Tiszta Forrás
2020. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 36
- tegnap: 193
2020.02.05. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Szerda

Szerda

 

                             2020. február 5. – Szerda

 

Abban az időben: Jézus hazament Názáretbe. Tanítványai elkísérték. Amikor elérkezett a szombat napja, tanítani kezdett a zsinagógában.Sokan hallgatták, és csodálkozva mondogatták: „Honnét vette ezt? Miféle bölcsesség ez, amely neki adatott? És a csodák, amelyeket kezével véghezvisz! Nem az ács ez, Mária fia, Jakab, József, Júdás és Simon rokona? S ugye nővérei is itt élnek közöttünk?” És megbotránkoztak benne. Jézus erre megjegyezte:

„Nem vetik meg a prófétát, csak a hazájában, rokonai körében, a saját házában.”

Nem is tehetett ott csodát, csupán néhány beteget gyógyított meg, kézrátétellel. Maga is csodálkozott hitetlenségükön.

Mk 6,1-6

 

 

 


Elmélkedés:

Nap mint nap tanuljuk és gyakoroljuk, hogy a szeretet szemével nézzük a másik embert. Főként azokkal érdemes ilyen kapcsolatban lenni, akik szinte állandóan a közelünkben vannak, akikkel együtt dolgozunk vagy együtt élünk. Tudjuk, hogy főként a családtagok között mennyire hamar elmérgesedhet a kapcsolat a szeretet lelkülete nélkül. Igen, sokszor félre kell tennünk előítéleteinket. Meg kell látnunk a másik személy szeretetre vágyakozását, még akkor is, ha olykor sérülékeny vagy sebzett arcát mutatja felénk.
A mai evangéliumban a Názáretben élő emberekről olvasunk. Ebben a városban, a körükben nőtt fel Jézus, s amikor most visszatér hozzájuk és a zsinagógai istentiszteleten tanítani akarja őket, akkor ők nem a szeretet, hanem a botránkozás szemével tekintenek rá. Mi a problémájuk Jézussal? Ott kezdődik számukra a gond, hogy Jézus nem az az ember, akinek eddig hitték. Ők meg voltak arról győződve, hogy ismerik származását és családját, de csodái és rendkívüli erejű tanítása miatt már nem illik bele az általuk alkotott képbe. A názáretiek saját elképzelésük és előítéletük rabjává válnak, s ez megakadályozza őket abban, hogy Jézusban meglássák az Isten Fiát. Így jár az, aki saját megszokott látásmódjához ragaszkodik, és nem keres, nem talál magának új nézőpontot.
© Horváth István Sándor

 

Imádság:

 

 

Urunk, Istenünk! Látjuk és elismerjük, hogy a világban, az Egyházban és bennünk egyaránt jelen van a jó és a rossz. Isten és a sátán küzd a lelkünkért, örök sorsunkért. Segíts, hogy minden helyzetben felismerjük és elutasítsuk a gonosz kísértéseit! Növeld bennünk az életszentség vágyát, hogy készek legyünk engedelmeskedni neked, teljesíteni akaratodat! Gyarlóságunk, esendőségünk és bűnre hajló emberi természetünk ellenére is hozzád tartozunk, és tanításod szerint akarunk élni. Segítsen minket a te kegyelmed és irgalmad az üdvösségre!

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás