Tiszta Forrás
2020. július 10.   
Névnap: Amália

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
9 látogató

Látogatások

- ma: 117
- tegnap: 158
2019.10.12. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Szombat

Szombat

                            2019. október 12. – Szombat

 

 

 

 

 

 

Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, felkiáltott egy asszony a tömegből:

„Boldog a méh, mely hordozott téged, és az emlő, amely táplált!”

Erre ő így válaszolt: „És még milyen boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!”

Lk 11,27-28

 

 

 


Elmélkedés:

Az evangéliumi leírások szerint nyilvános működése során Jézus ritkán találkozott családtagjaival, köztük édesanyjával. Mária személye inkább a megelőző részekben, azaz Jézus gyermekségtörténetében, illetve a szenvedéstörténetben fordul elő. A mai evangéliumi részben nem mint szereplő jelenik meg Jézus édesanyja, hanem mint akit valaki magasztal azért, hogy a Megváltó anyja lehet. Az ismeretlen asszony, aki felkiált a tömegből, Jézus anyját boldognak nevezi. Nem mintha ismerné Máriát személyesen, hanem Jézussal való kapcsolatáért, édesanyai hivatásáért magasztalja őt.
A kiáltásra válaszolva Jézus ezt mondja: „És még milyen boldogok azok, akik Isten szavát hallgatják és meg is tartják!” A felkiáltó asszony és Jézus kijelentésének közös alapja az Úrral való személyes kapcsolat. Aki kapcsolatba kerül és kapcsolatban marad Jézussal, az megtalálta élete boldogságát. Mária esetében ez egy anya-fiú kapcsolat, a mi esetünkben pedig mester és tanítványa kapcsolatról beszélhetünk. Az Úr szavának, tanításának hallgatása és a szentségekben való részesedés jelenti számunkra a vele való személyes, baráti, testvéri kapcsolatot. Hallgassuk mindig figyelmesen és a megvalósítás készségével Jézus szavát, amely kijelöli számunkra a lelki fejlődés útját. Engedjük, hogy Isten szava átformálja gondolkodásunkat és életünket!
© Horváth István Sándor

 

Imádság:

 

 

 


Kérünk, Urunk, Istenünk, taníts meg bennünket arra, hogy helyesen kérjük tőled azt, ami javunkra szolgál! Te kormányozd életünk hajóját magad felé, minden viharvert lélek csendes kikötője! Mutasd meg az irányt, amerre mennünk kell! Újítsd meg bennünk az engedelmesség lelkületét! Adj nekünk alázatot, hogy mindenben elfogadjuk akaratodat!

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás