Tiszta Forrás
2020. július 14.   
Névnap: Örs, Stella

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 182
- tegnap: 233
2019.10.18. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Péntek

Péntek

                            2019. október 18. – Péntek

 

 

 

 

 

 

Az apostolok kiválasztása után Jézus kiválasztott más hetvenkét tanítványt, és elküldte őket kettesével maga előtt minden városba és helységbe, ahová menni szándékozott. Így szólt hozzájuk: „Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás Urát, küldjön munkásokat aratásába.

Menjetek!

Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé. Ne vigyetek magatokkal se erszényt, se tarisznyát, se sarut. Az úton senkit se köszöntsetek. Ha betértek egy házba, először is ezt mondjátok: „Békesség e háznak!” Ha békesség fia lakik ott, rászáll a ti békességtek, ha nem, visszaszáll rátok. Maradjatok ugyanabban a házban, és azt egyétek és igyátok, amijük van. Mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra. Ha egy városba érkeztek, és szívesen látnak titeket, egyétek, amit elétek adnak. Gyógyítsátok meg ott a betegeket, és hirdessétek: „Elérkezett hozzátok az Isten országa!” De ha betértek valamelyik városba, és nem látnak titeket szívesen, menjetek ki az utcára, és mondjátok: „Még a port is lerázzuk, ami városotokban a lábunkra tapadt, de tudjátok meg: Elérkezett hozzátok az Isten országa!” Bizony, mondom nektek: Szodomának könnyebb sorsa lesz azon a napon, mint ennek a városnak.”

Lk 10,1-12

 

 

 

 

 


Elmélkedés:

A mai nap evangéliumában arról olvasunk, hogy Jézus útnak indítja hetvenkét tanítványát. Lukács evangélista leírásából kitűnik, hogy nem az a legfontosabb, hogy milyen feladatot, szolgálatot végeznek majd a küldöttek, hanem az, hogy Jézustól kapnak küldetést, ő bízza meg őket. A feladat pedig nem lehet más, mint amit Mesterük is küldetésének tart: Isten országának örömhírét hirdetni.
A küldést megelőzően Jézus tanácsokat ad, amelyekkel helyes lelkületre tanítja, neveli őket. Nem titkolja el a küldetéssel járó veszélyeket, ezért mondja: „Úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé.” Védtelenek és kiszolgáltatottak lesznek, de bízzanak az őket küldő Mesterben! Lelkükre köti, hogy ne vigyenek magukkal semmit! Bízzanak a gondviselésben! Bízzanak abban, hogy az Úrtól kapott erő és tanítás elég lesz számukra! Bízzanak abban, hogy küldőjük nevében végzett szolgálatuk eredményes lesz! Jézus szavaiból kiderül továbbá, hogy eljött a béke új korszaka. Ezért kéri, hogy békességet kívánjanak mindazoknak, akik befogadják őket házukba. Bízzanak tehát abban, hogy az Istentől jövő békességet jóindulattal elfogadják az emberek! Hatalmat kapnak a betegek gyógyítására és a tanításra, s ennek köszönhetően kiszélesedik Jézus megváltói műve.
Jézus mindannyiunknak megbízást ad, hogy legyünk Isten országának hirdetői. Kész vagyok-e erre a szolgálatra?
© Horváth István Sándor

 

Imádság:

 

 

Fogadd szívesen, Uram, Istenem, fölajánlásomat és végtelen dicséretedre, fogyhatatlan magasztalásodra irányuló vágyódásomat, hiszen ezek kijárnak neked, mert kimondhatatlanul nagy és hatalmas vagy. Ezzel fordulok hozzád és szeretnék hozzád fordulni minden nap, minden időben, és arra kérek minden mennyei lelket, minden benned hívőt, hogy velem együtt adjon hálát neked és dicsőítsen téged.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás