik erőszakot lihegnek. ~ ~ Hiszem, hogy meglátom az Úr javait az élők földjén. ~ ~ Remélj az Úrban, légy férfias, bátor legyen szíved, és bízzál az Úrban! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
10 látogató

Látogatások

- ma: 691
- tegnap: 1122
2015.04.18. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Asia Bibi férje és lánya találkozott Ferenc pápával az általános kihallgatáson

Asia Bibi férje és lánya találkozott Ferenc pápával az általános kihallgatáson
2015. április 17. péntek 20:00

Április 15-én, a szerdai általános kihallgatáson Ferenc pápa üdvözölte Asia Bibi férjét és egyik lányát, akik azért érkeztek Európába, hogy további támogatókat nyerjenek meg a Pakisztánban káromlásért elítélt keresztény édesanya ügyének. A Vatikáni Rádió angol szerkesztőségének híre.

 

https://www.youtube.com/watch?v=PPfCN15DYlM

 

Asia Bibi, eredeti nevén Aasiya Noreen egy pakisztáni keresztény asszony, akit Mohamed próféta ellen elkövetett blaszfémia vádjával tartóztattak le 2010-ben, majd halálra ítéltek. Amennyiben a pakisztáni legfelsőbb bíróság jóváhagyja, az ítélet végrehajthatóvá válik.

Ashiq Masih, a halálra ítélt asszony férje és egyik lányuk, Eisham Európába érkezett, hogy támogatókat nyerjenek meg az édesanya ügyének.


Asia Bibi védőügyvédje, Joseph Nadeem kedden sajtótájékoztatót tartott Rómában, melyen az olasz parlamentet és a nemzetközi közösséget arra kérte, gyakoroljanak nyomást a pakisztáni kormányra, hogy bocsássák szabadon védencét – ezt Joseph Nadeem a Vatikáni Rádiónak adott interjújában is kiemelte.

„Utolsó esélyünk az elnöki kegyelem, amit azzal lehetne elérni, ha a nemzetközi közösség nyomás alá helyezné a pakisztáni kormányt, és Asia Bibi szabadon bocsátását kérné. (…) Már két kérvényt nyújtottunk be a legfelsőbb bírósághoz a fellebbviteli tárgyalás ügyében, a legfelsőbb bíróság elnöke azonban elutasította mindkettőt.”

A család igyekszik bizakodó maradni a nehézségek ellenére, és nagyon bíznak az egyház segítségében.

Fotó: Catholic.org

Videó: Rome Reports

Forrás: Vatikáni Rádió angol szerkesztőség

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás