Tiszta Forrás
2021. június 25.   
Névnap: Vilmos, Viola

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
8 látogató

Látogatások

- ma: 39
- tegnap: 447
2019.11.28. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Csütörtök

Csütörtök

                         2019. november 28. – Csütörtök

 

Jézus így jövendölt Jeruzsálem pusztulásáról és a saját második eljöveteléről: Amikor látjátok, hogy Jeruzsálemet hadsereg veszi körül, tudjátok meg, hogy elérkezett a pusztulása! Akkor, akik Júdeában vannak, fussanak a hegyekbe; akik a városban meneküljenek el; és akik vidéken vannak, vissza ne térjenek! A bosszúállás napjai ezek, hogy beteljesedjék mindaz, amit az Írás mond. Jaj, a várandós és szoptatós anyáknak azokban a napokban! Nagy gyötrelem lesz a földön, és az ítélet haragja sújtja ezt a népet. Lesznek, akiket kardélre hánynak. Sokakat fogságba hurcolnak pogány népek közé. Jeruzsálemet pogányok tiporják, amíg idejük be nem telik.

Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a földön pedig kétségbeesett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt.

Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek. Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel. Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok.

Lk 21,20-28

 

 


Elmélkedés:

A mai evangéliumban Jézus először Jeruzsálem pusztulását jövendöli meg, majd pedig újbóli eljöveteléről tanít, amely az idők végén fog bekövetkezni. Tudjuk, hogy amikor Szent Lukács evangélista megírja művét, már bekövetkezett Jeruzsálem pusztulása, hiszen a rómaiak a zsidó háború végén megostromolták és elfoglalták a várost, a templomot felégették és lerombolták. Jézus hallgatóságának viszont még nem lehet erről tapasztalata, ezért csodálkozva és rémülettel hallgatták kijelentéseit. A jeruzsálemi templom a legszentebb hely minden zsidó számára. Ez a mindenható Isten lakóhelye, ez az ő háza. Ide érkeznek a zarándokok, hogy bemutassák áldozataikat és imádkozzanak. Elképzelhetetlen számukra, hogy pogányok lerombolják ezt a helyet, az itt lakó Isten nem fogja ezt megengedni. Ha ez megtörténne, az Isten tehetetlenségének, gyengeségének volna a jele. De Isten az egész világ Ura, aki az ószövetségi időkben harcolt az általa választott népért, s e nép javára számos alkalommal megmutatta erejét, legyőzte a zsidóság ellenségeit.
Ha Isten valamit nem lát jónak, akkor engedi annak megsemmisülését. Ugyanakkor helyébe képes újat építeni, létrehozni. Ez az isteni újjáalkotó szándék nem csak a történelmi eseményekben, hanem az emberek életében is tetten érhető.
Isten nekem is megadja az újrakezdés lehetőségét.
© Horváth István Sándor

 

Imádság:

 

 

Urunk, Jézus Krisztus! Te vagy az élet és a halál Ura! Életünk és örök életünk a te kezedben van. Minden reményünket beléd helyezzük, mert te képes vagy arra, hogy új életet adj nekünk a feltámadás által. Szeretnénk örökké élni, szeretnénk eljutni az örök boldogságra, szeretnénk együtt lenni Istennel az örökkévalóságban. Urunk, hisszük, hogy halálod után harmadnapon feltámadtál. Vezess minket a mennyországba! Érints meg minket, hogy új életre támadjunk!

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás