Tiszta Forrás
2020. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
6 látogató

Látogatások

- ma: 20
- tegnap: 193
2020.02.06. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Csütörtök

Csütörtök

                             2020. február 6. – Csütörtök

 

 

 

 

 

 

 

 

Abban az időben: Jézus magához hívta a tizenkettőt, és kettesével elküldte őket, hatalmat adva nekik a tisztátalan lelkek felett. Megparancsolta nekik, hogy az útra ne vigyenek semmit, csak vándorbotot: sem kenyeret, sem tarisznyát, sem pénzt az övükben. Sarut kössenek, de két ruhadarabot ne vegyenek magukra.
Azután így folytatta:

„Ha valahol betértek egy házba, maradjatok ott addig, amíg utatokat nem folytatjátok. Ha valamely helységben nem fogadnak be és nem hallgatnak meg titeket, menjetek el onnét, s még a port is rázzátok le lábatokról, tanúbizonyságul ellenük.”

Azok elmentek, s hirdették mindenkinek, hogy térjenek meg. Sok ördögöt kiűztek, és olajjal megkenve sok beteget meggyógyítottak.

Mk 6,7-13

 

 

 


Elmélkedés:

A keresztény élet nem kényelmes üldögélést vagy nézelődést jelent. De nem is azt, hogy egyre megvilágosultabban tekintünk hitünk igazságaira és szüntelenül azt várjuk, hogy Isten egyre jobban feltárja számunkra törvényeinek értelmét. Tévednek azok, akik olyan lelki kalandot várnak a vallásosságtól, amely távol áll a hétköznapok küzdelmeitől és a mindennapok kötelességeitől. Ha ilyen dolgokat várnánk a kereszténységtől, akkor Jézus súlytalan tanítóvá, erkölcsi megmondóemberré vagy érthetetlen filozófussá válna számunkra.
A keresztény hit és a keresztény élet Jézus követését jelenti. Egy olyan személyét, aki állandóan úton van, utakat keres az emberek felé. Útja során pedig, akár siet, akár ráérősen halad, mindig észreveszi az embereket. És megérinti őket szavával vagy éppen a kezével. Éppúgy betér a szegények, mint a tehetősek házába, ha szeretettel hívják és fogadják. De azon sem csodálkozik, ha őt és tanítványait nem fogadják be és aznap éppen nincs hová a fejüket lehajtaniuk. Odalép a hivatali asztalánál dolgozó vámszedőhöz, felemeli a porból a házasságtörő asszonyt, megérinti a leprásokat, akikkel nem volna szabad érintkezni, megáldja a gyerekeket. Ha félrevonul, hogy egyedül legyen, akkor sincs egyedül, hanem az Atyával van, hozzá imádkozik.
Ezt a Jézust követjük, őt kellene mindenben utánoznunk.
© Horváth István Sándor

 

Imádság:

 

 

Uram, Jézus, imádkozni hívtál, és mi veled tartottunk a hegyre. Uram, Jézus, imádkozni hívtál, és felfénylett előttünk arcod. Uram, Jézus, imádkozni hívtál, és dicsőséged betöltött minket. Uram, Jézus, imádkozni hívtál, és minket elnyomott az álom. Uram, Jézus, imádkozni hívtál, és mi azt éreztük, jó nekünk itt lenni. Uram, Jézus, imádkozni hívtál, és félelem szállt le ránk. Uram, Jézus, imádkozni hívtál, és mi hallottuk hangod. Uram, Jézus, imádkozni hívtál, és mi elhallgattunk.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás